reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Też wychodzę z tego założenia, że co ma być, to i tak będzie. Czy leżysz w domu, chodzisz, ćwiczysz czy jesteś pod obserwacją w szpitalu - skoro Los zechce odebrać nam maluszka, to i tak to się stanie. Nie mamy czasem na to wpływu. Nieważne, jak będziemy chuchać i dmuchać.
A tak w ogóle, to przynajmniej wyjdziesz z domu, pomalujesz się, dołków nie będzie, bo zaaferowana nową pracą będziesz. Nowe znajomości itp. Fajny czas początków pracy.
Też właśnie o tym myślę, że nie będę tyle myśleć i świrować jak bym to robiła siedząc w domu

Ja niestety mam pracę fizyczną i sam mój pracodawca zaleca, by iść na L4 jak najszybciej. Dlatego ja będę się starała iść na L4 najszybciej jak się da. Nie dlatego, że nie chce mi się pracować, ale ze wzgl że nie ma stanowiska dla ciężarnej.
To jest dla mnie jasne, jeśli praca nie jest odpowiednia dla kobiet w ciąży to nie ma o czym mówić [emoji4] ja mówię tylko o sytuacji jeśli możemy pracować, mamy pracę "za biurkiem"

Hej czy któraś z Was używa aplikacji Flo? Ja jak wpisuję swoje objawy to mi przesuwa miesiączkę o dwa dni do przodu i nie wiem kiedy mogę zatestować.

Hej czy któraś z Was używa aplikacji Flo? Ja jak wpisuję swoje objawy to mi przesuwa miesiączkę o dwa dni do przodu i nie wiem kiedy mogę zatestować.
Ja mam FLO ale nie sugeruje się tą aplikacją tylko owu ;) ona nie zna naszego organizmu traktuje ją jako pogląd w którym mam widoczną datę miesiączki i przewidywany termin owu

Odklejała mi sie kosmówka, ale mój lekarz lubi "dmuchać na zimne", wiec od razu zapowiedział, ze jak tylko jade z ciąże to mam sie przygotować na l4. A ja wolałam też nie ryzykować.
Mój lekarz pyta "czy chce Pani zwolnienie" więc nie wiem czy to oznacza musi Pani wziąć zwolnienie czy to może oznaczać jak chcesz to bierz, jak nie to nie ;)

Hej... U nas kicha. Ślub musimy odwołać, tzn przełożyć na późniejszy termin ze względu nagłych problemów finansowych. :(

Hej... U nas kicha. Ślub musimy odwołać, tzn przełożyć na późniejszy termin ze względu nagłych problemów finansowych. :(
Ojej, to fatalnie :/. Coś poważnego? Zdarza się...Nie mieliście zapłaconych zaliczek na salę itd.? Jak nie, to jeszcze pół biedy. Nie ucieknie. Ale pewnie byłabym bardzo rozgoryczona :(.

reklama
Ja mam Flo od dawna i czasem faktycznie przesuwa miesiączkę. Zwykle trafia dobrze. Ja jednak przy testowaniu bym się sugerowała owulacją, jeżeli wiesz kiedy była :). Który masz dc?

Do góry