reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Heparyne podają przy trombofili, przy poronieniach nawykowych, ogólnie to chyba trochę jakby ominięcie układu immunologicznego, ale może ktoś bardziej to ogarnia i ci napisze dokładnie [emoji4]
Heparyna to środek przeciwwzakrzepowy. Podaję się ją też np po cc i zabiegach żeby zakrzepy się nie robiły.
A przy staraniach podaję się ją (rozrzedza krew) by w razie czego do zarodka lepiej dopływała krew i był dobrze 'odżywiany', żeby nie obumarł.

reklama
Dziewczyny jak rozpoznac ciążę biochemiczna?

Tak sie zastanawiam czy ja moje braki okresu 2 razy mialam ot tak bo się przestawiło czy cos bylo na rzeczy. Ja nawet bym nie przypuszczala. w marcu mialam normalna miesiączkę ale w kwietniu nie mialam wcale dostalam dopiero 9 maja ale bardzo silną ze skrzepami jednak bol brzucha był taki jak zwykle przy @. Zdarzylo mi sie takie cos 2 razy ale nigdy nie robilam testu ciazowego bo nie bralam ciąży pod uwage.
I teraz @ sa jak w zegarku. No mam nadzieje ze lipcowej nie bedzie jednak.
Ciąże biochemiczna to tylko po tym że beta jest wykrywalna, a potem i tak przychodzi @. W termin bądź zaraz po terminie @.
Jak ciąża jest starsza to już się nie mówi o biochemicznej.

tez tak mysle. nie no jesli ten cykl nie zaskoczy to do doktorka pojde na cytologie, usg zrobie i poprosze skierowanie na tsh i prolaktyne. tak zeby miec pewnosc ze chociaz to jest ok.

@Migdalove w ciazy bylam bardzo sumienna pacjentka nawet az za bardzo... pozniej troszke to zaniedbalam odbywalam tylko to co konieczne choc i nie zawsze....
Ja takie badania robiłam przed staraniami :)

Chyba Migdalove [emoji4]

U mnie środek cyklu, a ból jak na @, aż się obudziłam przed to. Mam nadzieję, że to owu.

@Kasienka, mam nadzieję, że ten ból u Ciebie zwiastuje coś dobrego [emoji16]

Dzień dobry przy piątku! Dziś 24dc, 3 dni do terminu @. Wiem wiem, mam się nie martwić ale im bliżej, tym większy stres. Chciałabym już siostrze powiedzieć, ona też bardzo czeka na moją ciążę. Czy myślicie, że jeśli pojawi się plamienie to mogę wziąć luteinę bez konsultacji z lekarzem? Zostało mi jeszcze jej sporo po grudniu.

Poza tym, dziś pojawiły się mdłości. Choć niekoniecznie muszą być wynikiem ciąży, czasem miewam poranne mdłości bez powodu. Ale chciałabym by te były ciążowe, z taką myślą są mniej uciążliwe! :)

Ostatnia edycja:
Ja jadę dziś po kolejną paczuszkę testów na owu. Bo te z Domowego Laboratorium już się skończyły. A z Allegro wiecznie blade kiedy te z DL już ciemnieją ładnie.

reklama
Do góry