reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Myśle ze jak na początek to jest super :) ale nie sugeruj się progesteronem, bynajmniej mi tak tłumaczono :) beta jest ważniejsza, grunt by był przyrost
Przyrost bety jest bardzo ważny ale bez progesteronu moze nie byc przyrostu - bo ciaza moze się nie utrzymac, bez progesteronu na odpowiednim poziomie.

reklama
Przypomnij mi ktory cykl staran?
Wielkie gratulacje raz jeszcze. :):):):)

Ja robilam progesteron w 27 dc i wyszedl mi wynik 10,350 ng/ml. Ale kompletnie nie mam pojecia czy to dobrze czy zle.
Machnę dziś jeszcze test owulacyjny i spadam do pracy..
Mi w 30 dc wyszedł jeszxze niższy, ale nic się nie dzieje „odpukać”, biore dupka i mam nadzieje ze bd wszystko dobrze❤️

Mi w 30 dc wyszedł jeszxze niższy, ale nic się nie dzieje „odpukać”, biore dupka i mam nadzieje ze bd wszystko dobrze❤️
Będzie! dzielnie walczycie! ja wierzę mocno że to był niepotrzebny stres. Beta ładnie przyrosła gdyby bylo cos nie tak podejrzewam ze nie byloby takiego przyrostu. a Twoja kropeczka rośnie:)

zdj testow wstawilam do wczesniejszego postu.

Sliim gratuluję!
A ja sie zastanawiam czy nie zrobić dziś testu hmm. To dopiero 8dpo ale mam krótkie cykle, przeważnie 24-25 dni, a ostatni 23 tylko. Tylko nie wiem czy uda mi się kupić test o czułości 10 a na 25 pewnie by nic nie wyszło.
Ja robiłam 9 dpo bobotest 25 mlu i mi wyszło w 9 dc a ten 10 mlu mi nie wyszedł :-p a mam cykle 32 dniowe :)

@Maliina faktycznie nie widać jakoś wielkich zmian, ale może tak właśnie powinno być.
Ja w tym miesiącu dopiero zaczynam z takimi testami, więc zaś podzielę się spostrzeżeniami.

A jak już będę miała tę najciemniejszą kreskę, tzn, że jest owu, tak?

Podobno pozytyw jest na 24-36h przed owulacja
Masz tu zdjęcie z mojego obecnego cyklu. Mi się wydawały już takie nawet pozytywne wszystkie bo kreska równa testowej, ale robiłam dalej i bach, krecha jak marzenie, testy robiłam ok 15, a następnego dnia, 18dc byłam na monitoringu o 12 i już był płyn z jednego jajeczka, a drugie się szykowało do pęknięcia, czyli bardzo mało czasu upłynęło od pozytywnego testu to owulacji. Szczególnie, że bardzo bolał mnie jajnik w nocy z 17 na 18dc.
20180614_150948.jpg

Załączniki

• 20180614_150948.jpg
    20180614_150948.jpg
    108,6 KB · Wyświetleń: 371
reklama
Przyrost bety jest bardzo ważny ale bez progesteronu moze nie byc przyrostu - bo ciaza moze się nie utrzymac, bez progesteronu na odpowiednim poziomie.
Niby tak, ja miałam niski bo 8,2, potem zleciał do 5,8 a teraz znowu wzrósł do 8,9. Beta jak narazie ładnie wzrasta. Biore dupka i jestem dobrej myśli.

Do góry