reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Będzie! dzielnie walczycie! ja wierzę mocno że to był niepotrzebny stres. Beta ładnie przyrosła gdyby bylo cos nie tak podejrzewam ze nie byloby takiego przyrostu. a Twoja kropeczka rośnie:)

zdj testow wstawilam do wczesniejszego postu.
Tez mam nadzieje i myśle tak jak mowisz, ze był to niepotrzebny stres... nie robiłam już bety, by się nie stresować, może w tygodniu jeszcze zrobie, ale zobaczę :p co ma być to będzie, wierze ze bedzue dobrze ❤️❤️✊✊✊

reklama
Masz tu zdjęcie z mojego obecnego cyklu. Mi się wydawały już takie nawet pozytywne wszystkie bo kreska równa testowej, ale robiłam dalej i bach, krecha jak marzenie, testy robiłam ok 15, a następnego dnia, 18dc byłam na monitoringu o 12 i już był płyn z jednego jajeczka, a drugie się szykowało do pęknięcia, czyli bardzo mało czasu upłynęło od pozytywnego testu to owulacji. Szczególnie, że bardzo bolał mnie jajnik w nocy z 17 na 18dc.Zobacz załącznik 869902
Mi tak jak się pokazały mocne najwyraźniejsze krechy, działaliśmy (możliwe ze owu była po 24h) ale tego nie wiem bo monitoringu akurat w tym udanym cyklu nie robiłam :p

Niby tak, ja miałam niski bo 8,2, potem zleciał do 5,8 a teraz znowu wzrósł do 8,9. Beta jak narazie ładnie wzrasta. Biore dupka i jestem dobrej myśli.
No tak ale właśnie bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu ale to dzieki niemu w dużej mierze jest dobrze [emoji6]
Tez mam nadzieje i myśle tak jak mowisz, ze był to niepotrzebny stres... nie robiłam już bety, by się nie stresować, może w tygodniu jeszcze zrobie, ale zobaczę [emoji14] co ma być to będzie, wierze ze bedzue dobrze [emoji173]️[emoji173]️[emoji110][emoji110][emoji110]
Tylko jak sie zdecydujesz na betę w przyszłym tygodniu to nie porównuj za bardzo tego wyniku z tymi wcześniejszymi z tego co widziałam to dziewczyny sie stresowaly za bardzo bo przyrost nie pasowal a jednak wszystko było dobrze [emoji6]

@Maliina faktycznie nie widać jakoś wielkich zmian, ale może tak właśnie powinno być.
Ja w tym miesiącu dopiero zaczynam z takimi testami, więc zaś podzielę się spostrzeżeniami.

A jak już będę miała tę najciemniejszą kreskę, tzn, że jest owu, tak?
Duze prawdopodobieństwo, ze jest owu lub ze będzie w ciągu 24-36h. Wtedy najlepiej się poprzytulać ❤️:-) :) Ja przeważnie wiedziałam ze jestem przed lub w trakcie owu bo mi zawsze jajnik dawały znać :evil:

No tak ale właśnie bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu ale to dzieki niemu w dużej mierze jest dobrze [emoji6]Tylko jak sie zdecydujesz na betę w przyszłym tygodniu to nie porównuj za bardzo tego wyniku z tymi wcześniejszymi z tego co widziałam to dziewczyny sie stresowaly za bardzo bo przyrost nie pasowal a jednak wszystko było dobrze [emoji6]
Być może. Nie chce tego analizować :rolleyes2: Chyba narazie dam sobie spokoj z beta, póki co rosnie i niech zostanie tak jak jest ;-) ;)

Wiesz co starałam się nie myśleć , miałam przez @ dola co prawda ale zawsze robiłam tak ze do owulacji nie zagladalam na forum i starałam się nie myśleć. Tez z początku mierzylam temperaturę itp a w tym cyklu powiedziałam sobie koniec nie robie ani testów owu ani nie mierze temperatury co będzie to będzie. Aa no i w tym cyklu zrobiłam tak jak mi ginekolog powiedziała ze zero seksu dopiero pierwszy stosunek w 12 dc a później tak jak była ochota i się udało! :)
Hej. Pierwszy raz słyszę o takiej metodzie że zero sexu do 12dc (rozumiem że to jakies 2 dni przed ovu). Ja myslalam że im świeższe plemniory tym lepiej (tzn. Że wystarczy tak 3 dni na większą kumulację plemników). Warto spróbować. Już wszystkiego próbowałam i nadal nic... Zastosuję się do rady Twojej lekarki :)

A tak w ogóle to witam się w nowym cylku. Gotowa na kolejne wyzwania :)
Gratuluję wszystkim, które zobaczyły II. Ja też zgłaszam się na ochotnika na marcówki, ale potwierdzę to dopiero za jakies 24dni - jak już będę po pozytywnym teście :]

reklama
Do góry