reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
IrenaX wydaje mi się, że w Twoim przypadku trzeba się zainteresować też progesteronem.
Zbadaj go sobie przy najbliższym cyklu 7 dni po owulacji.
Na pewno zbadam. Dodatkowo tsh, ft3, ft4, fag, Lh, estrogeny, prolaktyne - najlepsze jest to ze progesteron przed ciąża był niby w normie tylko ze badałam w 21dc i wynosił 12,6. A w ciąży już coś za niski był :/ nie kumam tego

Dodatkowo już później chciałabym zrobic badania na toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalie i chlamydioze. Ale najpierw bede z ginem rozmawiać niech mnie naprowadzi co najważniejsze by zrobic. Bo ja zielona w tym wszystkim :/ w szpitalu mi robili badania morfologii krwi ale nie znam się na tych oznaczeniach, dużo tego było:/ trochę posprawdzałam w necie i chyba wyszły ok

Dodatkowo już później chciałabym zrobic badania na toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalie i chlamydioze. Ale najpierw bede z ginem rozmawiać niech mnie naprowadzi co najważniejsze by zrobic. Bo ja zielona w tym wszystkim :/ w szpitalu mi robili badania morfologii krwi ale nie znam się na tych oznaczeniach, dużo tego było:/ trochę posprawdzałam w necie i chyba wyszły ok
Jak masz wątpliwość do jakiegoś wyniku to możesz mi podesłać, to Ci powiem co i jak.
Progesteron miałaś zdecydowanie za niski i tu bym szukała problemu. Ale wiadomo, że jak sobie wykluczysz inne rzeczy to tylko z korzyścią dla kolejnej ciąży będzie.

@Kasienka trzymam kciuki za jutro! Oby były piękne II.

@Maliina dzielna jesteś, że czekasz :). Chociaż ja myślę, że u Ciebie to przesądzona sprawa ;).

@Baffi śliczne imiona dla córci. Trzymaj się i wracaj do nas szybko!

Co do poronień... Niestety tak faktycznie jest, że kto nie przeszedł nie będzie w stanie pojąć ogromu tej straty, tej pustki, istnienia tych uporczywych, nawracających myśli, a co by było gdyby...Czas pomaga, ale jednak gdzieś to puste miejsce w duszy zostaje niezapełnione. Ja miałam rodzić za 2 miesiące. I nadal mnie w dołku ściska jak sobie to przypomnę.

@Migdalove, a kiedy ostatni raz badałaś TSH i ft? Wszytko w normie? Może to stres, praca i upały tak Ci cykl przestawiły. Mi też średnio raz do roku trafia się taki długi, około 35 dniowy cykl. Nigdy nie doszłam od czego. Może bezowulacyjny?

@8Ania8 jesteś po lekarskim, czy jakimś innym wydziale?

@IrenaX ja też bym się progesteronem w 2 fazie zainteresowała, chociaż mój gin twierdzi, że jak ciąża jest nieprawidłowa, to generalnie wszystko nie działa jak trzeba (progesteron, TSH, bHCG itd.) i też żeby nie świrować, że wyniki złe przy poronieniu, tylko właśnie odczekać i na spokojnie się przebadać w "zwykłym cyklu".

U mnie 3dc dopiero...Jedno dobre, że nie jest to okres masakryczny. Tylko pierwszy dzień był wybitnie bolesny.
Płodne przypadną na nasze wczasy, więc kto wie, może nam posłuży wakacyjna atmosfera :)?

Ostatnia edycja:
@Kasienka trzymam kciuki za jutro! Oby były piękne II.

@Maliina dzielna jesteś, że czekasz :). Chociaż ja myślę, że u Ciebie to przesądzona sprawa ;).

@Baffi śliczne imiona dla córci. Trzymaj się i wracaj do nas szybko!

Co do poronień... Niestety tak faktycznie jest, że kto nie przeszedł nie będzie w stanie pojąć ogromu tej straty, tej pustki, istnienia tych uporczywych, nawracających myśli, a co by było gdyby...Czas pomaga, ale jednak gdzieś to puste miejsce w duszy zostaje niezapełnione. Ja miałam rodzić za 2 miesiące. I nadal mnie w dołku ściska jak sobie to przypomnę.

@Migdalove, a kiedy ostatni raz badałaś TSH i ft? Wszytko w normie? Może to stres, praca i upały tak Ci cykl przestawiły. Mi też średnio raz do roku trafia się taki długi, około 35 dniowy cykl. Nigdy nie doszłam od czego. Może bezowulacyjny?

@8Ania8 jesteś po lekarskim, czy jakimś innym wydziale?

U mnie 3dc dopiero...Jedno dobre, że nie jest to okres masakryczny. Tylko pierwszy dzień był wybitnie bolesny.
Płodne przypadną na nasze wczasy, więc kto wie, może nam posłuży wakacyjna atmosfera :)?
Dietetyka kliniczna :)

Jak masz wątpliwość do jakiegoś wyniku to możesz mi podesłać, to Ci powiem co i jak.
Progesteron miałaś zdecydowanie za niski i tu bym szukała problemu. Ale wiadomo, że jak sobie wykluczysz inne rzeczy to tylko z korzyścią dla kolejnej ciąży będzie.
Dziekuje przesyłam w załączniku ❤️

Załączniki

• CDB850B9-5C57-4E37-AE54-25F3D63B3B33.jpeg
    CDB850B9-5C57-4E37-AE54-25F3D63B3B33.jpeg
    717,7 KB · Wyświetleń: 85
Mi lekarz da ... I innym też dają na tą mutacje właśnie ... Ale ciekawe jakie są przyczyny tych poronień skoro w niektórych badaniach co się bada płód wychodzi że dziecko jest zdrowe a się roni ...
Ja miałam homocysteine podwyższona, mutacji nie robiłam, ale już z tego powodu lekarz włączył mi heparynę w tej ciąży :)

reklama
Do góry