reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Myśle ze jak na początek to jest super :) ale nie sugeruj się progesteronem, bynajmniej mi tak tłumaczono :) beta jest ważniejsza, grunt by był przyrost
Przyrost bety jest bardzo ważny ale bez progesteronu moze nie byc przyrostu - bo ciaza moze się nie utrzymac, bez progesteronu na odpowiednim poziomie.

reklama
Przypomnij mi ktory cykl staran?
Wielkie gratulacje raz jeszcze. :):):):)

Ja robilam progesteron w 27 dc i wyszedl mi wynik 10,350 ng/ml. Ale kompletnie nie mam pojecia czy to dobrze czy zle.
Machnę dziś jeszcze test owulacyjny i spadam do pracy..
Mi w 30 dc wyszedł jeszxze niższy, ale nic się nie dzieje „odpukać”, biore dupka i mam nadzieje ze bd wszystko dobrze❤️

Mi w 30 dc wyszedł jeszxze niższy, ale nic się nie dzieje „odpukać”, biore dupka i mam nadzieje ze bd wszystko dobrze❤️
Będzie! dzielnie walczycie! ja wierzę mocno że to był niepotrzebny stres. Beta ładnie przyrosła gdyby bylo cos nie tak podejrzewam ze nie byloby takiego przyrostu. a Twoja kropeczka rośnie:)

zdj testow wstawilam do wczesniejszego postu.

Sliim gratuluję!
A ja sie zastanawiam czy nie zrobić dziś testu hmm. To dopiero 8dpo ale mam krótkie cykle, przeważnie 24-25 dni, a ostatni 23 tylko. Tylko nie wiem czy uda mi się kupić test o czułości 10 a na 25 pewnie by nic nie wyszło.
Ja robiłam 9 dpo bobotest 25 mlu i mi wyszło w 9 dc a ten 10 mlu mi nie wyszedł :-p a mam cykle 32 dniowe :)

@Maliina faktycznie nie widać jakoś wielkich zmian, ale może tak właśnie powinno być.
Ja w tym miesiącu dopiero zaczynam z takimi testami, więc zaś podzielę się spostrzeżeniami.

A jak już będę miała tę najciemniejszą kreskę, tzn, że jest owu, tak?

Podobno pozytyw jest na 24-36h przed owulacja
Masz tu zdjęcie z mojego obecnego cyklu. Mi się wydawały już takie nawet pozytywne wszystkie bo kreska równa testowej, ale robiłam dalej i bach, krecha jak marzenie, testy robiłam ok 15, a następnego dnia, 18dc byłam na monitoringu o 12 i już był płyn z jednego jajeczka, a drugie się szykowało do pęknięcia, czyli bardzo mało czasu upłynęło od pozytywnego testu to owulacji. Szczególnie, że bardzo bolał mnie jajnik w nocy z 17 na 18dc.
20180614_150948.jpg

Załączniki

• 20180614_150948.jpg
    20180614_150948.jpg
    108,6 KB · Wyświetleń: 376
reklama
Przyrost bety jest bardzo ważny ale bez progesteronu moze nie byc przyrostu - bo ciaza moze się nie utrzymac, bez progesteronu na odpowiednim poziomie.
Niby tak, ja miałam niski bo 8,2, potem zleciał do 5,8 a teraz znowu wzrósł do 8,9. Beta jak narazie ładnie wzrasta. Biore dupka i jestem dobrej myśli.

Do góry