reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Napewno pomoże.. ja też duzo kasy zostawiłam u lekarzy jak sie staralismy, a szczegolnie po poronieniu jak zdecydowalam sie na monitoring...wizyta co 2 dni, masakra. Ale każde pieniadze bym poswiecila, zeby tylko sie udało ;) u Ciebie tez sie uda, zobaczysz!
A mam jeszcze pytanie bierzesz jakiś kompleks witamin ? Bo wszystkie widzę,że są z jodem, a nie wiem czy przy niedoczynności jod jest wskazany ?

A mam jeszcze pytanie bierzesz jakiś kompleks witamin ? Bo wszystkie widzę,że są z jodem, a nie wiem czy przy niedoczynności jod jest wskazany ?
Przy staraniach brałam Ovarin, bo oprocz niedoczynnosci miałam tez problemy z gospodarką hormonalną
Teraz a ciazy w piersszym trymestrze brałam Femibion 1, a od 2 trymestru stosuje Prenatal Duo.
Jod jak najbardziej jest wskazany przy niedoczynności. W ciąży tarczyca też może wariowac, właśnie dlatego w suplementach jest jod :)

Możesz juz teraz przy staraniach brać Femibion 1.

Aaaa wiecie co dziewczyny... Moim zdaniem to wszystko to takie trochę, za przeproszeniem, sranie w banie :D makrela, kawa rozpuszczalna i wątróbka... A potem się zeżre lody, pizzę albo chipsy. Czy chociaż nawet parówki, mięso, pomidora który za tydzień się nie zepsuje. Myślę że nie ma jednoznacznych dobrych i złych rzeczy - po to każda ma swój mózg żeby dobrać pod siebie co jej służy a co niekoniecznie :)

Aaaa wiecie co dziewczyny... Moim zdaniem to wszystko to takie trochę, za przeproszeniem, sranie w banie :D makrela, kawa rozpuszczalna i wątróbka... A potem się zeżre lody, pizzę albo chipsy. Czy chociaż nawet parówki, mięso, pomidora który za tydzień się nie zepsuje. Myślę że nie ma jednoznacznych dobrych i złych rzeczy - po to każda ma swój mózg żeby dobrać pod siebie co jej służy a co niekoniecznie :)
Niekoniecznie, bo niektóre produkty np surowe mięso, mogą zawierać pasożyty, surowe jaja salmonelle itp., jest parę produktów, z którymi lepiej nie ryzykować.

Niekoniecznie, bo niektóre produkty np surowe mięso, mogą zawierać pasożyty, surowe jaja salmonelle itp., jest parę produktów, z którymi lepiej nie ryzykować.
No tak, zgadzam się, ale np kupujesz mięso ze sklepu paczkowane czy masz jakąś zaprzyjaźnioną masarnię? Bo ja jedynie paczkowane, co wiele ludzi uważa za zbrodnię. Ale bliska mi osoba pracowała w takim popularnym sklepie osiedlowym gdzie niby najlepsze mięso i każdy kupuje, a jak opowiadała jak je myją żeby "przedłużyć termin ważności" to myślałam że padnę trupem.
Niemniej nadal uważam że nawet jeśli ja się niekoniecznie zgadzam z pewnymi rzeczami, to nie jest to mądrość obiektywna i jak ktoś postąpi inaczej to na pewno będzie źle [emoji14]

No tak, zgadzam się, ale np kupujesz mięso ze sklepu paczkowane czy masz jakąś zaprzyjaźnioną masarnię? Bo ja jedynie paczkowane, co wiele ludzi uważa za zbrodnię. Ale bliska mi osoba pracowała w takim popularnym sklepie osiedlowym gdzie niby najlepsze mięso i każdy kupuje, a jak opowiadała jak je myją żeby "przedłużyć termin ważności" to myślałam że padnę trupem.
Niemniej nadal uważam że nawet jeśli ja się niekoniecznie zgadzam z pewnymi rzeczami, to nie jest to mądrość obiektywna i jak ktoś postąpi inaczej to na pewno będzie źle [emoji14]
Ja miałam na myśli mięso surowe. Też logika mi wskazuje, że jest przesadne ograniczanie się w ciąży ze wszystkim, ale z 2 strony myślę sobie, że z czegoś to wynika i po prostu niezauważalne dla nas bakterie czy metale ciężkie, które nasz organizm usunie, dla dziecka mogą być zabójcze i stąd takie restrykcje są zalecane. Uważam, że przez te 9 miesięcy warto się przemęczyć i jednak pewne rzeczy ograniczyć/wykluczyć, ale wiadomo że nie należy też popadać w paranoję i jeść same ekologiczne produkty :)

Dzień dobry :)

Wpadam zameldować że temp. 36,85 (wzrost o 0,2 od wczoraj) aczkolwiek wczoraj były [emoji173]️ przytulasy więc chyba jeszcze wszystko rozgrzane ;) ból jak na @ jest od czasu do czasu.
I niestety powoli wraca ból gardła. A już myslalam ze sie go pozbyłam. No szkoda. Tabsy w dłoń i mam nadzieje ze nie popsuje mi urlopu.

reklama
Nie ma opcji zrobienia bety bo wyjeżdżamy jutro. Wracamy w niedziele wiec moze sie cos juz rozkręcić @.
A jak nie w pon ponownie test.
No i nie ma co się nakrecac, jedź na urlop. Kiedy miesiączka nie przyjdzie zrobisz test. Na urlopie będziesz miała co robić [emoji6][emoji6]
Dzień dobry :)

Wpadam zameldować że temp. 36,85 (wzrost o 0,2 od wczoraj) aczkolwiek wczoraj były [emoji173]️ przytulasy więc chyba jeszcze wszystko rozgrzane ;) ból jak na @ jest od czasu do czasu.
I niestety powoli wraca ból gardła. A już myslalam ze sie go pozbyłam. No szkoda. Tabsy w dłoń i mam nadzieje ze nie popsuje mi urlopu.
Udanego odpoczynku [emoji173]

Do góry