reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Będzie! dzielnie walczycie! ja wierzę mocno że to był niepotrzebny stres. Beta ładnie przyrosła gdyby bylo cos nie tak podejrzewam ze nie byloby takiego przyrostu. a Twoja kropeczka rośnie:)

zdj testow wstawilam do wczesniejszego postu.
Tez mam nadzieje i myśle tak jak mowisz, ze był to niepotrzebny stres... nie robiłam już bety, by się nie stresować, może w tygodniu jeszcze zrobie, ale zobaczę :p co ma być to będzie, wierze ze bedzue dobrze ❤️❤️✊✊✊

reklama
Masz tu zdjęcie z mojego obecnego cyklu. Mi się wydawały już takie nawet pozytywne wszystkie bo kreska równa testowej, ale robiłam dalej i bach, krecha jak marzenie, testy robiłam ok 15, a następnego dnia, 18dc byłam na monitoringu o 12 i już był płyn z jednego jajeczka, a drugie się szykowało do pęknięcia, czyli bardzo mało czasu upłynęło od pozytywnego testu to owulacji. Szczególnie, że bardzo bolał mnie jajnik w nocy z 17 na 18dc.Zobacz załącznik 869902
Mi tak jak się pokazały mocne najwyraźniejsze krechy, działaliśmy (możliwe ze owu była po 24h) ale tego nie wiem bo monitoringu akurat w tym udanym cyklu nie robiłam :p

Niby tak, ja miałam niski bo 8,2, potem zleciał do 5,8 a teraz znowu wzrósł do 8,9. Beta jak narazie ładnie wzrasta. Biore dupka i jestem dobrej myśli.
No tak ale właśnie bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu ale to dzieki niemu w dużej mierze jest dobrze [emoji6]
Tez mam nadzieje i myśle tak jak mowisz, ze był to niepotrzebny stres... nie robiłam już bety, by się nie stresować, może w tygodniu jeszcze zrobie, ale zobaczę [emoji14] co ma być to będzie, wierze ze bedzue dobrze [emoji173]️[emoji173]️[emoji110][emoji110][emoji110]
Tylko jak sie zdecydujesz na betę w przyszłym tygodniu to nie porównuj za bardzo tego wyniku z tymi wcześniejszymi z tego co widziałam to dziewczyny sie stresowaly za bardzo bo przyrost nie pasowal a jednak wszystko było dobrze [emoji6]

@Maliina faktycznie nie widać jakoś wielkich zmian, ale może tak właśnie powinno być.
Ja w tym miesiącu dopiero zaczynam z takimi testami, więc zaś podzielę się spostrzeżeniami.

A jak już będę miała tę najciemniejszą kreskę, tzn, że jest owu, tak?
Duze prawdopodobieństwo, ze jest owu lub ze będzie w ciągu 24-36h. Wtedy najlepiej się poprzytulać ❤️:-) :) Ja przeważnie wiedziałam ze jestem przed lub w trakcie owu bo mi zawsze jajnik dawały znać :evil:

No tak ale właśnie bierzesz dupka, który nie wychodzi w badaniu ale to dzieki niemu w dużej mierze jest dobrze [emoji6]Tylko jak sie zdecydujesz na betę w przyszłym tygodniu to nie porównuj za bardzo tego wyniku z tymi wcześniejszymi z tego co widziałam to dziewczyny sie stresowaly za bardzo bo przyrost nie pasowal a jednak wszystko było dobrze [emoji6]
Być może. Nie chce tego analizować :rolleyes2: Chyba narazie dam sobie spokoj z beta, póki co rosnie i niech zostanie tak jak jest ;-) ;)

Wiesz co starałam się nie myśleć , miałam przez @ dola co prawda ale zawsze robiłam tak ze do owulacji nie zagladalam na forum i starałam się nie myśleć. Tez z początku mierzylam temperaturę itp a w tym cyklu powiedziałam sobie koniec nie robie ani testów owu ani nie mierze temperatury co będzie to będzie. Aa no i w tym cyklu zrobiłam tak jak mi ginekolog powiedziała ze zero seksu dopiero pierwszy stosunek w 12 dc a później tak jak była ochota i się udało! :)
Hej. Pierwszy raz słyszę o takiej metodzie że zero sexu do 12dc (rozumiem że to jakies 2 dni przed ovu). Ja myslalam że im świeższe plemniory tym lepiej (tzn. Że wystarczy tak 3 dni na większą kumulację plemników). Warto spróbować. Już wszystkiego próbowałam i nadal nic... Zastosuję się do rady Twojej lekarki :)

A tak w ogóle to witam się w nowym cylku. Gotowa na kolejne wyzwania :)
Gratuluję wszystkim, które zobaczyły II. Ja też zgłaszam się na ochotnika na marcówki, ale potwierdzę to dopiero za jakies 24dni - jak już będę po pozytywnym teście :]

reklama
Do góry