reklama
patuśka
Fanka BB :)
Dokładnie ja stosowalam przy poprzednich staraniach i efekt byl natychmiastowy.Dziewczyny a ten wiesiolek to co on ma na celu? Poprawe sluzu? Czy jak?
@kasiula222 witaj :* na testach nie bardzo sie znam, ale w poprzednim cyklu bardzo precyzyjnie bylam w stanie określić dokladny dzien owulacji na podstawie sluzu,temperatury i szyjki. Badanie tych trzech objawow lacznie jest naprawdę pomocne.
IrenaX
Witam się z Wami ponownie dziewczyny! Może pamiętacie mnie jeszcze... wracam do Was pomalutku, a to dlatego ze niestety nie powiodło mi się z ciąża;( może przypomnę moja historie...
Rok i 7 mcy starałam się z moim partnerem o dzidziusia, aż w koncu w czerwcu br. ukazały się 2 kreseczki - nie mogłam w to uwierzyć! Niestety mój entuzjazm został szybko przygaszony... na pierwszej wizycie u mojej gin wyniki bety 22,6 i progesteronu 8,6 nie rokowały najlepiej. (Może już wtedy on miała racje) ale ja miałam nadzieje, modliłam się i czekałam, robiłam co jakiś czas betę - przyrastala ładnie- w głębi duszy się cieszyłam, cały czas myślałam, czy bd wszystko dobrze, stresowałam się na kolejnej wizycie potwierdziła ciąże jednak, znowu nie miała dobrych wieści - wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej! O matko ;( znowu płacz i stres. Spędziłam tam 3 dni, na szczęście (w drugim dniu) pęcherzyk pojawił się w jamie macicy... uff jaka ulga. Zmieniłam lekarza. Po tygodniu wizyta u nowego gina, wszystko pięknie, ładnie - niestety zarodka nie widać (wg om 8tydzien ciąży) słowa lekarza, zeby powtórzyć betę po 48h powinna się podwoić w ten dzień było 4 tys. (To na drugi dzień 8 tys. powinno być) a u mnie niestety przyrosło tylko do 5161. Lekarz powiedział ze jeśli będzie niższa mam do niego zadzwonić. No i co 6.07 br. wysłał mnie do szpitala... były to moje najgorsze 2 dni... w piątek, dowiedziałam się ze pęcherzyk zoltkowy jest tak duzy jak pęcherzyk ciążowy - miał 6mm wiec coś tu nie grało, w sobotę zas, ze ciąża obumarła;(( szok i niedowierzanie, płacz i rozpacz ;(( sprawdzili jeszcze betę 5188 urosła tylko o 20ml;(( odrazu tabletki dopochwowe na poronienie a po 6h miałam zabieg ;( nie wiedziałam co mnie czeka, a było to najgorsze przeżycie w moim życiu ten bol, skurcze, wymioty, biegunka- myślałam ze umrę ;(( nie zycze nikomu tego co przeszłam ;(( (może głupio to zabrzmi) ale jest jeden plus, nie było widać zarodka- może Dzieki temu właśnie jakos sobie radzę, trzymam się, choć jest ciężko- bo nie da się tego zapomnieć, ale myśle ze gorzej bylo by mi się pozbierać gdybym widziała, np. fasolkę z serduszkiem ;(( także dziewczyny myśle, ze pomalutku bede tu zaglądać i dołączę oficjalnie za jakiś czas, bo nie wyobrażam sobie życia bez Aniołka, chce się starać i mam nadzieje, ze niedługo będzie mi dana ponownie zostać mama... a tymczasem regeneruje się, bo cały czas krwawię i pomału dochodzę do siebie...
