reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć dziewczynki, witam się poniedziałkowo [emoji846]
Poniżej mój wykresik, później Was nadrobię po weekendzie [emoji3]
e6b23bb29bda91c7d762f91aceb623d8.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najgorsze ze ten torbiel krwotoczna daje mylne objawy takie jak zatrzymanie miesiączki, nudności, zawroty głowy, wymioty, bóle piersi i napuchnięte sutki jak ich ból, dyskomfort w podbrzuszu a mimo to bedzie jedna kreseczka i beta ujemna jak w moim przypadku :hmm:

Miałam to samo przy tej swojej cholerce, dlatego od razu Ci napisałam, że to podejrzewam.. Bedzie dobrze.. Po lekach zejdzie wszystko ładnie i będzie można działać.. :) A nie możesz po miesiączce iść skontrolować co i jak, tylko te 3 miechy czekać? Ja po pierwszej swojej poszłam skontrolować od razu w 12 dc, wtedy powiedział mi, że już jest OK, utworzył się nowy pęcherzyk i żeby działać :)

Cześć dziewczynki, witam się poniedziałkowo [emoji846]
Poniżej mój wykresik, później Was nadrobię po weekendzie [emoji3]
e6b23bb29bda91c7d762f91aceb623d8.jpg

Pięknie :)

Miałam to samo przy tej swojej cholerce, dlatego od razu Ci napisałam, że to podejrzewam.. Bedzie dobrze.. Po lekach zejdzie wszystko ładnie i będzie można działać.. :) A nie możesz po miesiączce iść skontrolować co i jak, tylko te 3 miechy czekać? Ja po pierwszej swojej poszłam skontrolować od razu w 12 dc, wtedy powiedział mi, że już jest OK, utworzył się nowy pęcherzyk i żeby działać :)
No właśnie, też mi się wydaje, że szkoda czasu, bo może już wszystko się wchłonie :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

M2b to prawda,że ja też szukałam przyczyny...całymi dniami siedziałam w internecie żeby się czegoś doszukiwać,nie było w domu obiadu,nie sprzatalam,nie pralam...piłam kawę za kawą i sięgnęłam po papierosy a akcie desperacji i bezsilnośći...w międzyczasie czekałam na wynik badań dna naszego Jasia a gdy już przyszedł to dowiedziałam się,że był zdrowy...to mnie dobilo,bo przecież mógł żyć a jednak...musiałam przezyc swoją żałobę sama,ze wszystkim się uporać i zrozumieć,że to nie była moja wina...dziś śnił mi się jak bije mu serduszko a ja patrzyłam na monitor podczas badania...mój mąż miał dość gdy ciągle doszukiwalam się diagnozy,gdy ciągle byłam zajęta czytaniem...tylko czas pomoże Ci z tego wyjść,jeśli chcesz zrobić badania jakiekolwiek to oczywiście popieram...Ale wierzę,że Twoja siła pozwoli Ci stanąć na nogi i walczyć :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

@Spark dziękuję. Trudno wstrzymam się z duphaston ;)
@leeleeth ja bym się nie zgodziła z wetem. Moja parka jest po kastracji i sterylce. Poprzednia króliczka sterylizowana była po 2 latach. Była agresywna i nerwowa. Jak się okazało w trakcie operacji miała cystę na macicy i ciągły ból powodował stres. Zresztą samiczki bez zabiegu mają taką burzę hormonów, że sobie z tym nie radzą psychicznie. Im po prostu od braku bzykanka bije na dekielek ;)
Niestety moja Tosia trzy dni po zabiegu odeszła... zbyt długo zwlekaliśmy.
A Snikers i Milusia zabiegi przeszły tak szybko jak to było możliwe. On miał 3 miesiące, ona 5 . Sniki był wredotą strasznym, po zabiegu jest lepiej. Są już z nami ponad 3 lata i jest ok.
Powiedz mi jeszcze czy Twój królik jest wypuszczany? Nagromadzenie energii też powoduje, że są nerwowe ;)
A u mnie bez zmian... Niestety :(
Nie wiem czy mm jakiejs kompetencje do wypowiedzenia sie bo mam psa a nie krolika :p ale przed sterylka moja Popcia miala niezlego pie*dolca, sama ze soba sie meczyla i przy okazji nas ;) po sterylce mamy cudownego, spokojnego i przytulasnego psa :) roznica ogromna.

Witajcie szykuje się na pogrzeb dziadka mojego Ł. W ciągu miesiąca stracił 2 dziadków[emoji20] [emoji26] szkoda słów.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze raz moje kondolencje. Duzo sil :*

Hej :)
O matko dziewczyny, ale Wy macie tempo pisania :o :D do kompa w sumie w weekend nie siadam, tylko w pracy czasami zerknę a tu 40 stron więcej :szok:

No właśnie to jest ten problem :/ Nie mam parcia w stylu "pozostawić po sobie ślad w postaci potomka", ale z drugiej strony jakiś instynkt się odzywa i boje się, że kiedyś będę żałowała. Ciężka decyzja, czasami zazdroszczę osobom, które nie analizują aż tyle :D
Looooo zebys Ty znalazla sie na 1 dzien w mojej glowie [emoji33][emoji23] ja odkad mysle o dziecku to ciagle sie zastanawiam czy dobrze robie. Swiat mnie troche, nie to zle slowo, BARDZO przeraza i sie ciagle zastanawiam czy dobrze robie skazujac wlasne dziecko na ten swiat. Czy to nie jest czysty egoizim, skazywac kogos na zycie dla zaspokojenia wlasnej potrzeby/zachcianki? Czy nie lepiej wziac juz istniejace dziecko i mu pomoc odnalezc sie w tym wariatkowie i uchornic wlasne dziecko przed tym cyrkiem? Mam ogromny dylemat moralny pod tym wzgledem [emoji33]

To nie mam pojęcia co tu zrobić...

