reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To trzymam kciuki za owocny cykl ;)
@leeleeth a ty kochana co tak zza krzaków? Powiedz jak się czujesz? Jak bąbelek?

Ja ostatnio średnio się mam. Miałam straszne skurcze i biegiem leciałam do gina. Niestety łożysko nadal na ujściu szyjki i wciąż się odkleja stad te skurcze. Muszę jak najwiecej leżeć i nie wysilać się. Są już dwa krwiaki. Cześć łożyska odklejonego obumiera wiec trochę stres jest. Na szczęście jest duża szansa, że łożysko podciągnie sie do góry i będzie Ok. Tylko ten moment taki niespokojny. Także nie mam wesołych chwil. Jednak dzidziolek rusza się i cudnie tak czuć te pierwsze ruchy. Już szafeczka dla Maluszka gotowa [emoji6]
1490939828-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Docia1975 @kotek87 dzięki dziewczyny bo kompletnie nie wiem o co kaman ;)
@Docia1975 od 16 dc mam brać duphaston to jeśli nie będzie skoku to zablokuje owulację? O ile ona ma zamiar być...
Wyczytałam w badaniach ze duphaston w dawce 30mg na dzień nie blokuje owulacji,czyli 2tabl dziennie 10mg spokojnie ,nawet w 11dc się podaje na wyrzut lh,mierz temp i będziemy wiedzieć,ja 17wieczor wzięłam duphaston a 18 już luteine

@leeleeth biedna w takim stresie :/ niech to łożysko już wraca na miejsce!!!! ;*
@Emzilka przypomnij, kiedy masz wizytę teraz? :D
@marc no właśnie tak jest zz tym czasem, że skacze ładnie w górę w cyklu,a przed samą @ albo w jej dzień spada... dlatego warto czekać te 16dpo zwykle... :/ bierz swojego na badania!

czesc dziewczynki a raczej dobry wieczor :)

O prosze ja jestem rocznik 84 czyli blisko :) no i spokojnie czasy sie zmieniły i w naszym wieku nie musimy juz miec calej gromadki :)

Super! Gratulacje Chłopaków! Od razu looknelam na tygodnie waszych ciąż i aż się zaskoczyłam ze juz wiecie, mój syn był tak uparty ze na kazdym usg odwaral sie tylkiem badz zaslanial i dopiero w 22 tygodniu laskawie zaswiecil klejnotami :)
Właśnie zauważyłam ostatnio, że dziewczyny bardzo wcześnie znają płeć. Jak ja byłam w ciąży (7 lat temu), to najwcześniej można było się dowiedzieć koło 16-17 tygodnia i to trzeba było mieć szczęście, ja się dowiedziałam w 22 tygodniu na polowkowych :) ale intuicja często podpowiada prawdę, ja zawsze chciałam pierwszego syna, ale też czułam, że to będzie syn :)

A czuje się ostatnio bardzo zmęczona ... i trochę się denerwuje. Mam nadzieje, ze wszystko jest ok ... staram się myśleć pozytywnie ale czasem mnie jakieś obawy nachodzą. Poza tym lekkie mdłości od czasu do czasu ale to dobrze, bo cały czas trzymamy temat w tajemnicy [emoji4]
A jak u Ciebie samopoczucie ?

Czym się denerwujesz?

Te nerwy naas chyba nie opuszczą aż do końca :/ ale będzie dobrze! :* senna to normalne dość i zmęczenie... brr. :)
Kiedy badania?
Mnie brzuch znów pobolewa no i to bulgotanie mnie wykańcza, spać nie można :p
Poczekaj aż zacznie kopać i wpychać Ci giry pod żebra... Taka zabawa!

wszystkim dziekuje[emoji5][emoji5][emoji5]
Emsi, wlasnie mamy Emme w naszych typach, troche mnie odrzuca popularność tego imienia na 2 miejscu w stanach[emoji51]
Mamy takie: Emma, Leah, Nicole, Nadia, Sophia, Sonja, Mikka. Ale żadne wlasnie nie jest takie wow dla mnie[emoji848]

Windy ja spac nie idę dopóki twojego sikanca nie zobacze[emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364][emoji1364]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
A Twoja starsza córka ma chyba polskie imię, prawda?

