reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Mnie pobolewa prawy jajnik ale delikatnie, kurde dziewczyny zeby to było te zagnieżdżenie.... Eeh jestem między młotem a kowadłem masakra ;(

Mnie pobolewa prawy jajnik ale delikatnie, kurde dziewczyny zeby to było te zagnieżdżenie.... Eeh jestem między młotem a kowadłem masakra ;(
Nie może być zagnieżdżenie. Nie ma prawa wtedy test wyjść. Bo ciąży jeszcze wtedy nie ma. I test nie wyjdzie żaden. Ciąża jest napewno bo tyle testów nie może się mylić. Masz pewnie za mało progesteronu i powinnaś reagować szybko. Stąd plamienie. Byle żeby nie przerodziło się w krwawienie bo dojdzie do poronienia wtedy. A tak się zdąża w terminie miesiączki

To ile juz razy robilas bete ? Chyba nie ma sensu az tyle razu powtarzać jak na poczatku bylo ok [emoji6]
W kazdym razie w jakims tam momencie ta beta zaczyna wolniej rosnac więc w razie co sie nie stresuj [emoji6]

Miałam już nie powtarzać ale po wczorajszej wizycie gin mi powiedział żebym zrobiła dla własnego spokoju bo ciąża wyszła mi z usg młodsza niż z OM i nie było jeszcze zarodka. Wg om to 6t1d i mam kolejna wizytę 26.06

@IrenaX czasem plamienia e terminie @ się zdarzają. Spokojnie

Albo już po i rzeczywiście progesteron jest za niski stąd plamienia. Moim zdaniem do lekarza najlepiej jak nadal jutro będą. Ale lekarz i tak skieruje na betę i powtórka za 48h. Pewnie da duphaston
Dokładnie.
Juz napisałam plamienia moga nie oznaczac nic złego ale moze to byc i niski progesteron ale zeby to wiedziec to konieczna beta dwa razy plus progesteron i lekarz.
Lub moze to byc biochemiczna.
Na zagniezdzenie to juz raczej późno bo testy juz masz pozytywne.

No ale testy pozytywne przy zagnieżdżaniu? No chyba nie bardzo;o
No raczej, ze nie [emoji14] jakby ten test miał wyjsc pozytywny jak jeszcze zarodek nie zagnieżdżony. Skoro tyle testow wyszlo pozytywnych, to jest juz dawno po zagnieżdżeniu. Powodow plamienia moze byc wiele w tak wczesnej ciazy, ja obstawiam zbyt niski poziom progetseronu.

No raczej, ze nie [emoji14] jakby ten test miał wyjsc pozytywny jak jeszcze zarodek nie zagnieżdżony. Skoro tyle testow wyszlo pozytywnych, to jest juz dawno po zagnieżdżeniu. Powodow plamienia moze byc wiele w tak wczesnej ciazy, ja obstawiam zbyt niski poziom progetseronu.
Dokładnie. Ja tak samo obstawiam. Ale to jest niebezpieczne bo może doprowadzić do poronienia.

Nie mogę isc na betę bo mam ranne zmiany :/ nie wiem kurde co robić, bo zbytnio nie mogę sobie pozwolić na wolne w pracy...
Kurcze nie zrozum.mnie zle, ale co jest dla ciebie w tym momencie najwazniejsze? Bo chyba ciaza, nie? Jesli to zbyt maly poziom progesteronu, to trzrba reagować jak najszybciej, zeby ta ciaze utrzymac i w tym.momencie musisz zbadac jego poziom i bete, zeby zobaczyc czy przyrasta. Zreszta jesli pojdziesz do lekarza i powiesz o plamieniach to na 99% i tak na te bete cie posle. Rozumiem, ze masz pierwsze zmiany, tez musialam.kombinowac w pracy jak.latalam na bete, ale jak sie chce to mozna wszystko.

Oficjalnie jutro robię testy! I dam znać co wyszło. Najwyżej będzie ujemny, ale lepiej wiedzieć czemu ta faza trwa powyżej 20 dni. ;o Jak będzie negatyw idę do gin zobaczyć co się kur dzieje znowu ;o jak pozytywny to lecę na betę

reklama
Nie mogę isc na betę bo mam ranne zmiany :/ nie wiem kurde co robić, bo zbytnio nie mogę sobie pozwolić na wolne w pracy...
Serio tak ciezko bedzie ci sie wyrwać na badania bo praca...? To co ona wazniejsza czy ciaza o którą jak dobrze pamietam ponad rok sie staraliscie...?
Wybacz ale nie rozumiem Twojego myślenia...

Do góry