reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Faza lutealna jest mniej więcej stała, czyli ok. 10-16 dni od pierwszej wyższej temperatury do @. Jeśli jest więcej, min. 18 dni to prawdopodobna ciąża. Wiesz na pewno że wtedy była owulacja(np z monitoringu)? 21 dni fazy lutealnej to już ciąża na 100%.
Miałam monitoring w tym cyklu. W 11 dc USG i już ładny zapadnięty pęcherzyk. Gin była w szoku, bo to były pierwsze dni na metforminie i 1 cykl. Owu była jakoś 9dc. A są inne jakieś przyczyny? Czemu tak długa faza?

Nie zawsze w takim wypadku to na 100% ciąża. Moze byc wydluzona ta faza a potem problem żeby przyszła @ i konieczne jej wywołanie. Wydłużyć faze moga rozne czynniki np stres, zmiana diety, zmiana aktywności fizycznej.
Ja mam teraz jak w zegarku okres. Nie wywoływałam od stycznia. Mam już naturalną miesiączkę, biorę leki, hormony są już w porządku [emoji17] więc nie wiem czemu tak

U mnie akurat stres nic nie robi na cykl, ani wysiłek. Jeżeli tak by było to okresu nie miałabym całe życie [emoji23]

U mnie akurat stres nic nie robi na cykl, ani wysiłek. Jeżeli tak by było to okresu nie miałabym całe życie [emoji23]
Moze ci sie tak tylko wydawać ze to na ciebie nie wpływa [emoji6]
Tez myslalam ze stres np na mnie nie moze az tak wplywac a jednak ostatnio sie okazalo ze przez stres mialam cykl bezowulacyjny, a kolejny dosc wydłużony..

A jesli uwazasz ze to na ciebie nie wplywa to lec po test i rób jeszcze dzis albo jutro rano [emoji6]

Moze ci sie tak tylko wydawać ze to na ciebie nie wpływa [emoji6]
Tez myslalam ze stres np na mnie nie moze az tak wplywac a jednak ostatnio sie okazalo ze przez stres mialam cykl bezowulacyjny, a kolejny dosc wydłużony..

A jesli uwazasz ze to na ciebie nie wplywa to lec po test i rób jeszcze dzis albo jutro rano [emoji6]
U mnie nie wpływa akurat. Gdyby tak było to okresu nie miałabym w ogóle [emoji17][emoji23] A jest regularny teraz jak nigdy. Badam co miesiąc wszystko, hormony i są w porządku i nie mam pojęcia czemu tak długa faza jest [emoji17] Spróbuję zrobić test wtedy, ciekawe co się dzieje ;o Jeżeli to nie będzie ciąża to porozmawiam z gin. Ale niemożliwe, żeby była tak długa, skoro mam leczenie i jest w porządku wszystko

Gdzieś czytałam, że jak faza ma powyżej 20 dni to może to właśnie oznaczać ciążę jak piszecie, ale też nie ale to podobno bardzo rzadko ;o jestem w szoku. Jedno szczęście, że nie jest za krótka

reklama
Do góry