reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hmm.. dla mnie to jeszcze dziecko malutkie by było :) A tak serio (choc i tak uwazam, ze 19-to latki to jeszcze dzieci), to jesli mialaby sie dalej uczyc - studiowac - w tym samym miescie, to nie widze sensu zeby placic za dodatkowe lokum i jedzenie, skoro moze jeszcze z rodzinką mieszkać póki się uczy i póki nie zarabia na własne utrzymanie. Zreszta nawet jak bedzie juz pracować, to jak najbardziej dalej mogą moje dzieci z rodzinka mieszkać jesli bedą chcialy. A u nas w rodzinie raczej poki sie ktores z dzieciakow nie sparowało na poważnie, to nikt sie nie wyprowadzał od rodziców. A na poważnie sie parujemy późno - mój brat jak mial 30 lat, ja akurat wyjechalam z domu rodzinnego na studia, ale tez sparowalam sie zaraz przed 30-tką. Moj kuzyn szybciej - bo teraz sie wyprowadza od rodzicow, ma 25 lat, ale on juz zarabia od chyba 7 lat. Ale wlasnie widze, ze taka jest tendencja u nas, ze jak sie dopiero 5-7 lat zarabia, to sie dzieci wyprowadzają u nas w rodzinie. Tacy jacys rodzinni jestesmy i niespieszno nam do rozłąki.
Ja akurat wyjechalam na studia do innego miasta, wiec szybko sama mieszkalam, ale rodzice mnie utrzymywali. Ale jak tylko zaczelam pracować na 5-tym roku to juz sama sie utrzymywałam.
Każdy jest inny i nie da się jednym szablonem mierzyć wszystkich. Każdy ma inne potrzeby. Rozumiem i szanuję że ktoś może patrzeć na to inaczej.[emoji4]

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystko będzie dobrze. Jak dzisiaj??

Piękny pozytyw. Gratulacje.

Docia u mnie co miesiąc to samo. Ja tylko jeden pęcherzyk produkuje. Jak teraz będzie u mnue biel to idę na tą drożność. Zobaczymy. Narazie to mi chyba prolaktyna zamiast w dol to idzie w górę. Jak nacisne cyce to wychodzą kropelki :((. No i bolą. Czy któraś tak miała po lekach??

@Lanvin u mnie takie parapety jak u Doci.
@basia89 ważne ze z nim wszystko ok.
@Flower straszna wiadomość. Ile miala lat??
Ja mam takie kropelki od porodu aż do teraz. Czy to oznacza problemy z prolaktyna?? Jak robiłam badania, to wszystko było dobrze hm...

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Ale ta moja wiadomość się przedstawiała. Mij gin mówił, ze to od prolaktyny właśnie. U mnie wyszla dwa razy taka jak norma ostatnio i dal mi leki.

Cześć Laski! Wymyśliłam sobie zajęcie żeby tyle nie myśleć... Szukam dla córki mieszkania! Sama myśl spoko, zaczęłam oglądać co jest i już gorzej! W Krakowie na rynku nieruchomości to jest jakieś szaleństwo!! Oferty na rynku wtórnym czasami są tylko 2-3 dni i mieszkanie znika. Szok. I już mi się nie podoba to zajęcie! [emoji6] cały tydzień spotkania, oglądanie... I jeszcze znajomi mówią że za cenę mieszkania w Krakowie można mieć dom na wiosce!

Jestem z Krakowa i potwierdzam. Za cene mieszkania mozna miec dom na wsi. Z dzialka.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji8] na szczęście każdy może zrobić po swojemu [emoji6] w każdym razie jest zajęcie, jest o czym myśleć, jest co innego do planowania!

Wiadomo ;) jakiego mieszkania szukacie?

Ja mam takie kropelki od porodu aż do teraz. Czy to oznacza problemy z prolaktyna?? Jak robiłam badania, to wszystko było dobrze hm...

