reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przypomnij mi ktory cykl staran?
Wielkie gratulacje raz jeszcze. :):):):)

Ja robilam progesteron w 27 dc i wyszedl mi wynik 10,350 ng/ml. Ale kompletnie nie mam pojecia czy to dobrze czy zle.
Machnę dziś jeszcze test owulacyjny i spadam do pracy..
Wedlug mnie dosc niski [emoji848] ale ja lekarzem nie jestem najlepiej zapytac lekarza [emoji6]
5 cykl starań , dziękuję :)
Super ! To w sumie szybko sie wam udało [emoji122]
Super:) daj przepis jak wytrwalas do 5 cyklu?
ja po pierwszym przegranym plakalam i jakos mi ciezko bylo nawet tu nie bardzo pisalam te pierwsze dni bo nie moglam sie pogodzic. teraz 2gi cykl i zastanawiam sie czy kolejna rozpacz mnie czeka. Chcialabym to umiec przetrwac bo wewnetrznie czuje ze szybko stad nie uciekne..
Ja tak sie załamałam właśnie po nieudanym 5cs, płakałam i ogólnie myślałam ze juz nigdy sie nie uda.
Teraz juz na spokojniej, fakt jak przychodzi kolejna @ to smutno, godzinka płaczu wieczorem w poduszkę ale rano zawsze jest łatwiej, głowa do góry i lecimy z nowym cyklem i nowa szansą [emoji6]

reklama
Super:) daj przepis jak wytrwalas do 5 cyklu?
ja po pierwszym przegranym plakalam i jakos mi ciezko bylo nawet tu nie bardzo pisalam te pierwsze dni bo nie moglam sie pogodzic. teraz 2gi cykl i zastanawiam sie czy kolejna rozpacz mnie czeka. Chcialabym to umiec przetrwac bo wewnetrznie czuje ze szybko stad nie uciekne..
Wiesz co starałam się nie myśleć , miałam przez @ dola co prawda ale zawsze robiłam tak ze do owulacji nie zagladalam na forum i starałam się nie myśleć. Tez z początku mierzylam temperaturę itp a w tym cyklu powiedziałam sobie koniec nie robie ani testów owu ani nie mierze temperatury co będzie to będzie. Aa no i w tym cyklu zrobiłam tak jak mi ginekolog powiedziała ze zero seksu dopiero pierwszy stosunek w 12 dc a później tak jak była ochota i się udało! :)

Wedlug mnie dosc niski [emoji848] ale ja lekarzem nie jestem najlepiej zapytac lekarza [emoji6]Super ! To w sumie szybko sie wam udało [emoji122]Ja tak sie załamałam właśnie po nieudanym 5cs, płakałam i ogólnie myślałam ze juz nigdy sie nie uda.
Teraz juz na spokojniej, fakt jak przychodzi kolejna @ to smutno, godzinka płaczu wieczorem w poduszkę ale rano zawsze jest łatwiej, głowa do góry i lecimy z nowym cyklem i nowa szansą [emoji6]
No w miarę szybko ale myślałam że to będzie jeszcze szybciej :p

Poczytalam o progesteronie i piszą coś takiego cyt.: "Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml, a w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Ważny jest także fakt, iż wartości poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła. Ginekolodzy często informują swoje pacjentki o tym, że po owulacji poziom progesteronu powinien wynosić nie mniej niż 10. "

Chyba nie ma tragedii

Sliim gratuluję!
A ja sie zastanawiam czy nie zrobić dziś testu hmm. To dopiero 8dpo ale mam krótkie cykle, przeważnie 24-25 dni, a ostatni 23 tylko. Tylko nie wiem czy uda mi się kupić test o czułości 10 a na 25 pewnie by nic nie wyszło.

A ja zatestowalam, biało, mąż mówi ze jak mocno sie wpatrywać to cos tam widac, zerkniecie? Normalnie pinkow nie robię, tylko Nord testy ale taki byl w sklepie to wzięłam ;) iść na betę?Zobacz załącznik 869732 Zobacz załącznik 869733

Od razu mowie ze ja tam nic nie widzę
Coś widać :-) :) ja dlatego tez robiłam Nordtest i wyszły najciemniejsze z wszystkich testów. Jest tez Pink ale 10 i ostatnio jak robiłam jeszxze raz to mega krechy pokazał :happy: 3mam kciuki za betę!❤️

Moim zdaniem to ładny progesteron, mi tez ginka powiedziała ze najlepiej zrobic 20-22 dc, wtedy widac czy nie jest za niski, bo na poczatku cyklu nie ma sie go z czego produkowac
Fakt mi tłumaczono ze on z początku wraca do swojej normy a potem podrasta. Położna i ginekolog stwierdzili zeby się nie sugerować progesteronem. Ważna jest beta

reklama
Mam pytanie odnosnie testow owulacyjnych. Czy widzialyscie z dnia na dzien jak ta kreska ciemnieje? czy poprostu wszystkie byly blade i dopiero na te 24-36h przed ta krecha nagle ciemniala? moje mam wrazenie stoja w miejscu. W zeszlym mcu mialam tylko 5szt wiec celowalam mniej wiecej a tu zrobilam sobie dluzsza obserwacje i teraz sie zastanawiam. zaraz wam pokaze zdj tylko oczywiscie telefonem nie zobaczycie tego co ja oczami;p

Załączniki

• IMG_20180622_124701_1.jpg
    IMG_20180622_124701_1.jpg
    1 005,5 KB · Wyświetleń: 93
Do góry