reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny potrzebuje porady. Wypadają mi włosy tak nadmiernie, już nie garściami, mogłabym dziennie kilka grzywek z tego zrobić jak nie perukę [emoji33][emoji26] Mam tak jak mówiłam niedoczynność tarczycy, pcos, IO. Mam do zrobienia badania już wcześniej gin mówiła, ale no tak nie miałam miesiączek, brałam anty i chciałam odczekać. Robiłam w grudniu hormony ale nie w tym dniu co trzeba był to chyba 54 dzień cyklu, bo nie miesiączkowałam.

Mam zrobić tak :
estradiol, progesteron, prolaktyna, LH, FSH
W którym dniu cyklu? Wiem, że 2-3 chyba.

DHEA-S ( tydzień po miesiączce? )
SHBG ( bez różnicy kiedy )
17-OH-PRG ale tu problem bo nie mogłam znaleźć w labo, albo jest pod inną nazwą albo nie robią [emoji848]

Dobrze mam zapisane kiedy się robi te badania? Czy ktoś mnie może poprawić? [emoji17]

Testosteron robiłam już ale może warto powtórzyć.

A co do włosów to są jeszcze jakieś badania poza hormonami, żeby sprawdzić co się dzieje? No i ogólnie będę miała lepszy wgląd na to co się ze mną dzieje.

reklama
Irena proszę Cię o uśmiech ! Powinnaś się cieszyć, bo JESTEŚ W CIĄŻY ! A wartość jest malo wazna Liczy się przyrost, a tak jak dziewczyny piszą, ze musi być kiedyś to 5, 10 czy 15 :) Tak bardzo pragnelas być w ciąży i się udało !!!! :) :)
Tak! <3 ale boje się jeszcze cieszyć, nie wiem czy nie za wcześnie na radość :ninja2: jestem trochę sceptycznie nastawiona jeszcze. Z jednej strony płakać mi się chce, ze w koncu się udało ale z drugiej strony, dopóki mi gin nie powie ze jest Ok wstrzymuje się 8-)

A co do tego co pisałam, o problemach w związku no to już trochę jesteśmy razem, pare lat. No ale on jest właśnie taki, że nie okazuje co go boli, uczuć, jest taki neutralny. Ale zaniedbuje związek, naszą relację i nasze uczucia. Nic na nim nie wywieram. Ale ile można chodzić za kimś i prosić płakać, o zmiane, żeby było lepiej, żeby relacje były lepsze. Dogadujemy się jak dwa łyse konie. Naprawdę jesteśmy tak jakby powiedzieć stworzeni dla siebie, rozumiemy się bez słów naprawdę jakby to było przeznaczenie. Myślimy to samo mówimy to samo. Już było tyle sytuacji, że powiedzieliśmy to samo w tym samym czasie i wtedy szok [emoji23] jesteśmy dopasowani idealnie i takie coś rzadko się chyba zdążą. No ale naprawdę ile można prosić o wszystko, czuje, że tylko ja chce wszystkiego [emoji17]

Irena proszę Cię o uśmiech ! Powinnaś się cieszyć, bo JESTEŚ W CIĄŻY ! A wartość jest malo wazna Liczy się przyrost, a tak jak dziewczyny piszą, ze musi być kiedyś to 5, 10 czy 15 :) Tak bardzo pragnelas być w ciąży i się udało !!!! :) :)
Ale czy bd ten przyrost, mam nadzieje, ale teraz do pon. bd mi się dłużyło :/

Ja dzis bylam u gina po receptę na duphaston a wyszlam bez i smutna [emoji20] dzis 14dc zrobil mi usg i nie ma ani jednego pecherzyka [emoji20] wiec stwierdził ze w tym cyklu nie ma sensu brac dupka.... przepisal mi Clostilbegyt mam brac od 5-9dc i przyjsc 12-13dc na usg

@Sliim nie robię niestety testów owu..... Mam zamiar w następnym cyklu spróbować zrobić testy owu.... Nic mi nie zostaje jak tylko czekać może jutro skoczy jak objawy owu się skończyły.....

Hej pisałam ostatnio, w 10dpo zrobiłam test wieczorem i rano zobaczyłam bladziutka kreskę na nim(fotka3) , na drugi dzień przed południem zrobiłam rosmanowski test(1foto) po powrocie z pracy rozebralam go i zobaczyłam bladziutka kreskę, z racjij że wyszły one '' po czasie " na drugi dzień kupiłam bobo-test duo. Na jednym (2foto) dwie kreski wyszły od razu, później jak wysechl widać bladziutka różowa kreskę, zrobiłam jeszcze ten drugi płytkowy ale on w pracy był negatywny, dopiero po powrocie do domu zauważyłam fioletowa kreskę cieniutka jak włos. (nie mam zdjęcia). Poszłam do apteki i farmaceutka powiedziała, że może być małe stężenie hcg więc wychodzą kreski po czasie i dała mi dwa testy i kazała zrobić z porannego moczu. Jednak strumieniowy zrobiłam po powrocie i negatywny. Nje mogłam spać pół nocy wstawalam na siku co chwilę i zrobilam z pierwszego moczu płytkowy czułość 15ulm i niestety negatywny, żadnej bladej kreski nawet po czasie. Dzisiaj rano pepino z Kauflandu i również negatywny, żadnego cienia cienia nawet... Jestem wykończona, bo mam pierwsze zmiany i nie mam kiedy pójść na betę, bo laboratorium u mnie w miasteczku do 11....cykle mam 24-25dn, dzisiaj 23d.c. Od wczoraj piersi napecznialy i bardzo bolą... Temperaturę mierze od tego cyklu, przed owulacja 36,2 po owulacji temp. Utrzymywała się 36,7, a dzisiaj bylo 36,8.... Jutro termin @ nie wiem co mam myśleć, mówią żeby się nje nakręcac i czekać ale ja nje rozumiem jak najpierw wychodzą pozytywne ?? A teraz całkowite negatywy...

IMG_20180611_204927.jpg

IMG_20180612_123020.jpg

IMG_20180611_081304.jpg

Załączniki

• IMG_20180612_123020.jpg
    IMG_20180612_123020.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 826
  • IMG_20180611_204927.jpg
    IMG_20180611_204927.jpg
    878 KB · Wyświetleń: 795
  • IMG_20180611_081304.jpg
    IMG_20180611_081304.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 1 529
reklama
Jak chcecie przybrać to fitatu tez ma opcję przybierania na wadze.

Dziewczyny, bedzie dobrze nie denerwujcie się o nie smutajcie!

Do góry