reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Trochę to dziwne, bo niby by wychodziło ze 4 tydzień (licząc od dnia ostatniej miesiączki) a ty nic kompletnie nie widać ?? Nawet pęcherzyka? Żadnej czarnej kropeczki ;(
Kochana to za wcześnie jeszcze :* pewnie masz początek 4 tyg a u mnie wczoraj sama koncowka (4tydz 6d) i ledwo ledwo Pani znalazła pestke 3 mm ale powiedziała,że to stanowczo za wcześnie i mam przyjść za tydzień czy się powiększy :) u Ciebie pewnie za tydzień dopiero będzie mała kropeczka :)

reklama
Pecherzyk z tego ci pamietam najczesciej widać w 5 tyg ciąży. Ja bylam na usg w 5+6 i byl zarodek 3 mm. Wiesz ile to 3 mm? To tak mala kropka, lekarz szukał go dobrych 10 minut zanim cokolwiek zobaczył. Jestes w tak wczesnej ciazy, ze nie ma prawa byc widac jeszczw niczego. Ba, niektore kobiety dopiero ok 7tc widza na usg malutki zarodek czy cokolwiek
To zalezy tez od sprzetu i lekarza.
Nie nakrecaj sie juz, bierz leki i odpoczywaj. Nie szuksj w necie, bo bedziezz sie tylko zamartwiac, a prawda jest taka, ze nie zrobisz nic. Musisz czekać, w pobiedzialek powtorz bete. Jesli przyrost bedzie prawidolowy, a pewnie ta bedzie, to wszystko bedzie dobrze. Nie stresuj sie!
No niestety nic innego nie pozostało jak czekanie... od czwartku do poniedziałku minie 4 dni czyli jaki powinien być prawidłowy przyrost?

Kochana to za wcześnie jeszcze :* pewnie masz początek 4 tyg a u mnie wczoraj sama koncowka (4tydz 6d) i ledwo ledwo Pani znalazła pestke 3 mm ale powiedziała,że to stanowczo za wcześnie i mam przyjść za tydzień czy się powiększy :) u Ciebie pewnie za tydzień dopiero będzie mała kropeczka :)
Tylko najgorsze ze gin mnie trochę zestresowała, wiem ze może jest za wcześnie i ona nie chciała dawać nadziei, bo różnie bywa na początku wiadomo... powiedziała co innego gdyby beta była 200 a nie 22,6 :( zdołowala mnie :( ale nic nie stwierdziła czy ciąża czy co... czy to wczesna nic nie powiedziała... czy 3 czy który tydzień, kompletnie nic. A wiem ze jest osoba profesjonalna i ma bardzo dobry, nowoczesny sprzęt. A tu takie rozczarowanie ;(

Tylko najgorsze ze gin mnie trochę zestresowała, wiem ze może jest za wcześnie i ona nie chciała dawać nadziei, bo różnie bywa na początku wiadomo... powiedziała co innego gdyby beta była 200 a nie 22,6 [emoji20] zdołowala mnie [emoji20] ale nic nie stwierdziła czy ciąża czy co... czy to wczesna nic nie powiedziała... czy 3 czy który tydzień, kompletnie nic. A wiem ze jest osoba profesjonalna i ma bardzo dobry, nowoczesny sprzęt. A tu takie rozczarowanie ;(

Hejka, podczytuje Was bo tez trochę starałam sie o ciąże, w końcu sie udało i lubię czytać jak kolejna z Was widzi II kreski [emoji4]

@IrenaX, bardzo sie nakręcasz, serio niepotrzebnie, to są rzeczy na które nic nie zrobisz. Betę masz niską bo owulacja mogła być kilka dni pózniej, ja jestem już w 8 miesiacu, jak sie dowiedziałam o ciazy to tydzień po okresie betę miałam na dopiero na poziomie 200, czyli w tym czasie co Ty miałam na pewno podobna, kiedyś musi urosnąć. Co do plamien tez miałam na początku i brałam duphaston. Pomógł jak widać[emoji4]
Pierwsza ciąże poroniłam samoistnie, beta była z początku lepsza od tej w tej ciazy i jak widać co miało być to było, testami sie tez nie nakręcaj, beta schodzi z organizmu powoli, nawet nie daj Boże cos sie zadzieje to zaraz nie wyjdzie test negatywny. Myśl pozytywnie, to pomaga, nie zamartwiaj sie niepotrzebnie bo tylko narażasz sie na stres. Powodzenia [emoji4]

