reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Cześć dziewczyny to będzie mój pierwszy wpis tutaj, mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona ☺ napiszę parę słów o sobie a w między czasie przejrzę też forum, żeby Was lepiej poznać

Jestem mama rozbrykanego 3latka w styczniu 2017 poronilam w 11 tc, nasz aniołek przestał się rozwijać najprawdopodobniej w 9 tc (tuż po wizycie u gin)
W tym roku postanowiliśmy z mężem rozpocząć starania. Odwiedzilam gin, zrobilam badania (morfo, zelazo itp.) - lekarz powiedział, ze nic tylko zachodzic w ciaze... Za nami 4 cykle starań i nic z tego 3 cykle robilam testy owu. Z pierwszym razem myslalam, że za późno zaczęłam testować, za drugim i trzecim pojawiły się tylko bledziutkie kreseczki, co wg opisu na opakowaniu wskazywały na wynik negatywny.. W piątym cyklu przerwalismy starania, gdyż po kontrolnych badaniach z pracy musiałam zrobić tomograf klatki piersiowej (na szczęście, to był fałszywy alarm i wszystko jest ok) a na koniec tego cyklu czeka mnie rezonans glowy z kontrastem, więc też musimy odpuścić. Chciałabym ten czas wykorzystać i ponowic badania i wizytę u gin oraz endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy, tsh na poziomie 1.4-1.7 przy euthyroxie 88)

Poradzcie mi, jakie badania mogłabym już zrobić przed wizytą u gin? Morfologia, żelazo, glukoza? Myślałam jeszcze o prolaktynie, tylko nie wiem czy sama czy lepiej już z obciążeniem? Jeżeli tak, to najlepiej w którym dniu cyklu? Zastanawiają i niepokoją mnie też te negatywne testy owu...
Ż góry dziękuję za rady

reklama
Cześć dziewczyny to będzie mój pierwszy wpis tutaj, mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona [emoji5] napiszę parę słów o sobie a w między czasie przejrzę też forum, żeby Was lepiej poznać

Jestem mama rozbrykanego 3latka w styczniu 2017 poronilam w 11 tc, nasz aniołek przestał się rozwijać najprawdopodobniej w 9 tc (tuż po wizycie u gin)
W tym roku postanowiliśmy z mężem rozpocząć starania. Odwiedzilam gin, zrobilam badania (morfo, zelazo itp.) - lekarz powiedział, ze nic tylko zachodzic w ciaze... Za nami 4 cykle starań i nic z tego 3 cykle robilam testy owu. Z pierwszym razem myslalam, że za późno zaczęłam testować, za drugim i trzecim pojawiły się tylko bledziutkie kreseczki, co wg opisu na opakowaniu wskazywały na wynik negatywny.. W piątym cyklu przerwalismy starania, gdyż po kontrolnych badaniach z pracy musiałam zrobić tomograf klatki piersiowej (na szczęście, to był fałszywy alarm i wszystko jest ok) a na koniec tego cyklu czeka mnie rezonans glowy z kontrastem, więc też musimy odpuścić. Chciałabym ten czas wykorzystać i ponowic badania i wizytę u gin oraz endokrynologa (mam niedoczynność tarczycy, tsh na poziomie 1.4-1.7 przy euthyroxie 88)

Poradzcie mi, jakie badania mogłabym już zrobić przed wizytą u gin? Morfologia, żelazo, glukoza? Myślałam jeszcze o prolaktynie, tylko nie wiem czy sama czy lepiej już z obciążeniem? Jeżeli tak, to najlepiej w którym dniu cyklu? Zastanawiają i niepokoją mnie też te negatywne testy owu...
Ż góry dziękuję za rady
Witaj [emoji4]

Myślę, że dobrze byłoby zrobić prolaktynę zwykłą, LH, FSH i progesteron. Tylko musisz doczytać w których dniach cyklu. Progesteron na pewno 7dpo a ta reszta chyba 2-3dc.

