reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Też pytałam o to lekarza, zadał mi tylko pytanie " To ile by pani musiała zjeść tej ryby by ta rtęć zaszkodziła? Wszystko jest ok, ale w granicach rozsądku." . I owszem miał rację Twój lekarz, by nie brać do siebie tego co jest w internecie, ale skoro pisze to lekarz to inna sprawa. Bynajmniej ja pod to podchodzę. Tak czy inaczej widzę, że robi się ciężka atmosfera więc ja odpadam z tego tematu. :)
Szczerze ? Ilu lekarzy tyle opinii na dany temat...
Jeden lekarz w szpitalu powiedział, że po zabiegu łyżeczkowania odczekać pół roku ze staraniami, drugi 3 miesiące, trzeci 2-3 cykle i bądź tu mądra! I kogo słuchać wszyscy trzej lekarze są naprawdę dobrymi specjalistami do których na wizytę prywatna czekasz około 2 miesięcy więc nie ma reguły trzeba na wszystko brać poprawkę [emoji4]

reklama
Szczerze ? Ilu lekarzy tyle opinii na dany temat...
Jeden lekarz w szpitalu powiedział, że po zabiegu łyżeczkowania odczekać pół roku ze staraniami, drugi 3 miesiące, trzeci 2-3 cykle i bądź tu mądra! I kogo słuchać wszyscy trzej lekarze są naprawdę dobrymi specjalistami do których na wizytę prywatna czekasz około 2 miesięcy więc nie ma reguły trzeba na wszystko brać poprawkę [emoji4]
Miałam podobnie po zabiegu- dwóch lekarzy, dwie opinie. Jeden mowil, ze po pierwszej małpie, drugi, zw po 3 pełnych cyklach i do tego chciał mi wcisnąc na ten czas antykoncepcje ;)

Miałam podobnie po zabiegu- dwóch lekarzy, dwie opinie. Jeden mowil, ze po pierwszej małpie, drugi, zw po 3 pełnych cyklach i do tego chciał mi wcisnąc na ten czas antykoncepcje ;)
Ja tak naprawdę nie posłuchałam żadnego i zaczęłam starania po pierwszej @ bo dostałam ją prawie po dwóch miesięcy od zabiegu, ale jak widać do tej pory nie wyszło :( od października ponownie zaczynam starania i mam nadzieję, że jak spadnie mi to TSH i prolaktyna to się wkoncu uda oby ! A tobie po jakim czasie się udało po poronieniu ?

Ja tak naprawdę nie posłuchałam żadnego i zaczęłam starania po pierwszej @ bo dostałam ją prawie po dwóch miesięcy od zabiegu, ale jak widać do tej pory nie wyszło :( od października ponownie zaczynam starania i mam nadzieję, że jak spadnie mi to TSH i prolaktyna to się wkoncu uda oby ! A tobie po jakim czasie się udało po poronieniu ?
Ja po pierwszej @ zaczęłam. Pół roku po zabiegu zobaczyłam dwie kreseczki, ale dopiero po obniżeniu tsh euthyroxem. Niestety tarczyca skutecznie może utrudnić zajście w ciąże... mam nadzieje, że uda Ci się jak najszybciej :*

Nooo o tyle o ile segregatory czy nawet koszule do porodu są dla mnie spoko i zrozumiałe, tak sprzedaż szminek, majtek i podpasek to już troche hardcore [emoji14] rozumiem mowienie o tym, ze majtki 100% bawełny są dla nas zdrowsze, ze wkładki są ble, edukacja jak najbardziej, ale moim zdaniem na tym powinna poprzestać :) ale to tylko moja opinia-bez hejtu! :)
Poważnie ? Majtki, podpaski ? [emoji33] To już jest czysty biznes po prostu ! Ja kiedyś miałam ją w obserwowanych na Instagramie, ale nie skradła mi serca ;) fakt, że dużo można się dowiedzieć, ale dużo też jest takich rzeczy, które uważam za zbyt przesadne! Np. bieganie do ginekologa z każdym delikatnym stanem zaplanym bo wszystkie środki z apteki są ble i nie dobre, no sorry, ale niejednokronie miałam stan zapalny, który bez problemu zniknął po 2-3 dniach stosowania jakiś aptecznych produktów, z wkładkami też nie popadam w paranoje jak mam dni, że tego śluzu jest więcej to ich używam, oczywiście nie noszę jednej wkładki cały dzień, ale też nie popadam w paranoje więc trzeba spojrzeć obiektywnie ;)

Ja po pierwszej @ zaczęłam. Pół roku po zabiegu zobaczyłam dwie kreseczki, ale dopiero po obniżeniu tsh euthyroxem. Niestety tarczyca skutecznie może utrudnić zajście w ciąże... mam nadzieje, że uda Ci się jak najszybciej :*
Mam nadzieję, że u mnie jedyny problem to właśnie to TSH, trafiłam na dobrą endokrynolog, ale nie ukrywam wykańcza mnie finansowo 180 zł wizyta i na chwilę obecną mam wizyty co 3 tyg i badania oczywiście więc robi się 250 zł, ale oby mi pomogła to nawet tych oszczędności nie będę żałować ;)

Dziewczyny, a mam pytanie jeszcze jeśli zrobię badania na poziom kwasu foliowego i będzie w normie to raczej jego wszystko w porządku? Czy to o niczym nie świadczy i nadal mogę mieć np. mutacje MTHFR?

Dziewczyny, a mam pytanie jeszcze jeśli zrobię badania na poziom kwasu foliowego i będzie w normie to raczej jego wszystko w porządku? Czy to o niczym nie świadczy i nadal mogę mieć np. mutacje MTHFR?
O niczym nie świadczy. Przy MTHFR jest właśnie często wysoki poziom kwasu foliowego we krwi jak się stosuje suplementy bo one się nie przyswajają.

reklama
Mam nadzieję, że u mnie jedyny problem to właśnie to TSH, trafiłam na dobrą endokrynolog, ale nie ukrywam wykańcza mnie finansowo 180 zł wizyta i na chwilę obecną mam wizyty co 3 tyg i badania oczywiście więc robi się 250 zł, ale oby mi pomogła to nawet tych oszczędności nie będę żałować ;)
Napewno pomoże.. ja też duzo kasy zostawiłam u lekarzy jak sie staralismy, a szczegolnie po poronieniu jak zdecydowalam sie na monitoring...wizyta co 2 dni, masakra. Ale każde pieniadze bym poswiecila, zeby tylko sie udało ;) u Ciebie tez sie uda, zobaczysz!

Do góry