reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
U mnie niby ze 2 dni dopiero po terminie @ (chyba) bo sama dokładnie nie wiem, gdyż cykle nieregularne. Zbiera mi się na płacz, bo są to emocje, może dlatego ze to moja pierwsza i tak upragniona ciąża. No ale trzeba czekac, no bo prawda nic nie zrobie...
IrenaX ja byłam u lekarza który kompletnie nic nie zobaczył nawet pęcherzyka nie było stwierdził że skoro testy pozytywne to ciąża ale bardzo młoda,wyszlam od niego i pojechałam na betę i wtedy wynosiła ona 476!!robiłam co drugi dzień betę i rosła równo tydzień po wizycie zobaczył pęcherzyk i ciałko żółte. Nie zamartwiaj się Twoja beta jest niska jeszcze normalnie że nic nie widać. A jak testy ciążowe?

reklama
IrenaX ja byłam u lekarza który kompletnie nic nie zobaczył nawet pęcherzyka nie było stwierdził że skoro testy pozytywne to ciąża ale bardzo młoda,wyszlam od niego i pojechałam na betę i wtedy wynosiła ona 476!!robiłam co drugi dzień betę i rosła równo tydzień po wizycie zobaczył pęcherzyk i ciałko żółte. Nie zamartwiaj się Twoja beta jest niska jeszcze normalnie że nic nie widać. A jak testy ciążowe?
Ale i niski progesteron :( jeszcze nie robiłam dzisiaj testu, a jakby zrobic jeszcze dzisusj betę? Tylko chyba nie ma sensu dzień po dniu?

Ale i niski progesteron :( jeszcze nie robiłam dzisiaj testu, a jakby zrobic jeszcze dzisusj betę? Tylko chyba nie ma sensu dzień po dniu?
Najlepiej co 48h ale jak ma Cię to uspokoić to zrób ja[emoji6]jakiś wzrost powinien być. Ja wyrobiłam wszystkie testy które mialam. A o progesteron się nie martw co druga kobieta go bierze, ważne że go masz i już bierzesz podtrzyma ciążę. A nadal jakieś plamienia?

Ale na ten niski progesteron dostałeś lek więc się podniesie, jesteś bezpieczna zrozum. Ja rozumiem kochana,że jesteś wrażliwą ale tak jak Ci tu mówimy stres i zamartwianie tylko szkodzi i potem będziesz żałować,że się tak zamartwialas. Masz urlop odpoczywaj, powiedz sobie,ze niedługo zobaczysz swoją malutką kropkę, wypij sok marchewkowy, zjedz jabłko i luzuj sie;) wiem,ze to się tak łatwo mówi ale dla dobra Twojego i kropki musisz wyluzować. Ja zrobiłam betę przekonana,ze jestem w ciąży i wyszła mi 1 i też powinnam się załamać ale postanowiłam się nie stresować :) będzie dobrze, czuję że będziemy niedługo wymieniać się poradami ciazowymi; )

@Ann_ ja badam. Szyjka się zmienia, u mnie nawet się zmienia pod wplywem wypełnienia pęcherza czy po zrobieniu kupy po czym jej wysokość wraca. Po dzieciach, porodach nie domyka się do końca ale długość i wysokość jest mniej więcej stala. Teraz jestem na 7 dni przed owulacją, szyjka miękka, lekko rozwarta, położona nisko w pochwie w sklepieniu, śluz mniej płodny, zbity, żolty ale już z pasmami plodnego. Po owulacji bedzie długa skierowana na ujścia pochwy i twarda. Wtedy wyczuwam ja prawie u wejscia do pochwy, pezed owu jest zdecydowanie bardziej głeboko.

Najlepiej co 48h ale jak ma Cię to uspokoić to zrób ja[emoji6]jakiś wzrost powinien być. Ja wyrobiłam wszystkie testy które mialam. A o progesteron się nie martw co druga kobieta go bierze, ważne że go masz i już bierzesz podtrzyma ciążę. A nadal jakieś plamienia?
Jak narazie nie, to było bardzo skąpe plamienie, praktycznie tylko w środę taka jedna kropka, wiec może i to było tylko plamienie w terminie miesiączki, nie wiem :/ Narazue jest Ok

Jak narazie nie, to było bardzo skąpe plamienie, praktycznie tylko w środę taka jedna kropka, wiec może i to było tylko plamienie w terminie miesiączki, nie wiem :/ Narazue jest Ok
Czyli nie masz się czym martwić bo ja też miałam takie plamienie brązowe i byłam pewna że okres nadchodzi i to był piątek i beta w poniedziałek 500.takze też nie możliwe żeby zagnieżdżanie.nie nakręcaj się[emoji6]

Dziewczyny obudził mnie dziś w nocy dość intensywny ból w pachwinie, taki ciągnący, jakby jajnik i jakby pachwina,ale owulacja w tym udanym cyklu była z drugiej strony. Czy taki ból jest normalny na samym początku ciąży?

reklama
Ale na ten niski progesteron dostałeś lek więc się podniesie, jesteś bezpieczna zrozum. Ja rozumiem kochana,że jesteś wrażliwą ale tak jak Ci tu mówimy stres i zamartwianie tylko szkodzi i potem będziesz żałować,że się tak zamartwialas. Masz urlop odpoczywaj, powiedz sobie,ze niedługo zobaczysz swoją malutką kropkę, wypij sok marchewkowy, zjedz jabłko i luzuj sie;) wiem,ze to się tak łatwo mówi ale dla dobra Twojego i kropki musisz wyluzować. Ja zrobiłam betę przekonana,ze jestem w ciąży i wyszła mi 1 i też powinnam się załamać ale postanowiłam się nie stresować :) będzie dobrze, czuję że będziemy niedługo wymieniać się poradami ciazowymi; )
Dziekuje Ci bardzo, bo właśnie takie komentarze mnie podbudowują ;* nie mogę sue już stresować tylko myśleć pozytywnie;) wierze, ze już niedługo zobaczę moja kropeczke ukochana <3 ;*

Do góry