D
Deleted member 181275
Gość
Dziewczyny potrzebuje porady. Wypadają mi włosy tak nadmiernie, już nie garściami, mogłabym dziennie kilka grzywek z tego zrobić jak nie perukę [emoji33][emoji26] Mam tak jak mówiłam niedoczynność tarczycy, pcos, IO. Mam do zrobienia badania już wcześniej gin mówiła, ale no tak nie miałam miesiączek, brałam anty i chciałam odczekać. Robiłam w grudniu hormony ale nie w tym dniu co trzeba był to chyba 54 dzień cyklu, bo nie miesiączkowałam.
Mam zrobić tak :
estradiol, progesteron, prolaktyna, LH, FSH
W którym dniu cyklu? Wiem, że 2-3 chyba.
DHEA-S ( tydzień po miesiączce? )
SHBG ( bez różnicy kiedy )
17-OH-PRG ale tu problem bo nie mogłam znaleźć w labo, albo jest pod inną nazwą albo nie robią [emoji848]
Dobrze mam zapisane kiedy się robi te badania? Czy ktoś mnie może poprawić? [emoji17]
Testosteron robiłam już ale może warto powtórzyć.
A co do włosów to są jeszcze jakieś badania poza hormonami, żeby sprawdzić co się dzieje? No i ogólnie będę miała lepszy wgląd na to co się ze mną dzieje.
Mam zrobić tak :
estradiol, progesteron, prolaktyna, LH, FSH
W którym dniu cyklu? Wiem, że 2-3 chyba.
DHEA-S ( tydzień po miesiączce? )
SHBG ( bez różnicy kiedy )
17-OH-PRG ale tu problem bo nie mogłam znaleźć w labo, albo jest pod inną nazwą albo nie robią [emoji848]
Dobrze mam zapisane kiedy się robi te badania? Czy ktoś mnie może poprawić? [emoji17]
Testosteron robiłam już ale może warto powtórzyć.
A co do włosów to są jeszcze jakieś badania poza hormonami, żeby sprawdzić co się dzieje? No i ogólnie będę miała lepszy wgląd na to co się ze mną dzieje.