reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To zawsze tak jest, ale nic nie zrobimy, tak było, jest i będzie ...
Pozostaje nam modlić się żebyśmy my były w ciąży [emoji173]️
Na razie to mi się, że przeproszeniem, rzygać tym wszystkim chce. Wspaniałe dziewczyny od nas tracą ciąże a takie osoby zachodzą i jest okej. Ale dobra, nie wysyłam negatywnej energii, w końcu i tak nam się uda...

reklama
Po jakim czasie udało Ci się obniżyć ją do takiego poziomu ? To świetny wynik
Na początku marca miałam 10,8 , od razu Solgara B12 i foliany i w maju było już 5,5 a w czerwcu pozytywny test ciążowy :) foliany biorę nadal, ogólnie pozamawialam tylko solgarowe suplementy ciążowe. :)

A robiliście dziewczyny badanie na poziom kwasu foliowego ? Zastanawiam się czy nie zrobić jaki to koszt ?
Ja robiłam, ale tak jak teraz myślę,to lepiej zacząć od homocysteiny,bo tak czy siak jak będzie podwyższona to zaczniesz bra foliany,więc i ten poziom kwasu foliowego ulegnie zmianie i najwyżej jak będziesz robiła później kontrolę homocysteiny czy spada to wtedy zrób sobie z kwasem, teraz chyba nie ma sensu.

Ja robiłam, ale tak jak teraz myślę,to lepiej zacząć od homocysteiny,bo tak czy siak jak będzie podwyższona to zaczniesz bra foliany,więc i ten poziom kwasu foliowego ulegnie zmianie i najwyżej jak będziesz robiła później kontrolę homocysteiny czy spada to wtedy zrób sobie z kwasem, teraz chyba nie ma sensu.
Będę robiła te tarczycowe to odrazu zrobię homocysteine, bo to można zrobić w dowolnym dniu cyklu ? Mój ginekolog nie wierzy w te wszystkie suplementy diety więc obawiam się, że i tak będzie mi wmawiał, że mam łykać zwykły kwas foliowy

reklama
Będę robiła te tarczycowe to odrazu zrobię homocysteine, bo to można zrobić w dowolnym dniu cyklu ? Mój ginekolog nie wierzy w te wszystkie suplementy diety więc obawiam się, że i tak będzie mi wmawiał, że mam łykać zwykły kwas foliowy
Bez znaczenia, w którym dniu cyklu. Wiesz... Co lekarz to opinia, poczytaj sobie na internecie o tym i może zaciągnie informacji gdzieś indziej i sama zadecyduj. Ja jak się doedukowalam to nigdy bym po kwas foliowy już nie sięgnęła. Warto poczytać :)

Do góry