reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
KatiNails A z tym brzuszkiem tak już jest że człowiek jak jest w ciazy to szybko chce mieć dzidziusia w ramionach A jak dzidzi na świecie to znów w ciazy chce być. U mnie to jeszcze bardziej będzie spotegowane bo to już moja ostatnia ciąża więcej nie planuje przez tą cukrzycę .

reklama
Dzięki za wsparcie :) ja to już się czasem zastanawiam czy my to z siebie wariatek z tymi staraniami nie robimy [emoji14] mam wrażenie że co byśmy nie robiły to i tak ciąża będzie wtedy kiedy ma być. Bo jak to się dzieje że ludzie raz uprawiają seks i jest wpadka, a tutaj potwierdzone owulacje, mierzenie, suplementowanie, nogi w górze, testowanie na owu, testowanie na ciążę i jedno wielkie G... z tego jest :))
Niestety taka prawda! Moj chlop tez dzis przed wyjazdem mowil jaki to pech maja ci co raz sie poprzytulaja i pyk niechciana ciaza a osoby co chca to staja na glowie a nie maja tych upragnionych fasolek.

Tak, już 18tc :) Myśle, że w moim przypadku pomógł. Ale ja miałam liczne pęcherzyki na jajnikach, dlatego dostałam Siofor. Wyregulował mi cykle i skrócił pierwszą faze cyklu=wczesniejsza owulacja. W ciąże zaszłam w 3 cyklu brania Ovarinu-ten suplement też bardzo polecam!
Ovarin również polecam,3 cykl i ja zaszłam nie wiem czy to jego zasługa ale myślę że tak!

KatiNails A z tym brzuszkiem tak już jest że człowiek jak jest w ciazy to szybko chce mieć dzidziusia w ramionach A jak dzidzi na świecie to znów w ciazy chce być. U mnie to jeszcze bardziej będzie spotegowane bo to już moja ostatnia ciąża więcej nie planuje przez tą cukrzycę .
My może się jeszcze zdecydujemy na trzecie za kilka lat ale to się okaże [emoji23]

Dziewczyny, czy bez konsultacji z lekarzem mozna przyjmowac ten Ovarin? Czy ma to sens jesli mam regularne cykle i zazwyczaj pecherzyk mi peka podczas owulacji? Cykle mam krotkie, 27 dni.
Ja nie konsultowałam z lekarzem, sama zaczęłam brać, bo miałam plamienia przed miesiączką. W 2 i 3 cyklu od kiedy biorę plamień brak [emoji6]

reklama
Ja chyba też jesienią zdecyduję się dołączyć witaminę D.
Cieszę się, że niedługo weekend się zaczyna, kiepski miałam ten tydzień.
Jakie macie zdanie na temat Zakopanego w początkowej fazie ciąży? Bo ja chyba biorąc pod uwagę sierpniowy wyjazd odpuszczę starania w tym cyklu. Naczytałam się o poronieniach spowodowanych wyjazdem w góry... Ja bardzo kiepsko znosze zmiany ciśnienia...

Ja byłam tydzień na nartach gdzieś w 8-9 tc i nic nieprzyjemnego nie odczuwałam, ale ja nie mam żadnych problemów ze zmianą ciśnienia.

Do góry