reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Pamiętam, jak rodziłam w lipcu młodszego syna... te upały wtedy były koszmarne do zniesienia. Najmniejszy ruch na końcówce i człowiek puchł i dyszał jak parowóz [emoji23]
Ja rodzilam 18 grudnia... w szpitalu bylam wczesniej i idac do niego bylo sucho i nie specjalnie zimno....dzien po jak sie mała urodziła sypnelo tak sniegiem i trzasnelo mrozem że na salach wszedzie grzejniki sie zapowietrzyly a ze byla sobota nie bylo komu tego zrobic. Moj M jako jedyny odpowietrzyl mi grzejnik i moja sala byla bardzo ciepla az kazdy z personelu chcial tam wchodzic... wszyscy w bluzy pozapinani i noworodki opatulone kocykami masakra... a jak wychodzilam ze szpitala sniegu bylo po kolana szlam powoli bo sie balam ze sie przewroce i nie daj boze wroce na szycie podwozia a tego bym juz chyba nie zniosla:D

Bratowa po dopplerze. chyba nie jest dobrze. nikt nic jej jeszcze za wiele nie powiedzial gin tez jeszcze wynikow nie widzial ale na 10 odcinkow badanych tylko 2 wydolne... ciekawe co dalej. maja dzis tez badac rozwarcie i podjac decyzje co z tym zrobic.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kasienka :) wywołałaś mnie trochę z lasu ;p zagrzebałam się w smutku bo dziś 5dc i miałam jedną z gorszych @ od kilku lat... Ból taki że mimo tabletek zwymiotowałam, aż się mąż przestraszył co mi jest, ale ja mu mówię że kiedyś jeszcze zanim zaczęłam brać anty to była norma. No i strasznie skrzepy miałam teraz :/ a prawie w ogóle krwi... Więc generalnie lekka masakra... I na tyle mi się wszystkiego odechciało że nie wzięłam clo na czas, siofor łykam od przypadku do przypadku i chyba sobie daruję na chwilę to całe stymulowanie. W tym cyklu takie piękne jajeczko było, pierwsza owu jaką widziałam u siebie, seks wtedy kiedy trzeba i dupa z tego :/ Zaczyna mi na głowę siadać :(
Sloneczko tule Cie mocno:* To moze w tym cyklu sprobuj oczyscic glowe i seks bedzie tylko wtedy kiedy chcecie i macie ochote. Moze akurat wtedy Wam sie uda z czego z calego serduszka zycze:*

Witam się :)
Moja apka owu nadal nie widzi hihi ale nie przejmuje sie tym. W nocy tak mi dokuczal bol jajnika nie moglam spać i teraz wstalam taka nie wyspana bo kręciłam sie z boku na bok. Czekam az mezu wróci z nocki. Mial corke do lekarza zarejestrować.. Znow ma pasozyty i nie może zasnac wieczorem. Nie wiem juz co robic i od czego to.. Nie ma problemu z myciem rąk bo dba o to.. Moze od tych kotkow przybłędek? To juz 2 raz w tym roku zmagac sie będziemy z tym.
Ja liczę dopaść jeszcze męża..
Mialam szczęście z tymi testami wylapalam ta owu.. Wczoraj pozna noca byl jasniejszy i dzis tez juz slabszy.

@Ankaaalat25 ojej moze rzeczywiście to taki znak. A podali wam przyczyny dlaczego sie lot nie odbedzie??
Wypoczywaj sobie :)
No dopadnij meza:) Moj dzis wraca a z rana jeszcze przytulanki byly. Zla jestem ino bo wczoraj nie bylo bo synek chodzil za nami wszedzie. Ale moj maz ma bardzo pozytywne nastawienie i mowi ze teraz bede w ciazy:)
Co do pasozytow to calkiem mozliwe ze z kotkow. 3 mam kciuki by to byl ostatni raz kiedy corka ma pasozyty. A ile wg ma latek?

Tak, zaznaczyłam. Ale to w takim razie skoro cały tydzień bede wstawać wcześniej niż do tej pory, to czy jest sens zaznaczania tego?

Wiesz co jak sie mierzy temperature to powinno sie mniej wiecej zawsze o tej samej porze to robic (odchylenie pol godziny w jedna czy druga stronę jest ok)
Jak pomiar jest dokonany później niż zazwyczaj, to należy pamiętać, że za każdą spóźnioną godzinę pomiaru należy odjąć 0,1ºC od wyniku. A jesli ten pomiar jest dokonany wcześniej to za kazda godzine dodajemy 0,1°C

Wiesz co jak sie mierzy temperature to powinno sie mniej wiecej zawsze o tej samej porze to robic (odchylenie pol godziny w jedna czy druga stronę jest ok)
Jak pomiar jest dokonany później niż zazwyczaj, to należy pamiętać, że za każdą spóźnioną godzinę pomiaru należy odjąć 0,1ºC od wyniku. A jesli ten pomiar jest dokonany wcześniej to za kazda godzine dodajemy 0,1°C
Dokładnie tak, przy mierzeniu temoeratury mozna powiedziec, ze kazda minuta ma znaczenie ;)

Hej wam! Witam się w ten jakże 'uroczy' dzień. ;p U was też taka brzydka pogoda?
Tak więc dzisiaj 27dc, jeszcze jutro przetrwać i następny dzień będzie decydujący. ;) Czuję się... Normalnie? Ani ciążowo ani okresowo. Jedynie w 24dc miałam taki silni ból w podbrzuszu jakbym miała w tamtym momencie dostać @, aż mi było słabo ale po kilku chwilach przeszło. W tym cyklu będę wytrwała i nie zrobię testu póki okres się nie spóźni. :D

A tabelkę na pierwszej stronie jakoś aktualizujecie sobie? :)
Kto już ujrzał dwie kreseczki? Odpowiedzcie mi! :D Duzo nowych dziewczyn widzę, jestem strasznie do tyłu przez pracę. ;)

A tabelkę na pierwszej stronie jakoś aktualizujecie sobie? :)
Kto już ujrzał dwie kreseczki? Odpowiedzcie mi! :D Duzo nowych dziewczyn widzę, jestem strasznie do tyłu przez pracę. ;)
Hej [emoji4] juz jakis czas temu chcialam zaktualizowac swoja pozycje w tabelce. 4 maja ujrzalam II kreski, a dzisiaj koncze 12tc [emoji4] niestety nie widzę tej kolumny "udalo sie" wiec jesli bys mogla to proszę, przenies mnie [emoji8]

Hej [emoji4] juz jakis czas temu chcialam zaktualizowac swoja pozycje w tabelce. 4 maja ujrzalam II kreski, a dzisiaj koncze 12tc [emoji4] niestety nie widzę tej kolumny "udalo sie" wiec jesli bys mogla to proszę, przenies mnie [emoji8]
Kochana to gratuluję! Ja oczywiście przywrócę tą tabelkę ale znikną świeże aktualizacje więc będziecie musiały na nowo się dodać (te które niedawno do nas dołączyły) itp. :)

reklama
Do góry