Rok i 7 mcy starałam się z moim partnerem o dzidziusia, aż w koncu w czerwcu br. ukazały się 2 kreseczki - nie mogłam w to uwierzyć! Niestety mój entuzjazm został szybko przygaszony... na pierwszej wizycie u mojej gin wyniki bety 22,6 i progesteronu 8,6 nie rokowały najlepiej. (Może już wtedy on miała racje) ale ja miałam nadzieje, modliłam się i czekałam, robiłam co jakiś czas betę - przyrastala ładnie- w głębi duszy się cieszyłam, cały czas myślałam, czy bd wszystko dobrze, stresowałam się na kolejnej wizycie potwierdziła ciąże jednak, znowu nie miała dobrych wieści - wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej! O matko ;( znowu płacz i stres. Spędziłam tam 3 dni, na szczęście (w drugim dniu) pęcherzyk pojawił się w jamie macicy... uff jaka ulga. Zmieniłam lekarza. Po tygodniu wizyta u nowego gina, wszystko pięknie, ładnie - niestety zarodka nie widać (wg om 8tydzien ciąży) słowa lekarza, zeby powtórzyć betę po 48h powinna się podwoić w ten dzień było 4 tys. (To na drugi dzień 8 tys. powinno być) a u mnie niestety przyrosło tylko do 5161. Lekarz powiedział ze jeśli będzie niższa mam do niego zadzwonić. No i co 6.07 br. wysłał mnie do szpitala... były to moje najgorsze 2 dni... w piątek, dowiedziałam się ze pęcherzyk zoltkowy jest tak duzy jak pęcherzyk ciążowy - miał 6mm wiec coś tu nie grało, w sobotę zas, ze ciąża obumarła;(( szok i niedowierzanie, płacz i rozpacz ;(( sprawdzili jeszcze betę 5188 urosła tylko o 20ml;(( odrazu tabletki dopochwowe na poronienie a po 6h miałam zabieg ;( nie wiedziałam co mnie czeka, a było to najgorsze przeżycie w moim życiu ten bol, skurcze, wymioty, biegunka- myślałam ze umrę ;(( nie zycze nikomu tego co przeszłam ;(( (może głupio to zabrzmi) ale jest jeden plus, nie było widać zarodka- może Dzieki temu właśnie jakos sobie radzę, trzymam się, choć jest ciężko- bo nie da się tego zapomnieć, ale myśle ze gorzej bylo by mi się pozbierać gdybym widziała, np. fasolkę z serduszkiem ;(( także dziewczyny myśle, ze pomalutku bede tu zaglądać i dołączę oficjalnie za jakiś czas, bo nie wyobrażam sobie życia bez Aniołka, chce się starać i mam nadzieje, ze niedługo będzie mi dana ponownie zostać mama... a tymczasem regeneruje się, bo cały czas krwawię i pomału dochodzę do siebie...
Kasienka3b
A od kiedy zaczelas robic testy? Bo to napewno nie pozytyw. Ale jak idziesz do gina to i sprawdzi czy przed czy po. No ale testy dla swojej obserwacji mozesz dalej robic.Dziś wyszedł taki a 15 dzień cyklu .Jutro mam gina to się okaże czy już po owulacji czy przed .Ostatnio po tym poronieniu był bardzo dlugi cykl .A zazwyczaj mam 31,lub 32Zobacz załącznik 876865
kasiula222
Testy robię od kilku dni tylko to jest inny bo n aogol robię te z allegro ale akurat dziś ten z allegro jest duzo bledsza ledwo widoczna kreska a ten już ładniej wygląda .A tego samego dnia i czasie robioneA od kiedy zaczelas robic testy? Bo to napewno nie pozytyw. Ale jak idziesz do gina to i sprawdzi czy przed czy po. No ale testy dla swojej obserwacji mozesz dalej robic.
Kasienka3b
Ale ze po stosowaniu jest go wiecej tak?Dokładnie ja stosowalam przy poprzednich staraniach i efekt byl natychmiastowy.
@kasiula222 witaj :* na testach nie bardzo sie znam, ale w poprzednim cyklu bardzo precyzyjnie bylam w stanie określić dokladny dzien owulacji na podstawie sluzu,temperatury i szyjki. Badanie tych trzech objawow lacznie jest naprawdę pomocne.
IrenaX
Witaj @kasiula222 bardzo mi przykro;( ja 5 dni temu to przeżyłam ;(( narazie dochodzę do siebie, bo cały czas krwawię i zle się z tym czuje ;( powiedz prosze ile czasu miałaś krwawienie po zabiegu? Po jakim czasie pojawiła Ci się już normalna @?Hej dziewczyny chętnie dołączę do waszej grupy .W maju poronilam niestety . Obecnie 14 dzień cykluale testy owulacyjne nie wychodzą za bardzo ...Śluz jest jak na dni płodne .. Używacie tych testów udaje się wam z nimi ?
W 22dc mialam pozytyw i najwiecej sluzu plodnego i sadzac po objawach bolowych w jajniku byl to 23dc.A według testu na który dzień cyklu przypadała owulacja?
kasiula222
To puzno ta owulacja u ciebie . Długie masz cykle?W 22dc mialam pozytyw i najwiecej sluzu plodnego i sadzac po objawach bolowych w jajniku byl to 23dc.
reklama
Ja tylko chciałam sprostowac bo absolutnie paranoja nie wskazana anuz by ktos wiedzial lepiej i sie wypowiedział co sądzi o takim twierdzeniu. Co do soboty nie wiem... Boje się myslalam o niedzieli lub poniedzialku jesli oczywiscie wstretny malpiszon sie nie pojawi. Co chwile biegam siusiu i patrzę czy nie ma plamien zadnych.. Ciesze sie z braku syfkow i czuje tylko lekko prawy jajnik. Ja wiem ze to moj 2cs ale czuje sie jakby to byl z 20... Chciałabym juz miec ten spokoj ducha i krechy na tescie jak agrafka.Ja Kochana nie bilam absolutnie do nikogo tam tym postem tylko mowilam ze ja nie popadam w paranoje bo wiem ze wszystko z umiarem nic nie zaszkodzi
Bedziesz testowac ze mna w sobote?