No niestety nic innego nie pozostało jak czekanie... od czwartku do poniedziałku minie 4 dni czyli jaki powinien być prawidłowy przyrost?
Na belly best friend jest kalkulator przyrostu bety. Tam wpisujesz kiedy byly zrobione badania i on sam ci wylicza dzienni dobowy przyrost. Więc tam sobie sprawdzisz najlepiej.
Tylko najgorsze ze gin mnie trochę zestresowała, wiem ze może jest za wcześnie i ona nie chciała dawać nadziei, bo różnie bywa na początku wiadomo... powiedziała co innego gdyby beta była 200 a nie 22,6 :( zdołowala mnie :( ale nic nie stwierdziła czy ciąża czy co... czy to wczesna nic nie powiedziała... czy 3 czy który tydzień, kompletnie nic. A wiem ze jest osoba profesjonalna i ma bardzo dobry, nowoczesny sprzęt. A tu takie rozczarowanie ;(
Ale byłu tu dziewczyny, ktore pierwszą bete mialy jeszcze nizsza, np 9 itd a są w ciąży. Zrozum, że naprawde pojedynczy wynik o niczym nie swiadczy. Najwazniejszy jest przyrost!! Na grudniowkach porownywalysmy swoje bety na poczatku i jedna w 15 dpo miała np 150 a druga w tym samym dniu po owulacji miala bete 400. To zalezy od tego kiedy było zagniezdzenie, a do tego u każdej kobiety moze dojsc w innym dniu...

Hejka, podczytuje Was bo tez trochę starałam sie o ciąże, w końcu sie udało i lubię czytać jak kolejna z Was widzi II kreski [emoji4]

@IrenaX, bardzo sie nakręcasz, serio niepotrzebnie, to są rzeczy na które nic nie zrobisz. Betę masz niską bo owulacja mogła być kilka dni pózniej, ja jestem już w 8 miesiacu, jak sie dowiedziałam o ciazy to tydzień po okresie betę miałam na dopiero na poziomie 200, czyli w tym czasie co Ty miałam na pewno podobna, kiedyś musi urosnąć. Co do plamien tez miałam na początku i brałam duphaston. Pomógł jak widać[emoji4]
Pierwsza ciąże poroniłam samoistnie, beta była z początku lepsza od tej w tej ciazy i jak widać co miało być to było, testami sie tez nie nakręcaj, beta schodzi z organizmu powoli, nawet nie daj Boże cos sie zadzieje to zaraz nie wyjdzie test negatywny. Myśl pozytywnie, to pomaga, nie zamartwiaj sie niepotrzebnie bo tylko narażasz sie na stres. Powodzenia [emoji4]
U mnie niby ze 2 dni dopiero po terminie @ (chyba) bo sama dokładnie nie wiem, gdyż cykle nieregularne. Zbiera mi się na płacz, bo są to emocje, może dlatego ze to moja pierwsza i tak upragniona ciąża. No ale trzeba czekac, no bo prawda nic nie zrobie...

@martoosia04 dzięki za odzew.
Widzę, że chyba mało z was bada szyjke. Może jeszcze jakaś dziewczyna się znajdzie która bada i może mi opowiedzieć o swoich obserwacjach. Bardzo mnie nurtuje czy w fazie lutealne zmienia się wysokość szyjki. Nie pytam jaką jest u was bo to jest różne u każdej z nas, ale czy się wogole zmienia [emoji6]

@martoosia04 dzięki za odzew.
Widzę, że chyba mało z was bada szyjke. Może jeszcze jakaś dziewczyna się znajdzie która bada i może mi opowiedzieć o swoich obserwacjach. Bardzo mnie nurtuje czy w fazie lutealne zmienia się wysokość szyjki. Nie pytam jaką jest u was bo to jest różne u każdej z nas, ale czy się wogole zmienia [emoji6]
Ja ogólnie tak nie badam, jestem w fazie lutealnej, która ma już powyżej 20 dni i mam szyjke wysoko. I mam lekkie bóle okresowe

reklama
Kochana a Ty robiłaś w koncu ten test?
Nie bo czuje, że okres przyjdzie lada dzień. [emoji17] Więc nawet nie testuje. Wczoraj był termin taki miesiączki na razie spóźnienie jeden dzień. No ale jak owu w 9dc to powinien być szybciej sama nie wiem. Nie chce robić testów. Już się czuje jak na okres więc to kwestia dnia, dwóch jak przyjdzie. 22-23dc testy negatywne ( 13-14dpo )

Do góry