Kasienka3b
Fanka BB :)
Nowy cykl i nowe nadzieje:]No i przyszła jednak @ . Także zaczynam 2 cs.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nowy cykl i nowe nadzieje:]No i przyszła jednak @ . Także zaczynam 2 cs.
Przykro mi [emoji853]No i przyszła jednak @ . Także zaczynam 2 cs.
Miałam monitoring w tym cyklu. W 11 dc USG i już ładny zapadnięty pęcherzyk. Gin była w szoku, bo to były pierwsze dni na metforminie i 1 cykl. Owu była jakoś 9dc. A są inne jakieś przyczyny? Czemu tak długa faza?Faza lutealna jest mniej więcej stała, czyli ok. 10-16 dni od pierwszej wyższej temperatury do @. Jeśli jest więcej, min. 18 dni to prawdopodobna ciąża. Wiesz na pewno że wtedy była owulacja(np z monitoringu)? 21 dni fazy lutealnej to już ciąża na 100%.
Ja mam teraz jak w zegarku okres. Nie wywoływałam od stycznia. Mam już naturalną miesiączkę, biorę leki, hormony są już w porządku [emoji17] więc nie wiem czemu takNie zawsze w takim wypadku to na 100% ciąża. Moze byc wydluzona ta faza a potem problem żeby przyszła @ i konieczne jej wywołanie. Wydłużyć faze moga rozne czynniki np stres, zmiana diety, zmiana aktywności fizycznej.
Moze ci sie tak tylko wydawać ze to na ciebie nie wpływa [emoji6]U mnie akurat stres nic nie robi na cykl, ani wysiłek. Jeżeli tak by było to okresu nie miałabym całe życie [emoji23]
U mnie nie wpływa akurat. Gdyby tak było to okresu nie miałabym w ogóle [emoji17][emoji23] A jest regularny teraz jak nigdy. Badam co miesiąc wszystko, hormony i są w porządku i nie mam pojęcia czemu tak długa faza jest [emoji17] Spróbuję zrobić test wtedy, ciekawe co się dzieje ;o Jeżeli to nie będzie ciąża to porozmawiam z gin. Ale niemożliwe, żeby była tak długa, skoro mam leczenie i jest w porządku wszystkoMoze ci sie tak tylko wydawać ze to na ciebie nie wpływa [emoji6]
Tez myslalam ze stres np na mnie nie moze az tak wplywac a jednak ostatnio sie okazalo ze przez stres mialam cykl bezowulacyjny, a kolejny dosc wydłużony..
A jesli uwazasz ze to na ciebie nie wplywa to lec po test i rób jeszcze dzis albo jutro rano [emoji6]
Wiec lec po test i bedzie wiadomo co i jak [emoji6]Gdzieś czytałam, że jak faza ma powyżej 20 dni to może to właśnie oznaczać ciążę jak piszecie, ale też nie ale to podobno bardzo rzadko ;o jestem w szoku. Jedno szczęście, że nie jest za krótka
Zrobię zrobię! Dziękuję dziewczyny za odpowiedź! [emoji8]Wiec lec po test i bedzie wiadomo co i jak [emoji6]