paulina1994
Fanka BB :)
Dokładnie ten [emoji4]mowimy o tym? Link do: DOZ PRODUCT Test ciążowy strumieniowy, 1 szt. - Portal Dbam o Zdrowie
mam nawet 2 apteki DOZ
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie ten [emoji4]mowimy o tym? Link do: DOZ PRODUCT Test ciążowy strumieniowy, 1 szt. - Portal Dbam o Zdrowie
mam nawet 2 apteki DOZ
Na pewno zbadam. Dodatkowo tsh, ft3, ft4, fag, Lh, estrogeny, prolaktyne - najlepsze jest to ze progesteron przed ciąża był niby w normie tylko ze badałam w 21dc i wynosił 12,6. A w ciąży już coś za niski był :/ nie kumam tegoIrenaX wydaje mi się, że w Twoim przypadku trzeba się zainteresować też progesteronem.
Zbadaj go sobie przy najbliższym cyklu 7 dni po owulacji.
Jak masz wątpliwość do jakiegoś wyniku to możesz mi podesłać, to Ci powiem co i jak.Dodatkowo już później chciałabym zrobic badania na toksoplazmozę, różyczkę, cytomegalie i chlamydioze. Ale najpierw bede z ginem rozmawiać niech mnie naprowadzi co najważniejsze by zrobic. Bo ja zielona w tym wszystkim :/ w szpitalu mi robili badania morfologii krwi ale nie znam się na tych oznaczeniach, dużo tego było:/ trochę posprawdzałam w necie i chyba wyszły ok
Dietetyka kliniczna@Kasienka trzymam kciuki za jutro! Oby były piękne II.
@Maliina dzielna jesteś, że czekasz . Chociaż ja myślę, że u Ciebie to przesądzona sprawa .
@Baffi śliczne imiona dla córci. Trzymaj się i wracaj do nas szybko!
Co do poronień... Niestety tak faktycznie jest, że kto nie przeszedł nie będzie w stanie pojąć ogromu tej straty, tej pustki, istnienia tych uporczywych, nawracających myśli, a co by było gdyby...Czas pomaga, ale jednak gdzieś to puste miejsce w duszy zostaje niezapełnione. Ja miałam rodzić za 2 miesiące. I nadal mnie w dołku ściska jak sobie to przypomnę.
@Migdalove, a kiedy ostatni raz badałaś TSH i ft? Wszytko w normie? Może to stres, praca i upały tak Ci cykl przestawiły. Mi też średnio raz do roku trafia się taki długi, około 35 dniowy cykl. Nigdy nie doszłam od czego. Może bezowulacyjny?
@8Ania8 jesteś po lekarskim, czy jakimś innym wydziale?
U mnie 3dc dopiero...Jedno dobre, że nie jest to okres masakryczny. Tylko pierwszy dzień był wybitnie bolesny.
Płodne przypadną na nasze wczasy, więc kto wie, może nam posłuży wakacyjna atmosfera ?
Dziekuje przesyłam w załącznikuJak masz wątpliwość do jakiegoś wyniku to możesz mi podesłać, to Ci powiem co i jak.
Progesteron miałaś zdecydowanie za niski i tu bym szukała problemu. Ale wiadomo, że jak sobie wykluczysz inne rzeczy to tylko z korzyścią dla kolejnej ciąży będzie.
Ja miałam homocysteine podwyższona, mutacji nie robiłam, ale już z tego powodu lekarz włączył mi heparynę w tej ciążyMi lekarz da ... I innym też dają na tą mutacje właśnie ... Ale ciekawe jakie są przyczyny tych poronień skoro w niektórych badaniach co się bada płód wychodzi że dziecko jest zdrowe a się roni ...
Ja na początku też miałam podwyższoną ale zbilam jakoś a teraz ma mi dać heparynę od testu pozytywnegoJa miałam homocysteine podwyższona, mutacji nie robiłam, ale już z tego powodu lekarz włączył mi heparynę w tej ciąży