reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przypomnij mi ktory cykl staran?
Wielkie gratulacje raz jeszcze. :):):):)

Ja robilam progesteron w 27 dc i wyszedl mi wynik 10,350 ng/ml. Ale kompletnie nie mam pojecia czy to dobrze czy zle.
Machnę dziś jeszcze test owulacyjny i spadam do pracy..
Wedlug mnie dosc niski [emoji848] ale ja lekarzem nie jestem najlepiej zapytac lekarza [emoji6]
5 cykl starań , dziękuję :)
Super ! To w sumie szybko sie wam udało [emoji122]
Super:) daj przepis jak wytrwalas do 5 cyklu?
ja po pierwszym przegranym plakalam i jakos mi ciezko bylo nawet tu nie bardzo pisalam te pierwsze dni bo nie moglam sie pogodzic. teraz 2gi cykl i zastanawiam sie czy kolejna rozpacz mnie czeka. Chcialabym to umiec przetrwac bo wewnetrznie czuje ze szybko stad nie uciekne..
Ja tak sie załamałam właśnie po nieudanym 5cs, płakałam i ogólnie myślałam ze juz nigdy sie nie uda.
Teraz juz na spokojniej, fakt jak przychodzi kolejna @ to smutno, godzinka płaczu wieczorem w poduszkę ale rano zawsze jest łatwiej, głowa do góry i lecimy z nowym cyklem i nowa szansą [emoji6]

reklama
Super:) daj przepis jak wytrwalas do 5 cyklu?
ja po pierwszym przegranym plakalam i jakos mi ciezko bylo nawet tu nie bardzo pisalam te pierwsze dni bo nie moglam sie pogodzic. teraz 2gi cykl i zastanawiam sie czy kolejna rozpacz mnie czeka. Chcialabym to umiec przetrwac bo wewnetrznie czuje ze szybko stad nie uciekne..
Wiesz co starałam się nie myśleć , miałam przez @ dola co prawda ale zawsze robiłam tak ze do owulacji nie zagladalam na forum i starałam się nie myśleć. Tez z początku mierzylam temperaturę itp a w tym cyklu powiedziałam sobie koniec nie robie ani testów owu ani nie mierze temperatury co będzie to będzie. Aa no i w tym cyklu zrobiłam tak jak mi ginekolog powiedziała ze zero seksu dopiero pierwszy stosunek w 12 dc a później tak jak była ochota i się udało! :)

Wedlug mnie dosc niski [emoji848] ale ja lekarzem nie jestem najlepiej zapytac lekarza [emoji6]Super ! To w sumie szybko sie wam udało [emoji122]Ja tak sie załamałam właśnie po nieudanym 5cs, płakałam i ogólnie myślałam ze juz nigdy sie nie uda.
Teraz juz na spokojniej, fakt jak przychodzi kolejna @ to smutno, godzinka płaczu wieczorem w poduszkę ale rano zawsze jest łatwiej, głowa do góry i lecimy z nowym cyklem i nowa szansą [emoji6]
No w miarę szybko ale myślałam że to będzie jeszcze szybciej :p

Poczytalam o progesteronie i piszą coś takiego cyt.: "Norma stężenia progesteronu w 7-8 dniu po owulacji to od 10 ng/ml wzwyż (do około 50 ng/ml, a w ciąży dochodzi do 250 ng/ml). Ważny jest także fakt, iż wartości poniżej 3 ng/ml oznacza, że owulacja się w ogóle nie odbyła. Ginekolodzy często informują swoje pacjentki o tym, że po owulacji poziom progesteronu powinien wynosić nie mniej niż 10. "

Chyba nie ma tragedii

Sliim gratuluję!
A ja sie zastanawiam czy nie zrobić dziś testu hmm. To dopiero 8dpo ale mam krótkie cykle, przeważnie 24-25 dni, a ostatni 23 tylko. Tylko nie wiem czy uda mi się kupić test o czułości 10 a na 25 pewnie by nic nie wyszło.

A ja zatestowalam, biało, mąż mówi ze jak mocno sie wpatrywać to cos tam widac, zerkniecie? Normalnie pinkow nie robię, tylko Nord testy ale taki byl w sklepie to wzięłam ;) iść na betę?Zobacz załącznik 869732 Zobacz załącznik 869733

Od razu mowie ze ja tam nic nie widzę
Coś widać :-) :) ja dlatego tez robiłam Nordtest i wyszły najciemniejsze z wszystkich testów. Jest tez Pink ale 10 i ostatnio jak robiłam jeszxze raz to mega krechy pokazał :happy: 3mam kciuki za betę!❤️

Moim zdaniem to ładny progesteron, mi tez ginka powiedziała ze najlepiej zrobic 20-22 dc, wtedy widac czy nie jest za niski, bo na poczatku cyklu nie ma sie go z czego produkowac
Fakt mi tłumaczono ze on z początku wraca do swojej normy a potem podrasta. Położna i ginekolog stwierdzili zeby się nie sugerować progesteronem. Ważna jest beta

reklama
Mam pytanie odnosnie testow owulacyjnych. Czy widzialyscie z dnia na dzien jak ta kreska ciemnieje? czy poprostu wszystkie byly blade i dopiero na te 24-36h przed ta krecha nagle ciemniala? moje mam wrazenie stoja w miejscu. W zeszlym mcu mialam tylko 5szt wiec celowalam mniej wiecej a tu zrobilam sobie dluzsza obserwacje i teraz sie zastanawiam. zaraz wam pokaze zdj tylko oczywiscie telefonem nie zobaczycie tego co ja oczami;p

Załączniki

• IMG_20180622_124701_1.jpg
    IMG_20180622_124701_1.jpg
    1 005,5 KB · Wyświetleń: 97
Do góry