reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@kapusniaczek90 a w jaki sposób wyznaczyłaś dzień owulacji? Monitoring? Testy owu? Mierzenie temperaturay plus śluz. Bo generalnie 2 dni po owu to nie ma szansy na ciążę. Tylko jest opcja, że owu np nie była wtedy kiedy myślisz a przesunęla się to wtedy macie szanse:) ;) kwestia tego na ile jesteś pewna tej daty owu? ;):)

Jakoś dwa miesiące temu robiłam testy owu i w dzień gdy wyszedł pozytywny byłam u gina i on mówi ze test nie kłamie i na następny dzień i w ten mamy się starać a był to moj 8 dzień cyklu niestety wtedy nic nie wyszło z tego i teraz widze po śluzie tylko ze mam owulacje bo jest wodnisty a teraz od kilku dni mam biały i bardzo mało...

No nic w tym cyklu tez na sto procent nie udało się... próbujemy dalej
Jeszcze taka kwestia ze kiedyś jak jeszcze nie planowałam drugiego dziecka miałam bardzo dużo śluzu w owulacje i po dosłownie non stop i mnóstwo a teraz w owu tak słabo bardzo i przed okresem tez tylko trochę białego dziwne może od stresu ze tak bardzo chcemy drugie

@Maliina ... O nie:( trzymaj się kochana [emoji173]️

@Kasienka3b ja tak jak dziewczyny też tam coś widze i coś czuję, że @ chyba do Ciebie nie przyjdzie;) trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji:tak:

A ja siedzę i mam doła i mam placz pod wierzchem.... Chociaż powinnam się cieszyć.... Jestem wredna małpą.... Właśnie teściowa powiedziała mi że jedna kuzynka wczoraj urodziła a druga jest w 19 tygodniu ciąży .... I kurcze życzę im tego co najlepsze i dużo zdrowia dla ich maleństw i pewnie znowu będę ulubiona ciocią... . Ale w środku coś we mnie pękło i chce mi się wyć z żalu.... Ratuje mnie tylko to że ja wszystkie emocje duszę w środku... Bo tak to bym chyba już rozmawiając z teściową zaczęła płakać ... I już coraz częściej mam takie myśli, że będziemy tylko we dwoje z mężem ...
Wiem co czujesz..mi nawet do przyjaciółki nie chciało się iść która miała bobasa, koleżanka z pracy zaszła odrazu a na karku 40lat. Czułam się jak gorszej kategorii.a najgorsze były długie cykle i nie wiadomo kiedy owulacja. Już odpuscilam monitoring nawet,zrezygnowałam ale w cyklu w którym zaszłam starałam się mega a i tak brak 2 kresek. Dopiero 50dc zrobiłam test i blada kreska. Zaszłam dopiero około 37dc i to całkiem przez przypadek bo wtedy tylko raz było przytulanie.

reklama
@Maliina ... O nie:( trzymaj się kochana [emoji173]️

@Kasienka3b ja tak jak dziewczyny też tam coś widze i coś czuję, że @ chyba do Ciebie nie przyjdzie;) trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji:tak:

A ja siedzę i mam doła i mam placz pod wierzchem.... Chociaż powinnam się cieszyć.... Jestem wredna małpą.... Właśnie teściowa powiedziała mi że jedna kuzynka wczoraj urodziła a druga jest w 19 tygodniu ciąży .... I kurcze życzę im tego co najlepsze i dużo zdrowia dla ich maleństw i pewnie znowu będę ulubiona ciocią... . Ale w środku coś we mnie pękło i chce mi się wyć z żalu.... Ratuje mnie tylko to że ja wszystkie emocje duszę w środku... Bo tak to bym chyba już rozmawiając z teściową zaczęła płakać ... I już coraz częściej mam takie myśli, że będziemy tylko we dwoje z mężem ...
Tez juz mam takie mysli ze bedziemy sami... skoro ciagle nic... wszyscy w kolo z dzidziusiami albo w ciazy... ost tez sie dowiedzialam ze znajoma wpadła i jest w ciazy z 3 dzieckiem... a u mnie ani widu ani slychu zeby chociaz 1 bylo... juz jakos mam dosc tych staran....

Do góry