reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
...bo jak będziecie miały dzieci to zobaczycie, jak teoria różni się od praktyki.
Życzę Wam abyscie szybciutko przeszły z teorii do praktyki :laugh2::D

Skoro bawić ma się tylko para młoda to może bie warto robić wesela a zaszyc się w domku w górach i cieszyć się sobą. Wesele robi się nie tylko dla siebie ale dla gości weselnych. Takie dziwne podjescie mam w tym względzie ale dla mnie było bardzo ważne jak się bawią, czują nasi goście.
Nie, goście weselni też mają się dobrze bawić, ale to chyba decyzja młodych kto w gronie tych gości się znajdzie. U mnie w rodzinie była ciotka, chrzestna młodej,która się obraziła, że nie zaprosili jej syna z żoną i przez to nie przyszła też sama (można sobie wyobrazić jak młodej było przykro), a ich po prostu nie było stać na wesele na tyle osób. Ktoś się może obrazić, że został usadzony obok nie lubianej osoby, a ktoś inny, że było mało dań wegetariańskich a nie je mięsa (naprawdę też znam takie przypadki), takie wymagania powodują, że najpiękniejszy dzień w życiu staje się ogromnym stresem a i tak wszystkim nie dogodzimy. Zaczynam już rozumieć jak ktoś mi mówi, że gdyby jeszcze raz brał ślub to nie byłoby wesela tylko skromny obiad dla najbliższych.
Powtórzę raz jeszcze ja planuje w niedługim czasie wesele i będą uwzględnione nawet atrakcje dla dzieci. Ale nas na to stać i tak chcemy. To jest kwestia uszanowania zdania młodych to ma być ich najwspanialszy dzień i nigdy w życiu by mi nie przyszło do głowy obrażać się czy wpływać na to jak ma wyglądać to u kogoś czy kogo mają zaprosić.

reklama
Myśle, że czas zakończyć dyskusje i nie przekonywać nikogo na siłę do swoich racji ;)
Też uważam, że i tak żadna z nas zdania nie zmieni, każdy ma widać inne podejście i nie ma co na forum staraniowym już tego roztrząsać. Bo moje gadanie nie zmieni, że ktoś przemyśli i nie będzie wymagał zapraszania z dziećmi, a niczyje argumenty nie spowodują, że nie będę myśleć nienajlepiej o takich osobach jak się z czymś takim osobiście spotkam. Więc już kończe :)

Na pewno pogląd na wiele rzeczy się zmienia, ale na to jestem pewna, że się nie zmieni :) Zresztą wiele moich koleżanek dzieciatych uważa tak jak ja, poza tym dziewczyny z tego forum, które poparły moje zdanie też mają dzieci, więc argument kiepski. A tak na marginesie, właśnie dzięki temu forum nauczyłam się nigdy nie dawać nikomu argumentu "jak będziesz miała swoje dzieci to zrozumiesz" bo mogę otrzymać odpowiedź : nie mam dzieci bo jestem po 5 poronieniach i wtedy tej osobie będzie strasznie przykro, a mi strasznie głupio. Też nie było to złośliwie, pozdrawiam :*
Wiem że są tu dziewczyny po poronieniach :) a moja wypowiedź 'jak będziesz miała dzieci' była niewatpiącą wypowiedzią że w końcu każda z Was matka zostanie :) sama znam dziewczyny po kilku poronieniach ktore swojego cudu się doczekały :)
Powiem szczerze że kiedyś tu atmosfera na tym forum była zupełnie inna [emoji23] teraz to tu nic napisać nie można [emoji23] i wiecznie tylko jedna, drugiej doszukuje się drugiego dna w wypowiedziach [emoji23]

Dostinex ponoć jest jeszcze droższy niż mój i jest na 3 miejscu jeśli chodzi o częstotliwość przepisywnia przez lekarzy. Tyle wiem. :) Ja za swoje zapłaciłam 131zł. Bromergon jest tani ale ma bardzo częste skutki uboczne. Ile już czasu bierzesz swoje tabletki?
Ja brałam bromergon, ale u mnie o zachodzeniu przy nim w ciążę mowy nie było bo rzygałam jak kot [emoji23] ale jeśli będziesz się czuła po tym Twoim dobrze a mi wyjdzie dalej podwyższona prolaktyna (ostatnio była ok jak robiłam badania) to zasugeruje Twój lek :)

Ja brałam bromergon, ale u mnie o zachodzeniu przy nim w ciążę mowy nie było bo rzygałam jak kot [emoji23] ale jeśli będziesz się czuła po tym Twoim dobrze a mi wyjdzie dalej podwyższona prolaktyna (ostatnio była ok jak robiłam badania) to zasugeruje Twój lek :)
Ja też fatalnie reagowałam na bromergon :( nigdy wiecej go do ust nie wezmę.

reklama
Wiem że są tu dziewczyny po poronieniach :) a moja wypowiedź 'jak będziesz miała dzieci' była niewatpiącą wypowiedzią że w końcu każda z Was matka zostanie :) sama znam dziewczyny po kilku poronieniach ktore swojego cudu się doczekały :)
Powiem szczerze że kiedyś tu atmosfera na tym forum była zupełnie inna [emoji23] teraz to tu nic napisać nie można [emoji23] i wiecznie tylko jedna, drugiej doszukuje się drugiego dna w wypowiedziach [emoji23]
Oj masz rację. ;) Kiedyś tu było jakoś inaczej. No nic, myślę, że to upały tak działają niekorzystnie lub deszcze. ;)

Do góry