reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam wszystkie kobietki po dłuższej przerwie. Jestem Asia lat 31. Mamy 3 letnią córkę i staramy sie o drugie dziecko. Oficjalnie to pierwszy cykl w którym przestaliśmy się zabezpieczać. W lipcu miałam zabieg wymrażania nadżerki bo gin mówił, że może to być przyczyna niepowodzeń. Cykle mam dlugie między 40 a 55 dni. Dziś mam 42 dc. Apka wyliczyła mi na jutro @. Ostatnią miałam 8 sierpnia po 23dniach. Wiec teraz nie wiem jak mam liczyć. Jak @ nie przyjdzie do następnego tygodnia to zatestuje. Przyjmiecie mbie do siebie?
Witaj! Razem raźniej :)

reklama
Hej,

Na forum jestem nowa... Pewnie jak większość z was, ciągle doszukuje się objawów ciąży z nadzieją, że tym razem się uda... Jako, że się nie udaje, to chyba czasem chciałabym porozmawiać z kimś, kto am podobny problem...

Zwykle czekam z testem do dnia spodziewanej @, jednak zanim pomyślę o zrobieniu testu, małpa już jest... jak w zegarku!!
Tym razem, w związku z tym, że mój organizm wysyłał dziwne sygnały w postaci bólu w podbrzuszu, zmiany śluzu, bólu głowy, pleców a nawet delikatnego plamienia 7 dpo i ogólnego zmęczenia (chociaż zwalam to na przesilenie), postanowiłam zrobić test dziś, w 25dc... Niestety test okazał się negatywny. Dalej łudzę się, że może zbyt wcześnie wyskoczyłam z tym testem, chociaż nadzieje nie są już takie duże.
I tu mam pytanie do was... Miałyście podobne dolegliwości? Dodam,ze zwykle brzuch przed @ boli mnie zwykle około 3 dni wcześniej, nie 10 dni wcześniej. Cykle mam regularne, co 28-29 dnia...

Ja nie ładnie wrocilam zszpitala. Juz wszytko wiem. Wynik ostatnich badan to bhgc 8130, a progesteron tylko 8. Stad od razu leki. Dzis po 5 dawkach leku progesteron 33 czyli idealnie. Kropek ma bijące serduszko.. I nie są pewni czy jest tylko 1. Bo bardzo blisko jest inne ciałko. I nie wiedza czy maluch tak się układa czy jest to puste jajo czy co. Wiadomo będzie jak dzidzia podrosnie. Kolejna wizyta w następnym tygodniu. .

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

Na forum jestem nowa... Pewnie jak większość z was, ciągle doszukuje się objawów ciąży z nadzieją, że tym razem się uda... Jako, że się nie udaje, to chyba czasem chciałabym porozmawiać z kimś, kto am podobny problem...

Zwykle czekam z testem do dnia spodziewanej @, jednak zanim pomyślę o zrobieniu testu, małpa już jest... jak w zegarku!!
Tym razem, w związku z tym, że mój organizm wysyłał dziwne sygnały w postaci bólu w podbrzuszu, zmiany śluzu, bólu głowy, pleców a nawet delikatnego plamienia 7 dpo i ogólnego zmęczenia (chociaż zwalam to na przesilenie), postanowiłam zrobić test dziś, w 25dc... Niestety test okazał się negatywny. Dalej łudzę się, że może zbyt wcześnie wyskoczyłam z tym testem, chociaż nadzieje nie są już takie duże.
I tu mam pytanie do was... Miałyście podobne dolegliwości? Dodam,ze zwykle brzuch przed @ boli mnie zwykle około 3 dni wcześniej, nie 10 dni wcześniej. Cykle mam regularne, co 28-29 dnia...
Hej przy pierwszym dziecku pozytywny test z bladziutkim cieniem wyszedl mi dopiero po tygodniu od planowanej @ wiec moze szansa jest u Ciebie.. obiawy zwiastujace. U mnie podobne test robie jutro albo pojutrze=)

Ja nie ładnie wrocilam zszpitala. Juz wszytko wiem. Wynik ostatnich badan to bhgc 8130, a progesteron tylko 8. Stad od razu leki. Dzis po 5 dawkach leku progesteron 33 czyli idealnie. Kropek ma bijące serduszko.. I nie są pewni czy jest tylko 1. Bo bardzo blisko jest inne ciałko. I nie wiedza czy maluch tak się układa czy jest to puste jajo czy co. Wiadomo będzie jak dzidzia podrosnie. Kolejna wizyta w następnym tygodniu. .

Gratulacje :) Nie było mnie kilka dni a tu taka dobra wiadomość :) A brałaś jakieś leki hormonalne? Jeden Kropek jedno szczęście, dwójka Kropków podwójne szczęście :)

Hej przy pierwszym dziecku pozytywny test z bladziutkim cieniem wyszedl mi dopiero po tygodniu od planowanej @ wiec moze szansa jest u Ciebie.. obiawy zwiastujace. U mnie podobne test robie jutro albo pojutrze=)

Wielkie dzięki :) Powtórzę test w piatek jeśli @ się nie pojawi...
I trzymam oczywiście kciuki za Twoje 2 krechy :D

Update...
Właśnie spojrzałam na test, ktory robiłam rano... i znalazłam 2 krechę! WIEM, że takim czasie wynik nie jest wiarygodny, ale... może?

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje :) Nie było mnie kilka dni a tu taka dobra wiadomość :) A brałaś jakieś leki hormonalne? Jeden Kropek jedno szczęście, dwójka Kropków podwójne szczęście :)
Od soboty biore progesteron w żelu. Ale cena powala. 95euro za tydzień. Na razie mam kolejna receptę na kolejny tydzień potem pani doktor ocenie co dalej. Dzis są zadowoleni z efektu.

Mimo wszytko wolalabym 1 kropka :) mam w domku juz 3 dzieci... Ale tylko 1 biologiczne. Na autobus nas nie stac [emoji23][emoji23][emoji23]
Chyba poczekam do srody.. Brzucho juz nie boli.. Strasznie mokro .Cos tam kluje masakraaaaaaaaaa osiwieje heheh
Jak wroce zobacze czY testy przyszly .oby

Do góry