reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przy staraniach brałam Ovarin, bo oprocz niedoczynnosci miałam tez problemy z gospodarką hormonalną
Teraz a ciazy w piersszym trymestrze brałam Femibion 1, a od 2 trymestru stosuje Prenatal Duo.
Jod jak najbardziej jest wskazany przy niedoczynności. W ciąży tarczyca też może wariowac, właśnie dlatego w suplementach jest jod :)

Możesz juz teraz przy staraniach brać Femibion 1.
Teraz mamy przerwę w staraniach więc biorę tylko kwas foliowy i Wit D ale jak wrócimy do starań to będę chciała już kupić jakiś kompleks witamin [emoji4] wcześniej brałam Pregna Start [emoji4]

reklama
Aaaa wiecie co dziewczyny... Moim zdaniem to wszystko to takie trochę, za przeproszeniem, sranie w banie :D makrela, kawa rozpuszczalna i wątróbka... A potem się zeżre lody, pizzę albo chipsy. Czy chociaż nawet parówki, mięso, pomidora który za tydzień się nie zepsuje. Myślę że nie ma jednoznacznych dobrych i złych rzeczy - po to każda ma swój mózg żeby dobrać pod siebie co jej służy a co niekoniecznie :)
Też oczywiście uważam, że nie ma co popadać w paranoje, ale niektóre produkty należy bezwzględnie wykluczyć z diety po co narażać dziecko tylko dlatego, że miałam ochotę na jakąś rzecz, która nie jest wskazana w ciąży, na codzien czasami mam ochotę na zupkę chińską z papierka (o zgrozo jak ja mogłam wcześniej to jeść), ale nie jem tego mam świadomość jakie to nie dobre i po prostu nie jem! Chipsy też ograniczam czy słodycze, ale nie popadam w paranoje i po zjedzeniu paczki chipsów w poduszkę nie płacze [emoji4] zdrowy umiar i będzie w porządku [emoji4]

Hej [emoji4] mam do Was pytanie może mi pomożecie [emoji6] koleżanka jest w ciąży i wyszło jej bardzo niskie TSH, a FT3 i FT4 podwyższone czyli nadczynność tarczycy, chce iść do endokrynologa tylko nie wiem jakie badania powinna jeszcze zrobić takie same jak przy nadczynności ? Ja robiłam właśnie TSH, FT3, FT4, anty-TPO i teraz mam zlecone jeszcze anty-TG tylko nie wiem czy przy niedoczynności, a nadczynności robi się takie same ? I jeszcze mam jedno pytanie bo jest ustawa, że na NFZ muszą ciężarna przyjąć w ciągu tygodnia, czy prywatnie ta ustawa również działa ?

Dzień dobry,

Witam się w 31dc.
Robiłam dziś rano test. Biel.

Mocno z moim M schrzaniliśmy ten cykl ;//
Jestem strasznie zła na nas...
eh mam nadzieję, że u Was lepiej

Dzień dobry :)

Wpadam zameldować że temp. 36,85 (wzrost o 0,2 od wczoraj) aczkolwiek wczoraj były [emoji173]️ przytulasy więc chyba jeszcze wszystko rozgrzane ;) ból jak na @ jest od czasu do czasu.
I niestety powoli wraca ból gardła. A już myslalam ze sie go pozbyłam. No szkoda. Tabsy w dłoń i mam nadzieje ze nie popsuje mi urlopu.
Kochana ty zbadaj te gardlo jeszcze raz i najlepiej wymaz zrob. Ja sie tak meczylam jakis czas temu. Brata coreczka miala "angine" lekarz z soru zdiagnozowal i wysoka goraczka bol gardla i pilnowałam jej wtedy bo bratowa jechala na pogrzeb babci. Kilka dni pozniej siedzialam u cioci na kawie wszystko bylo ok i w pewnym momencie gwaltowanie nagle zlapal mnie bol gardla. Okazało sie ze corka brata nie miala anginy tylko szkarlatyne. A ja Wysoka goraczka i ropniaki na migdalach. Lekarz stwierdzil angina mimo ze uprzedzilam kontakt ze szkarlatyna. Powiedział ze to nie to. Dal antybiotyk strzelajac... Jestem bardzo wrażliwa mi oslonowki nie pomagaja po 2-3dniach antybiotyku mam bole brzucha biegunki i wymioty. Ale przeszlo... Minely raptem 3 dni i znow niespodziewanie nagle zaatakowal ten sam bol i goraczka.. Znow do lekarza i ten dalej antybiotyk tylko inny i sytuacja taka miala miejsce 3 razy. Trafilam na sor mialam rzekomobloniaste zapalenie jelit od tych antybiotykow. Zmienilam lekarza który zrobil wymaz z antybiogramem i wyszło ze zarazilam sie szkarlatyna ale jako osoba dorosla w postaci anginy paciorkowcowej którą wywolal Streptococcus pyogenes. Dostalam znów antyybiotyk wzielam go tylko 3 dni dluzej nie dalam rady ale zabilam gada na zawsze. Po tym mam pamiątkę moje migdały sa duze i mocno takie grudkowate. Kazdy juz teraz zwraca uwage ze jestem po przebytych wielu anginach a gdyby pierwszym razem zrobili co trzeba moglabym nie miec tylu nieprzyjemności.
Także wracaj do lekarza i sie lecz. Gardlo nie powinno tak dlugo bolec i nawracac.

mój lekarz po zajrzeniu w gardło stwierdził, że to tylko zapalenie gardła... ale masz rację, w pon chyba ponownie zadzwonię i się umówię na wizytę, bo i mnie już to denerwuje.
Tylko zapalenie, tylko angina a wszystko pozniej przybiera inny obrot sprawy. Oczywiscie zycze Ci udanego wyjazdy ale po powrocie idz zbadaj i dolecz.

Dziewczyny szczególnie te po poronieniu albo po ciąży z komplikacjami powiedźcie mi proszę czy odrazu braliście L4 w nowej ciąży ? Zmieniam od września pracy i szczerze nie chciałabym odrazy uciec na L4 jeśli z ciążą było by ok i w miarę szybko się udało...
Dodam może, że to pracy przy komputerze w biurze nie żadna fizyczna [emoji6]

reklama
Dziewczyny szczególnie te po poronieniu albo po ciąży z komplikacjami powiedźcie mi proszę czy odrazu braliście L4 w nowej ciąży ? Zmieniam od września pracy i szczerze nie chciałabym odrazy uciec na L4 jeśli z ciążą było by ok i w miarę szybko się udało...
Dodam może, że to pracy przy komputerze w biurze nie żadna fizyczna [emoji6]
Ciezko mi sie postawic na Twoim miejscu, bo prace masz nowa.
A to bedzie taka praca, ze jak znikniesz to ktos przejmie Twoje obowiazki bez problemu czy zostawisz ich z nawalem roboty?

Ostatnia edycja:
Do góry