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale ta moja wiadomość się przedstawiała. Mij gin mówił, ze to od prolaktyny właśnie. U mnie wyszla dwa razy taka jak norma ostatnio i dal mi leki.[/QUOTE]
Hm, ja robiłam dwa miesiące temu prolaktyne i wyszła w normie, więc nie wiem czemu tak...

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

@siwa84 fajnie ze juz lepiej, a lekarz masakra! Mam nadzieje ze w koncu trafisz na ogarnietego i juz niedlugo bedziesz miala pieknego i zdrowego dzidziusia!

@Paraplu super remont wyglada, fajnie patrzec na efekt swojej pracy , od razu milej sie mieszka :)

A ja sie wkurzam bo mam nowy telefon i mi powiadomienia o nowych postach nie przychodza :( nie wiem czemu , na starym nadal normalnie a tu lipa!

No i dzis boli mnie brzuch ale mam nadzieje ze to stres przed jutrzejsza wisyta! Bardzo sie boje ze cos okaze sie nie tak :(
Wszystko będzie dobrze. Jak dzisiaj??

Piękny pozytyw. Gratulacje.

Docia u mnie co miesiąc to samo. Ja tylko jeden pęcherzyk produkuje. Jak teraz będzie u mnue biel to idę na tą drożność. Zobaczymy. Narazie to mi chyba prolaktyna zamiast w dol to idzie w górę. Jak nacisne cyce to wychodzą kropelki :((. No i bolą. Czy któraś tak miała po lekach??

@Lanvin u mnie takie parapety jak u Doci.
@basia89 ważne ze z nim wszystko ok.
@Flower straszna wiadomość. Ile miala lat??[/QUOTE]

Z tymi kropelkami to mój syn ma 6 lat. Właściwie niewiele sam ciągnął, wcześniak nie dawał rady i odciągałam pokarm do 9 m-cy ale do tej pory w 2 połowie cyklu jak nacisne to kropelki się pojawiają. Badania robiłam i wychodzi ok. Brałam tabletki i wszystko nic nie dało.

f2wlj44juj75ukos.png

@Ogien121212 gratuluje kochana:-D
@Docia1975 przykro mi ale jeszcze @@@ nie ma wiec wiesz ;-) ;) a jak co to chetnie potowarzysze ci w przyszlym cyklu bo ja wlasnie zaczęłam kolejny juz 7 a ze siódemka to moja szczesliwa liczba bo urodzilam się 7.07 to licze ze w lipcu może los zrobi mi urodzinową niespodzianke heheh @Lanvin nastepna @@@ 6.07. 7cs (ostatni ) hahahah:laugh2::laugh2::laugh2:
@Flower przykro mi z powodu uczennicy ...
@siwa84 dobrze ze coraz lepiej u ciebie kochana zycze ci duzo duzo dobrego i obys jak najszybciej mogla starac sie o kolejnego dziudziusia i tym razem nie musiala tyle sie smucic ...

Wiadomo ;) jakiego mieszkania szukacie?

Ale ta moja wiadomość się przedstawiała. Mij gin mówił, ze to od prolaktyny właśnie. U mnie wyszla dwa razy taka jak norma ostatnio i dal mi leki.
Hm, ja robiłam dwa miesiące temu prolaktyne i wyszła w normie, więc nie wiem czemu tak...

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Fajnego! [emoji4] rozwojowego hehe tak to się nazywa [emoji6] 2-3 pokoje, żeby coś mogła podnająć. Jednak raczej rynek pierwotny bo w Krakowie dużo się teraz buduje.

reklama
Może bardziej o to chodzi, żeby sama spróbowała do tego dorobić, np. W weekendy czy coś :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne, już zaczyna w tym roku, niech wie ile trzeba się narobić żeby zarobić parę groszy. Ale jak mogę jej ułatwić start to czemu nie? Co mam robić z kasą? Odkładać w skarpete? Wziąć do grobu? Przepic? [emoji4] Nawet teraz nie mogę! [emoji6]

Do góry