reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Gratuluje już na 100%. Tyle kresek nie może się mylić. Moje tez były jasne na początku. [emoji846] zapraszam na lutówki [emoji846]

Ja widzę [emoji3][emoji3][emoji3] miałam tak samo w 9dpo na paskowym, a na strumieniowym z rossmana wyraźniejsza. Po cichu już gratuluje i również zapraszam na lutowki [emoji846] powtórz jutro, będzie ciemniejsza i leć na betę. Moja beta z w 10dpo wynosiła 27,77 [emoji846]

Niestety bety nie zrobię bo mieszkam w NL i tutaj nie robią więc zostają mi tylko testy.

Witam dziewczyny!!
Wszystkim wam serdecznie gratuluję sukcesów i jestem pełna podziwu że wiele z was jest na prawdę silna nie poddawać się tak trzymać!
Teraz troszkę o mnie;) mam na imię Asia mam 28lat mieszkam w uk mam synka 7letniego oraz 10.04.2018 poronienie w 5t4d (powód niewiadomo możliwość zatrzymania wzrostu płodu bo powinno być 7t6d gdy poronilam i byłam na usg parę dni przed bo zaczęły się 05.04 plamienia;()obecnie 2okres za mną w sumie drugi właśnie przechodzę o dziwo po poronieniu mam książkowo co 28-29dni. Miałam badania krwi wszystko ok miałam tsh chyba za niskie powtórzyłam po 2tyg i wszystko już było w normie. Obecnie za tydz bd starała się rzucić palenie z desmoxanem (czy któraś z Was próbowała? Czy jak skończę kurację normalnie bd mogła zacząć się starać o dziecko czy w jakiś sposób organizm bd musiał się oczyścić po tej kuracji)? Bo ogólnie nie poddalisny się z narzeczonym aczkolwiek pierwsze tyg po poronieniu były ciężkie i te myśli i wszystko dlaczego my dlaczego to tak etc ehh. I mam pytanie do was ile czasu minęło po waszym poronieniu gdy zaczęliście starać się na nowo ?
Pozdrawiam wszystkich !!

Witaj, przykro mi z powodu Twoich strat.
Ja po poronieniu nie czekałam ze staraniami bo obyło się bez zabiegu. Trzymam kciuki za starania [emoji6]

@Mami_ami ale 20 dni fazy lutealnej to już pewna ciąża. Mierzysz temperaturę?
Cooooo ;o Bo ja mówiłam wam, że miałam owulacje od razu po okresie, w 9dc. I dziś jest już 20 dzień fazy lutealnej. Nie wiem czy okres wtedy szybciej czy normalnie przyjdzie ;o nawet nie robiłam testów teraz. Ostatni tydzień temu ale jak dla mnie był negatywny

Ja bym na twoim miejscu zrobila test dzis skoro masz tak dluga faze. Lub bete od razu To juz raczej cos powinno wyjść.
Trzymam kciuki żeby to byla ciąża [emoji110][emoji110]

A jesli nie to tak dluga faza moze utrudniac wlasnie zajscie w ciążę..
Eh ja nawet nie miałam głowy, za dużo nerwów z tatą [emoji17] Sama jestem w szoku ze tak długa faza jest. Da się to skrócić lekami?

Cooooo ;o Bo ja mówiłam wam, że miałam owulacje od razu po okresie, w 9dc. I dziś jest już 20 dzień fazy lutealnej. Nie wiem czy okres wtedy szybciej czy normalnie przyjdzie ;o nawet nie robiłam testów teraz. Ostatni tydzień temu ale jak dla mnie był negatywny

Faza lutealna jest mniej więcej stała, czyli ok. 10-16 dni od pierwszej wyższej temperatury do @. Jeśli jest więcej, min. 18 dni to prawdopodobna ciąża. Wiesz na pewno że wtedy była owulacja(np z monitoringu)? 21 dni fazy lutealnej to już ciąża na 100%.

Faza lutealna jest mniej więcej stała, czyli ok. 10-16 dni od pierwszej wyższej temperatury do @. Jeśli jest więcej, min. 18 dni to prawdopodobna ciąża. Wiesz na pewno że wtedy była owulacja(np z monitoringu)? 21 dni fazy lutealnej to już ciąża na 100%.
Nie zawsze w takim wypadku to na 100% ciąża. Moze byc wydluzona ta faza a potem problem żeby przyszła @ i konieczne jej wywołanie. Wydłużyć faze moga rozne czynniki np stres, zmiana diety, zmiana aktywności fizycznej.

reklama
Hello!
Dzis czuje sie okropnie. Gardlo boli przy polykaniu sliny,glowa peka,co pochwile psikam i leci mi z nosa a co gorsza wkrecam sie bo kuje mnie w podbrzuszu na srodku i po prawej stronie. Dzis 22dc a 8dp. Wez cie mnie spamietajcie bo jestem dzis chodzacym zombi:/

Do góry