reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mam pytanie: od dnia owulki do dnia @ wspolzyjecie że swoimi tż normalnie? Czy może wcale? Czy orgazm może zapobiegać wchlanianiu się zarodka itp? Kurczę w poprzednich ciazach się zbytnio nad tym nie zastanawialam i nie wiem jak to wygląda. [emoji14] przepraszam za te głupie pytania [emoji14]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Różne są teorie. Ja wcześniej o nich nie slyszałam i z córką to się poxniej okazało że seks w dniu implantacji był. Myślałam że miesiączka przyszła wcześniej[emoji6]

Teraz też po owu kochamy się normalnie.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
:-* u mnie zostaje chyba progesteron do sprawdzenia. Ze 3-4 mięs temu byłam u lekarza i wszystko na usg wyglądało ładnie. Rosnące jajo itd :-)

Wydaje mi sie, ze moze z nasieniem wlasnie bedzie problem ....
A fsh lh estradiol prolaktyne badałas? Tarczyce? Hormony zawsze warto sprAwdzić[emoji6]a M pognaj na badanie. Ale dajcie sobie może jeszcze trochę czasu. Bez spiny na luzie...

Niby powinnam się cieszysc że owu i @ co do dnia jak w zegarku ale strasznie o tym myślę. Budzę się i wiem dokładnie który dc...a chciałabym o tym zapomnieć i się nie nakrecac i zdziwić któregoś dnia że coś długo @ nie ma...

I te lata...żeby je tak zatrzymać...ehh

Ja ciagle poszcze bo nie wiem co z tą infekcja - chyba mam ją w głowie raczej ale...niby swedzi nie swedzi i tak w kółko...jutro @ więc przydałoby się bo potem 7 dni post[emoji6]i M w domu...

Tak ja pytalam wlasnie
emoji14.png
dziekuje :)
A to moje testy owu :/ i jak myslicie kiedy byla czy jeszcze nie bylo owu? Dzis 20dc w kalendarzyku pokazuje ze niby jutro test robie dopiero wieczorkiem to zobaczymy jak dalsze
1493623533-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak dla mnie owu się zbliża,.
Masakra dziewczyny. Jadę właśnie na monitoring i aż mi ze strachu płakać się chce :( bardzo bardzo się denerwuję :( tak bym chciała w końcu jakieś dobre wieści...
Będą dobre
:-* u mnie zostaje chyba progesteron do sprawdzenia. Ze 3-4 mięs temu byłam u lekarza i wszystko na usg wyglądało ładnie. Rosnące jajo itd :-)
Wydaje mi sie, ze moze z nasieniem wlasnie bedzie problem ....
A miałas zbadac wszystkie hormony i co?? Obijasz się

Jestem:)
@ jeszcze nie przyszła a jak u Ciebie.
Leze juz w łóżeczku po grillu robilam dzis z okazji moich ur i 5 rocznicy ślubu.
Ale sie obżarłam.
Nic nie pilam bo maz mi zabronił bo stwierdził ze okresu nie dostałam to nie moge bo a noz jestem w ciazy ta...
Rano były bole okresowe ale przeszły pewnie rano przyjdzie....
@miffi jak u Ciebie :)
@Paraplu nie przejmuj sie przejdzie mu, korzystał z chwil spędzonych z mama :)

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Też jeszcze nie dostałam. Brzuch pobolewa i plamienia mam, więc pewnie przyjdzie dzisiaj.
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :) i spełnienia wszystkich marzeń, a w szczególności życzę Ci żebyś jak najszybciej zaszła w upragnioną ciążę i urodziła zdrowego maluszka :)

Dzień dobry kochane! Ja właśnie w drodze do pracy [emoji20] przyjechał spontanicznie wczoraj kolega do nas na mecz skończyło się na tym że chłopaki się spili i kolega u nas nocowal. Cieszy mnie to bo mało mamy tu znajomych nikt do nas nie przychodzi i tak smutno. W Polsce jest inaczej pod tym względem. Ja wypiłam wczoraj reddsa, więc i temperatura zafaszowana.
1493631159-aaaaaa.png

Sluzu dużo ciagnacego więc owulka blisko chyba.
@Paraplu słoneczko jak tam?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki kochane za trzymanie kciuków!!! :) chyba Bóg lub ktoś tam na górze się trochę ulitował nade mną no i wasze kciuki na pewno też pomogły!
Histerycznie bałam się lekarki, która mnie dziś przyjmowała bo na korytarzu wydawała się mało przyjemna. Tymczasem okazało się że jest przemiła i uśmiechnięta. A co najważniejsze miała dla mnie dobre wieści.
UWAGA jutro IUI!!! Pęcherzyki ładne podobno, choć ile mają nie wiem i są. DWA większe a nie jeden i to po jednym w każdym jajniku więc mam nadzieję że nawet jak jeden jajowód zawali to drugim plemniki dotrą. Właśnie dostałam zastrzyk na pęknięcie a jutro 17:30 zobaczymy co i jak.

Jestem:)
@ jeszcze nie przyszła a jak u Ciebie.
Leze juz w łóżeczku po grillu robilam dzis z okazji moich ur i 5 rocznicy ślubu.
Ale sie obżarłam.
Nic nie pilam bo maz mi zabronił bo stwierdził ze okresu nie dostałam to nie moge bo a noz jestem w ciazy ta...
Rano były bole okresowe ale przeszły pewnie rano przyjdzie....
@miffi jak u Ciebie :)
@Paraplu nie przejmuj sie przejdzie mu, korzystał z chwil spędzonych z mama :)

Napisane na HT6 w aplikacji Forum BabyBoom
Urodzinowe 100 lat![emoji512]
Spełnienia marzeń a zwłaszcza tego jednego[emoji480]
U mnie @ nie ma jeszcze i niby nie powinnam ale wczoraj trochę wypiłam z M. Ciąży i tak pewnie nie ma. To by było zbyt piękne...

Powiedzcie mi jak cytować posty na telefonie w aplikacji?? Żebym nie odpowiadała oddzielnie na każdy...w kompie umiem a tu nie....

Dzięki kochane za trzymanie kciuków!!! :) chyba Bóg lub ktoś tam na górze się trochę ulitował nade mną no i wasze kciuki na pewno też pomogły!
Histerycznie bałam się lekarki, która mnie dziś przyjmowała bo na korytarzu wydawała się mało przyjemna. Tymczasem okazało się że jest przemiła i uśmiechnięta. A co najważniejsze miała dla mnie dobre wieści.
UWAGA jutro IUI!!! Pęcherzyki ładne podobno, choć ile mają nie wiem i są. DWA większe a nie jeden i to po jednym w każdym jajniku więc mam nadzieję że nawet jak jeden jajowód zawali to drugim plemniki dotrą. Właśnie dostałam zastrzyk na pęknięcie a jutro 17:30 zobaczymy co i jak.

reklama
MoKa czyli iui już po pęknięciu będzie?
Super wieści z pęcherzykami!
Trzymam kciuki!

My przez chwilę rozważaliśmy ale przy słabej morfologii plemników nie wiele zwiększa szansę niż naturalnie. Przy małej ilości czy ruchliwosci miałaby sens a przy morfo nie...

Do góry