Witajcie ;)
Jestem tu nowa ale jakby nie patrzeć staram się o dzidziusia od stycznia 2018 ... hmmm starałam bo od końca maja daliśmy sobie pause z mężem . Za dużo stresów w życiu , mąż od czerwca zaczął projekt w Szwajcarii i do domu wraca tylko na weekendy , ja postanowiłam zapisać się w końcu na kurs językowy .... Tak właśnie w czerwcu termometr tabelki i inne rzeczy poszły w odstawke.... chcieliśmy wrócić do staranek po wakacjach ale teraz mam pewną niepewna ....
Ale może od początku ...
Mamy już córkę która ma dwa lata, ciąża przyszła od razu gdy tylko powiedzieliśmy sobie tak chcemy mieć dziecko .... bez tabelek mierzen itp....
W ubiegłym roku dokładnie w lipcu postanowiliśmy postarać się o drugie...
Wyszło od razu ale we wrześniu poronilam :( W styczniu wróciliśmy do starań , od lutego doszło mierzenie tamp obserwacja sluzu jak i testy owu .... ehhgg nic nie działało nie wychodziło nam :(
20 maja dostałam okres i wtedy postanowiliśmy o przerwie ..
Czerwcowy cykl w ogóle nie badany , wiem że śluz miałam plodowy od czwartku wieczór( 7.06) A w piątek wrócił mąż , tyle że nasz stosunek nie był zakończony we mnie więc jakby w ogóle nie biorę pod uwagę zapłodnienia .... jednak wczoraj na papierze nitki krwi hmmm myślę sobie kiedy to ja mam dostać okres zaglądam do kalendarzyka i termin środa czwartek więc myślę wcześniej przyszedł ....
Ale ....
Na nitkach wczoraj się skończyło
Dziś tylko dwa razy zauważyłam delikatnie zabawiona wydzielona na brąz ....
Jednak nic więcej ...
Brzuch mnie nie boli , ale czuje się jak przed okresem i ogólnie głupieje ...
Zrobiłbym test ale jakoś tak się boję rozczarowania bo zakup testu to już taka większa nadzieja że się udało ....
Mam mieszane uczucia co do tego plamienia... czasowo idealnie wpasowuje się w implantacje jednak czy to możliwe ...
Miała tak którąś z was ???
Serdecznie pozdrawiam

Z tym Sylwestrem to u mnie tak samo! 2 lata przekładaliśmy, bo co i rusz byly różne problemy, ostatni Sylwester nieudane starania, wiem ze w następny tez nie będzie jeszcze dziecka, ale juz nawet nie napalam sie na ciążę. Ten cykl nie różni sie niczym od poprzednich, wiec czemu miałabym robic sobie nadzieje? Wolałabym juz nawet dostać to @ liczę, ze może to hsg albo stymulacja mi pomogą, wiec cierpliwie czekam do sierpnia.
Powoli dochodzę do ściany, ze mi to obojętnieje... Chyba zazdroszczę Wam wiary w każdy następny cykl :(
A ja ci zazdroszczę tej obojętności, ja każdy cykl przeżywam, płacze itp a teraz jeszcze zmieniam pracę i starania będę musiała odłożyć przy dobrych wiatrach na 3 miesiące więc już w ogóle padam na ryj :/

Cześć dziewczyny to będzie mój pierwszy wpis tutaj, mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona [emoji5] napiszę parę słów o sobie a w między czasie przejrzę też forum, żeby Was lepiej poznać

Ż góry dziękuję za rady
Testami owu na twoim miejscu bym się nie przejmowała, koleżanka właśnie zaszła w ciążę w cyklu gdzie testy owu były negatywne, a mi testy owu w dniu @ nawet wychodzą pozytywne więc z nimi to na dwoje babka wróżyła ;) ja też poroniłam ale w grudniu 2017 i też mam w planach zrobić badania hormonalne bo coś cykle się rozregulowaly, ja robiłam przed pierwsza ciąża prolaktynę i prolaktynę z obciążeniem i jedno i drugie za wysokie miałam i brałam bromergon...

Dziewczyny przypomnijcie mi... miała któraś taka sytuacje ze np. w 35 dc miała niska betę, a później z dn na dzień rosła? Pamietam ze @KatiNails miala 9 ale w którym to dc było??

Ja w 24dc miałam jakieś 17, w 26dc coś koło 156. Ale wartości zależą od tego kiedy była owu, kiedy nastąpiło zagnieżdżenie. U mnie musiało być szybko zagnieżdżenie, dlatego beta mi szybko wyszła.

Miałam dopaść męża ale padam ze zmęczenia. Boje sie ze stracę ten cykl. W kiepskim czasie mam te 2gie zmiany

reklama
@ForgetMeeNot fajnie że było widać fsolke i słychać serduszko :)
@IrenaX za Ciebie trzymam kciuki. Napewno będzie dobrze :yes:
U mnie dziś 22dc 6dpo podbrzusze bi jajniki bolą kłuja nadal i lekko od 4 dni pobolewaja piersi. Czekam dalej na rozwój wydarzeń tylko te jajniki mnie zastanawiają czemu tak kłuja dziwnie...

Do góry