A ja mam pytanie może któraś z was miała taki problem. Mam grupę krwi 0- mój mąż ma B+ po poronieniu nie została mi podana żadna szczepionka z immonoglobulina (?) Dopiero teraz tak czytam że powinni podać do około 72h po pojawieniu się krwawienia. Przeciwciała miałam badane w piątek było ok nie stwierdzono przeciwciał. W niedziele zaczęło się krwawienie a w środę poronilam. Jaka jest szansa że te przeciwciała się wytworzyly? I jak to w przyszłości będzie wyglądało? Bo już się boję strasznie. W środę idę do lekarza rodzinnego żeby mi zrobił badanie na te przeciwciała ale do środy to ja już będę panikowac... strasznie się boję bo się naczytałam [emoji22]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam Rh(-), K Rh(+), w Holandii mowili mi, ze do 11tc nie ma potrzeby dostawania immunoglobuliny. Tylko nie dopytalam sie czy to zarodek ma byc do 11dc czy stricte ciaza do 11dc. Bo u mnie bylo to tak, ze zarodek zatrzymal sie na 8/9tc a zabieg mialam na przelomie 13/14tc i wtedy dostalam zastrzyk.
Tak czy siak nie stresuj sie, teraz konflikt serologiczny da sie leczyc :)

Gdybym mojego męża spotkała wcześniej to bym się nawet nie zastanawiała. Niestety mam prawie 28 lat a mi się wydaje że to trochę późno już... mówię tu o sobie nie że jestem za stara tylko dla mnie późno już trochę.

No gdzie pozno, dla mnie idealnie wlasnie! Mlodsi to maja sie bawic i korzystac z wolnosci a nie w pieluchach siedziec, potem juz nigdy nie bedzie takiej mozliwosci do spontanu, zabawy i beztroski. A tak po 27-28 to juz wedlug mnie rewelka i idealny czas :)

A jak tak patrze moich rowiesnikow to chyba sie ze mna zgadzaja, bo na studiach dzieci byly tylko z wpadek, zaraz po studiach to planowane dzieci moge policzyc na palcach 1 reki. Teraz mam rocznikowo 29 i od ponad roku wsrod moich rowiesnikow jest wysyp dzieci :)

Nie wiem czy mm jakiejs kompetencje do wypowiedzenia sie bo mam psa a nie krolika [emoji14] ale przed sterylka moja Popcia miala niezlego pie*dolca, sama ze soba sie meczyla i przy okazji nas ;) po sterylce mamy cudownego, spokojnego i przytulasnego psa :) roznica ogromna.

Jeszcze raz moje kondolencje. Duzo sil :*

Looooo zebys Ty znalazla sie na 1 dzien w mojej glowie [emoji33][emoji23] ja odkad mysle o dziecku to ciagle sie zastanawiam czy dobrze robie. Swiat mnie troche, nie to zle slowo, BARDZO przeraza i sie ciagle zastanawiam czy dobrze robie skazujac wlasne dziecko na ten swiat. Czy to nie jest czysty egoizim, skazywac kogos na zycie dla zaspokojenia wlasnej potrzeby/zachcianki? Czy nie lepiej wziac juz istniejace dziecko i mu pomoc odnalezc sie w tym wariatkowie i uchornic wlasne dziecko przed tym cyrkiem? Mam ogromny dylemat moralny pod tym wzgledem [emoji33]

Ja mam Rh(-), K Rh(+), w Holandii mowili mi, ze do 11tc nie ma potrzeby dostawania immunoglobuliny. Tylko nie dopytalam sie czy to zarodek ma byc do 11dc czy stricte ciaza do 11dc. Bo u mnie bylo to tak, ze zarodek zatrzymal sie na 8/9tc a zabieg mialam na przelomie 13/14tc i wtedy dostalam zastrzyk.
Tak czy siak nie stresuj sie, teraz konflikt serologiczny da sie leczyc :)

No gdzie pozno, dla mnie idealnie wlasnie! Mlodsi to maja sie bawic i korzystac z wolnosci a nie w pieluchach siedziec, potem juz nigdy nie bedzie takiej mozliwosci do spontanu, zabawy i beztroski. A tak po 27-28 to juz wedlug mnie rewelka i idealny czas :)

A jak tak patrze moich rowiesnikow to chyba sie ze mna zgadzaja, bo na studiach dzieci byly tylko z wpadek, zaraz po studiach to planowane dzieci moge policzyc na palcach 1 reki. Teraz mam rocznikowo 29 i od ponad roku wsrod moich rowiesnikow jest wysyp dzieci :)

Kochana strasznie długo na zabieg czekałas! [emoji50]
U mnie też wsrod znajomych dopiero wysyp dzieci jest tych planowanych. Bo wpadki to wiadomo. Ale ja tak myślę te 8 lat temu nie miałam tyle obciążeń co teraz, byłam 30kg lżejsza i nie miałam tyłu problemów zdrowotnych. No al3 cóż nie znałam męża swojego wtedy [emoji4]

reklama
20170403_123438.jpg przepraszam was ze co chwile testy wstawiam ale jakoś nie mogę się powstrzymać. Robiony przed chwilą czułość 10. Siusiu z dwóch godzin. Chyba zacznę się cieszyć. 29dc. Albo jestem dzień po spodziewanej @ albo dzień przed. Niewiem bo cykle mam ostatnio 27/29.

Załączniki

• 20170403_123438.jpg
    20170403_123438.jpg
    698,4 KB · Wyświetleń: 211
Do góry