reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Podzielam Twoje zdanie w 100%! Czasem sekst to za malo, czaswm majac nawet podstawowe wyniki w normie, moze byc jakis.inny problem. Ja tez nie wiem ile jeszcze bym czekała na ciaze gdyby nie to, ze sie uparlam i od poczatku latałam do.lekarza ;)
No dokładnie. Ja też nie wiem czy w ogóle byłabym w ciąży do tej pory. A na pewno miałabym gorzej przystosowany organizm. Czasem trzymanie się kurczowo jednego lekarza jest złe. Trzeba poznać kilka opinii i przetestować kilka pomysłów lekarzy, zamiast testy na owulację robić ;)
Ja od początku mówiłam lekarzom,że staram się ponad rok (tak, kłamstwo, ale wtedy wiedziałam,że się wezmą za to na poważnie) inaczej do dzisiaj sluchalabym "wyluzujcie, wyjedzcie na wakacje"

reklama
Tak:( jestem już załamana i w sumie wszystko mi jedno co dalej będzie sie dzialo. Nie kupuje zadnych testow ciazowych i owu. Chyba nie mam sil na to wszystko. Mam ochotę w koncu zwolnic sie z mojej pracy i część moich zdrowotnych problemów i stresow zniknie. Ogolnie to nie chce mi sie juz nic.
Przykro mi ze sie wam nie udało.. ale wybacz nie rozumiem twojego podejścia.. odpocznij, skonczy sie @ i nabierzesz nowych sił.

Macie rację dziewczyny, nie ma co się załamywać i ja generalnie jestem optymistką:)tylko dzisiaj coś mnie wzięło.... Jakiś taki dół, może to przez okres, może przez pogodę. Ale mąż wrócił z pracy, zaciągnął mnie do łóżka, ale tak na grzecznie;) i teraz jestem po milionach przytulasów, buziaków no i 2 lodach w czekoladzie;) i od razu mi lepiej:) podniósł mnie na duchu rozmową i zabronił myśleć, że nie będziemy mieli dzieci. Jak ja się cieszę, że go mam:tak:

Przykro mi ze sie wam nie udało.. ale wybacz nie rozumiem twojego podejścia.. odpocznij, skonczy sie @ i nabierzesz nowych sił.

Pomimo tego, że wiem o co ci chodzi i też mam kiepski humor i pesymistyczne myśli, jestem tego samego zdania co Kaamilaaa. Odpoczniesz, przejdzie @ i znów będziesz ekscytowała się i odliczała do owu. Zobaczysz, że humor wróci. Teraz leć po jakieś winko i wypijcie we dwoje. Cieszcie się z czasu wspólnego. A o ciąże powalczycie za chwilę. [emoji173]️

Ja nie wiem czy to wina leków na gardło (Argentin-T) czy co, ale mam takie dziwne wrażenie w ustach... boli mnie żołądek. Dziś miałam lekkie zawroty głowy w pracy. Ech, niech ten urlop się już zacznie.

Na prawde dziewczyny nie ma co sie tak zalamywac ! Serio wiem ze bywa ciężko zwłaszcza jak przychodzi kolejny @ ale nie pojmuje tego zalamywania sie po dwoch cyklach.. znam przypadek gdzie dziewczyna po 4!! Latach! Staran powiedziała ok teraz sie nie uda to trudno odpuszczamy... i co..? I teraz juz prawie polowa ciazy jej leci [emoji6] serio nastawienie czasami bardzo dużo znaczy [emoji6]

Ja nie oczekuję zrozumienia mojego podejścia. Kazda z nas jest inna, inaczej to znosi jedna zacisnie zęby i walczy.. Porazki wzmacniaja a ja jestem z tych slabszych. Załamuje sie i nie potrafie inaczej. Sorry taka juz jestem.

Jesli boli oczy fakt ze ubolewam nad 2gim cyklem straconym to nie muszę pisac wcale. Naprawde nie mam sił i tyle.

Ja nie oczekuję zrozumienia mojego podejścia. Kazda z nas jest inna, inaczej to znosi jedna zacisnie zęby i walczy.. Porazki wzmacniaja a ja jestem z tych slabszych. Załamuje sie i nie potrafie inaczej. Sorry taka juz jestem.
No to teraz potrzebny ci odpoczynek, przejdzie @ i bedzie lepiej [emoji6] uwierz [emoji6] nie chcialam cie urazic po prostu mowie ze to nie jest dobre podejście bo zalamujesz sie niepotrzebnie w dodatku tak szybko [emoji57] to na prawde nic dobrego bo sie wykonczysz nerwowo jak (czego ci nie życzę!) Przyjdzie kolejna @ ...

No dokładnie. Ja też nie wiem czy w ogóle byłabym w ciąży do tej pory. A na pewno miałabym gorzej przystosowany organizm. Czasem trzymanie się kurczowo jednego lekarza jest złe. Trzeba poznać kilka opinii i przetestować kilka pomysłów lekarzy, zamiast testy na owulację robić ;)
Ja od początku mówiłam lekarzom,że staram się ponad rok (tak, kłamstwo, ale wtedy wiedziałam,że się wezmą za to na poważnie) inaczej do dzisiaj sluchalabym "wyluzujcie, wyjedzcie na wakacje"
No to widze, ze w tym temacie mamy identyczne zdanie. ja tez na dzien dobry powiedzialam, ze rok sie staramy, a dzialalismy dopiero 3 msc ;) ale od razu zrobil dokladne badania, dał leki, bo bez nich byłoby ciezko.

reklama
Hej dziewczynki mogę się dołączyć do was? Obecnie leci już 6 cykl, termin @ +/- 3dni. Staram się nie doszukiwać objawów bo co miesiąc mała zalamka jest.

Do góry