reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Trochę to dziwne, bo niby by wychodziło ze 4 tydzień (licząc od dnia ostatniej miesiączki) a ty nic kompletnie nie widać ?? Nawet pęcherzyka? Żadnej czarnej kropeczki ;(
Kochana to za wcześnie jeszcze :* pewnie masz początek 4 tyg a u mnie wczoraj sama koncowka (4tydz 6d) i ledwo ledwo Pani znalazła pestke 3 mm ale powiedziała,że to stanowczo za wcześnie i mam przyjść za tydzień czy się powiększy :) u Ciebie pewnie za tydzień dopiero będzie mała kropeczka :)

reklama
Pecherzyk z tego ci pamietam najczesciej widać w 5 tyg ciąży. Ja bylam na usg w 5+6 i byl zarodek 3 mm. Wiesz ile to 3 mm? To tak mala kropka, lekarz szukał go dobrych 10 minut zanim cokolwiek zobaczył. Jestes w tak wczesnej ciazy, ze nie ma prawa byc widac jeszczw niczego. Ba, niektore kobiety dopiero ok 7tc widza na usg malutki zarodek czy cokolwiek
To zalezy tez od sprzetu i lekarza.
Nie nakrecaj sie juz, bierz leki i odpoczywaj. Nie szuksj w necie, bo bedziezz sie tylko zamartwiac, a prawda jest taka, ze nie zrobisz nic. Musisz czekać, w pobiedzialek powtorz bete. Jesli przyrost bedzie prawidolowy, a pewnie ta bedzie, to wszystko bedzie dobrze. Nie stresuj sie!
No niestety nic innego nie pozostało jak czekanie... od czwartku do poniedziałku minie 4 dni czyli jaki powinien być prawidłowy przyrost?

Kochana to za wcześnie jeszcze :* pewnie masz początek 4 tyg a u mnie wczoraj sama koncowka (4tydz 6d) i ledwo ledwo Pani znalazła pestke 3 mm ale powiedziała,że to stanowczo za wcześnie i mam przyjść za tydzień czy się powiększy :) u Ciebie pewnie za tydzień dopiero będzie mała kropeczka :)
Tylko najgorsze ze gin mnie trochę zestresowała, wiem ze może jest za wcześnie i ona nie chciała dawać nadziei, bo różnie bywa na początku wiadomo... powiedziała co innego gdyby beta była 200 a nie 22,6 :( zdołowala mnie :( ale nic nie stwierdziła czy ciąża czy co... czy to wczesna nic nie powiedziała... czy 3 czy który tydzień, kompletnie nic. A wiem ze jest osoba profesjonalna i ma bardzo dobry, nowoczesny sprzęt. A tu takie rozczarowanie ;(

Tylko najgorsze ze gin mnie trochę zestresowała, wiem ze może jest za wcześnie i ona nie chciała dawać nadziei, bo różnie bywa na początku wiadomo... powiedziała co innego gdyby beta była 200 a nie 22,6 [emoji20] zdołowala mnie [emoji20] ale nic nie stwierdziła czy ciąża czy co... czy to wczesna nic nie powiedziała... czy 3 czy który tydzień, kompletnie nic. A wiem ze jest osoba profesjonalna i ma bardzo dobry, nowoczesny sprzęt. A tu takie rozczarowanie ;(

Hejka, podczytuje Was bo tez trochę starałam sie o ciąże, w końcu sie udało i lubię czytać jak kolejna z Was widzi II kreski [emoji4]

@IrenaX, bardzo sie nakręcasz, serio niepotrzebnie, to są rzeczy na które nic nie zrobisz. Betę masz niską bo owulacja mogła być kilka dni pózniej, ja jestem już w 8 miesiacu, jak sie dowiedziałam o ciazy to tydzień po okresie betę miałam na dopiero na poziomie 200, czyli w tym czasie co Ty miałam na pewno podobna, kiedyś musi urosnąć. Co do plamien tez miałam na początku i brałam duphaston. Pomógł jak widać[emoji4]
Pierwsza ciąże poroniłam samoistnie, beta była z początku lepsza od tej w tej ciazy i jak widać co miało być to było, testami sie tez nie nakręcaj, beta schodzi z organizmu powoli, nawet nie daj Boże cos sie zadzieje to zaraz nie wyjdzie test negatywny. Myśl pozytywnie, to pomaga, nie zamartwiaj sie niepotrzebnie bo tylko narażasz sie na stres. Powodzenia [emoji4]