Oj tam oj tam ;) niestety muszę dojechać na drugi koniec miasta, a i szykuję się długo, bo rano myje głowę. Mam dwa pieseły i one też muszą zrobić siusiu. ;)
Wstaję różnie, czasem koło 24. Dużo piję wieczorem i potem lotom do kibelka. Czyli w weekendy też muszę wstawać o 4 na tempkę?
Myślę, że ten cykl też będzie bezowulacyjny. Nie czuję kompletnie jajników. Czyli mój organizm bez Clo jest wyłączony na ciążę...
Ja też miałam obawy na początku, ale potem zaczęłam się budzić o 6 30-7, żeby zmierzyć :) a przed spaniem nie piję dużo i idę do toalety, żeby nie spać z pełnym pęcherzem. Czasem się w nocy obudze, ale jak widzę, że mało czasu zostało, to nie wstaje, żeby nie zaburzyc pomiaru.

Dzień dobry Kochane :-*

Coś czuje, ze kiepsko bedzie :-(
Nie podoba mi się...Ale jeszcze wszystko jest możliwe, nie spadło jakoś mocno, na tej apce zawsze te spadki i skoki są drastyczne :/

To juz nie ważne..... zaczęłam plamić :-( :-(
Cholera :(

Ja ostatnio średnio się mam. Miałam straszne skurcze i biegiem leciałam do gina. Niestety łożysko nadal na ujściu szyjki i wciąż się odkleja stad te skurcze. Muszę jak najwiecej leżeć i nie wysilać się. Są już dwa krwiaki. Cześć łożyska odklejonego obumiera wiec trochę stres jest. Na szczęście jest duża szansa, że łożysko podciągnie sie do góry i będzie Ok. Tylko ten moment taki niespokojny. Także nie mam wesołych chwil. Jednak dzidziolek rusza się i cudnie tak czuć te pierwsze ruchy. Już szafeczka dla Maluszka gotowa [emoji6]
1490939828-aaaaaa.jpeg

Odpoczywaj dużo! Jak dajesz radę przy dzieciach?? W szafce wszystko pięknie :) w którym Ty już tygodniu jesteś?

qdkkj44j6bi2vbec.png

Dziewczyny, muszę oficjalnie stwierdzić, że dong działa cuda. Serio! Spójrzcie na mój wykres, z cyklu ok. 50-dniowego dong zrobił mi 28, jak w zegarku. Owu w 14 dc, tak jeszcze nigdy nie miałam :) teraz nic, tylko czekać, ale jestem przekonana, że nic z tego, więc w tym miesiącu nie słucham Was [emoji12]

1490941081-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png

@Lanvin i mnie 17tc. Większość dzieci w szkołach i przedszkolu wiec mam tylko najmłodszego a On cidny jest. Może sie uda do przedszkola dać już od kwietnia zobaczymy czy będzie miejsce. Wtedy to będzie lajcik [emoji6]
Ale jest mi strasznie smutno , bardzo sie boje o cała ta sytuacje [emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, muszę oficjalnie stwierdzić, że dong działa cuda. Serio! Spójrzcie na mój wykres, z cyklu ok. 50-dniowego dong zrobił mi 28, jak w zegarku. Owu w 14 dc, tak jeszcze nigdy nie miałam :) teraz nic, tylko czekać, ale jestem przekonana, że nic z tego, więc w tym miesiącu nie słucham Was [emoji12]

1490941081-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
Lanvin a widzisz, mówiłam ! :D dong potrzebuje "chwili" żeby uregulować cykl :D to niech jest jak u mniee, cykl na regulacje, cykl na pokazanie, że jest ok,, i ostatni cykl na pokazanie...dwóch kresek :D no albo i wcześniej, no ddobra...:p

reklama
@Lanvin i mnie 17tc. Większość dzieci w szkołach i przedszkolu wiec mam tylko najmłodszego a On cidny jest. Może sie uda do przedszkola dać już od kwietnia zobaczymy czy będzie miejsce. Wtedy to będzie lajcik [emoji6]
Ale jest mi strasznie smutno , bardzo sie boje o cała ta sytuacje [emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie bój się dziecko bardzo dobrze się rozwija w przedszkolu,ja jestem za,po dzieciach widać które chodzą do przeszkola,są bardziej utemperowane i spokojniejsze,potrafią się zaklimatyzowac w nowym otoczeniu i w obecności innych dzieci,trzymam

Do góry