reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Eh jeszcze metformina się skończyła i dziś jestem nie do życia. Brzuch mam spuchnięty jakby wszystko było ciężkostrawne, boli mnie żołądek i mam takie zawroty głowy że normalnie płakać mi się chce, a jestem dzień bez tabletek ;o

reklama
Miałam monitoring w tym cyklu. W 11 dc USG i już ładny zapadnięty pęcherzyk. Gin była w szoku, bo to były pierwsze dni na metforminie i 1 cykl. Owu była jakoś 9dc. A są inne jakieś przyczyny? Czemu tak długa faza?
Może być zespół niepękniętego pęcherzyka (LUF), wtedy może być dłuższa niż normalnie fl. Ale jeśli miałaś monitoring i na pewno było po owu, to raczej nie ten przypadek. Tak że tylko test to wyjaśni:)

Może być zespół niepękniętego pęcherzyka (LUF), wtedy może być dłuższa niż normalnie fl. Ale jeśli miałaś monitoring i na pewno było po owu, to raczej nie ten przypadek. Tak że tylko test to wyjaśni:)
Miałam monitoring w tym cyklu i już było po owu [emoji4][emoji17] Zrobię test i dam znać co wyszło [emoji8]

Przykro mi [emoji853]
No ale jak pamiętam to u ciebie pierwszy cykl po odstawieniu wiec spokojnie teraz juz pewnie calkiem organizm dojdzie do siebie i w tym drugim cyklu juz sie uda [emoji6]

Dokładnie tak :) dopiero co zaczęliśmy po odstawieniu i do tego ten 1 cykl nie był jakimis intensywnymi staraniami także nie nakręcałam się jakoś bardzo. No i mam nadzieję, że tak jak mówisz, organizm juz dojdzie zupełnie do siebie + dołożymy do tego porządne starania w tym cs ;) to tym razem szanse będą większe :)

Dokładnie tak :) dopiero co zaczęliśmy po odstawieniu i do tego ten 1 cykl nie był jakimis intensywnymi staraniami także nie nakręcałam się jakoś bardzo. No i mam nadzieję, że tak jak mówisz, organizm juz dojdzie zupełnie do siebie + dołożymy do tego porządne starania w tym cs ;) to tym razem szanse będą większe :)
No to powodzenia [emoji4]

Tak, Hiszpania na 8 dni. Ponoć 2 trymestr jest najbezpieczniejszy na podróżowanie. Choć ja sobie zrobiłam przerwę od starań ze względu na wyjazd. Ale my wybraliśmy intensywną objazdówkę. Wycieczka wypoczynkowa nie powinna być problemem. :)

Oooo ja Ciebie! ♡ Ale ci zazdroszczę. My też byliśmy we wrześniu i miło wspominam pobyt. I napewno wrócę..
Udanej wycieczki. I przeslij nam tu jakies zdjęcie z pięknymi widoczkami ☆

Hello!
Dzis czuje sie okropnie. Gardlo boli przy polykaniu sliny,glowa peka,co pochwile psikam i leci mi z nosa a co gorsza wkrecam sie bo kuje mnie w podbrzuszu na srodku i po prawej stronie. Dzis 22dc a 8dp. Wez cie mnie spamietajcie bo jestem dzis chodzacym zombi:/
Ojej, kuruj się, jak możesz dużo odpoczywaj. Jakiś taki czas jest, że wszyscy chorują. A co do wkręcania to nie pomogę bardzo, bo ja za góra dwa do trzech dni będę już po owu, bo dzisiaj pozytywny test i niby podchodzę na spokojnie to nie dam sobie ręki uciąć, że mnie gorączka poowulacyjna nie dopadnie. Będę trzymać kciuki, żeby te kłucie wróżyły bobasa!

Dziewczyny, czy ja mam zwidy....?
IMG_0900.JPG

Załączniki

• IMG_0900.JPG
    IMG_0900.JPG
    259,9 KB · Wyświetleń: 510
reklama
Do góry