No niestety nic innego nie pozostało jak czekanie... od czwartku do poniedziałku minie 4 dni czyli jaki powinien być prawidłowy przyrost?
Na belly best friend jest kalkulator przyrostu bety. Tam wpisujesz kiedy byly zrobione badania i on sam ci wylicza dzienni dobowy przyrost. Więc tam sobie sprawdzisz najlepiej.
Tylko najgorsze ze gin mnie trochę zestresowała, wiem ze może jest za wcześnie i ona nie chciała dawać nadziei, bo różnie bywa na początku wiadomo... powiedziała co innego gdyby beta była 200 a nie 22,6 :( zdołowala mnie :( ale nic nie stwierdziła czy ciąża czy co... czy to wczesna nic nie powiedziała... czy 3 czy który tydzień, kompletnie nic. A wiem ze jest osoba profesjonalna i ma bardzo dobry, nowoczesny sprzęt. A tu takie rozczarowanie ;(
Ale byłu tu dziewczyny, ktore pierwszą bete mialy jeszcze nizsza, np 9 itd a są w ciąży. Zrozum, że naprawde pojedynczy wynik o niczym nie swiadczy. Najwazniejszy jest przyrost!! Na grudniowkach porownywalysmy swoje bety na poczatku i jedna w 15 dpo miała np 150 a druga w tym samym dniu po owulacji miala bete 400. To zalezy od tego kiedy było zagniezdzenie, a do tego u każdej kobiety moze dojsc w innym dniu...

Hejka, podczytuje Was bo tez trochę starałam sie o ciąże, w końcu sie udało i lubię czytać jak kolejna z Was widzi II kreski [emoji4]

@IrenaX, bardzo sie nakręcasz, serio niepotrzebnie, to są rzeczy na które nic nie zrobisz. Betę masz niską bo owulacja mogła być kilka dni pózniej, ja jestem już w 8 miesiacu, jak sie dowiedziałam o ciazy to tydzień po okresie betę miałam na dopiero na poziomie 200, czyli w tym czasie co Ty miałam na pewno podobna, kiedyś musi urosnąć. Co do plamien tez miałam na początku i brałam duphaston. Pomógł jak widać[emoji4]
Pierwsza ciąże poroniłam samoistnie, beta była z początku lepsza od tej w tej ciazy i jak widać co miało być to było, testami sie tez nie nakręcaj, beta schodzi z organizmu powoli, nawet nie daj Boże cos sie zadzieje to zaraz nie wyjdzie test negatywny. Myśl pozytywnie, to pomaga, nie zamartwiaj sie niepotrzebnie bo tylko narażasz sie na stres. Powodzenia [emoji4]
U mnie niby ze 2 dni dopiero po terminie @ (chyba) bo sama dokładnie nie wiem, gdyż cykle nieregularne. Zbiera mi się na płacz, bo są to emocje, może dlatego ze to moja pierwsza i tak upragniona ciąża. No ale trzeba czekac, no bo prawda nic nie zrobie...

@martoosia04 dzięki za odzew.
Widzę, że chyba mało z was bada szyjke. Może jeszcze jakaś dziewczyna się znajdzie która bada i może mi opowiedzieć o swoich obserwacjach. Bardzo mnie nurtuje czy w fazie lutealne zmienia się wysokość szyjki. Nie pytam jaką jest u was bo to jest różne u każdej z nas, ale czy się wogole zmienia [emoji6]

@martoosia04 dzięki za odzew.
Widzę, że chyba mało z was bada szyjke. Może jeszcze jakaś dziewczyna się znajdzie która bada i może mi opowiedzieć o swoich obserwacjach. Bardzo mnie nurtuje czy w fazie lutealne zmienia się wysokość szyjki. Nie pytam jaką jest u was bo to jest różne u każdej z nas, ale czy się wogole zmienia [emoji6]
Ja ogólnie tak nie badam, jestem w fazie lutealnej, która ma już powyżej 20 dni i mam szyjke wysoko. I mam lekkie bóle okresowe

reklama
Kochana a Ty robiłaś w koncu ten test?
Nie bo czuje, że okres przyjdzie lada dzień. [emoji17] Więc nawet nie testuje. Wczoraj był termin taki miesiączki na razie spóźnienie jeden dzień. No ale jak owu w 9dc to powinien być szybciej sama nie wiem. Nie chce robić testów. Już się czuje jak na okres więc to kwestia dnia, dwóch jak przyjdzie. 22-23dc testy negatywne ( 13-14dpo )

Do góry