reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Żelaza teraz nieestety nie robiłam, myślałam, że rok temu już uporalam się z anemia :) zrobię kolejnym razem. Teraz faktycznie wyszło mi za mało czerwonych krwinek, ale nie dużo poniżej normy i lekarz kazał się tym jeszcze nie przejmować
Sprawdzaj to żelazo, ja np. od dziecka mam problem z przyswajaniem żelaza i raz-dwa razy do roku mam anemie. Teraz o dziwo poszło mi samo żelazo w dół, krwinki ok, więc anemii nie ma, ale Tardyferon przez 3 miesiące muszę brać. W ciąży to mi się przypałętała anemia, jakiej jeszcze nie miałam. Nie pamiętam dokładnie wyników, ale morfologia nagle była słaba, a żelazo bliskie zera. Jak mały zaczął rosnąć i więcej ode mnie pobierać, to tak się zadziało. Sprawdź lepiej, bo anemia może szybko się pojawić.

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Może za ciepło się ubierasz. Ja tak miałam na początku ciąży i były chwile ze odrobiną wysiłku i robiło mi się słabo. Czasem musiałam posiedzieć w łazience bo tam nie mamy ogrzewania a mąż wietrzył mieszkanie żeby temperatura spadla. Raz w autobusie też tak miałam bo siedziałam w kurtce, musiałam az wysiąść.
Oo co do ubierania to zdecydowanie nie za ciepło, w pracy mam spodnie dresowe i bluzke na ramiaczkach, kurtka jesienna :)

W busie ściągam kurtke bo tu grzeją cały czas i mi za gorąco, ale ogólnie raczej wszędzie wietrze i chodzę jak pisałam :)

No nieważne, zobaczymy jak dalej będzie :) dziś będę się starała jeszcze więcej pić :p

U mnie dzisiaj 8dc, sytuacja przedstawia się jak na wykresie poniżej :)

1490167736-aaaaaa.png

Dzisiaj po pracy idziemy z małym na dni otwarte do jednej ze szkół, której wybór rozważam. Ta szkoła jest akurat trochę bliżej nas, ale sama nie wiem, nie mogę się zdecydować, a zaraz ruszają zapisy... I muszę Wam pochwalić mojego syna, w końcu nauczył się czytać :D wczoraj kolejny wieczór z rzędu zawołał mnie do siebie i przeczytał mi całą stronę w książce. Umówiliśmy się, że codziennie będzie mi czytał po jednej stronie póki co, żeby się nie zniechęcił, a później ja mu czytam przed snem :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

@Martaldz my robiliśmy jakieś rozszerzonee, kosztowały ok 150zł chyba, potem z wynikami do androloga i on wymaz jeszcze kazał zrobić 30zl no i kilka hormonów :)

@basia89 zapomniałam: parens w Bytomiu na ul. Katowickiej :)

@Lanvin ja też pół życia z anemią, ledwo się uporałam i znalazłam żelazo które mój org wchłaniał, to znów to samo może być... za tydz. Robie kolejne badanie moczu to ogarne też żelazo...

@shaggy no ja ciśnienie normalnie mam 80/60, więc jak się jeszcze obniża to sobie niewyobrażam :p

Skończyłam 40, a mój 49...
Ale u mnie to ahm niskie świadczy o menopauzie... :(
Aniu. Niskie amh świadczy o kończącej się rezerwie jajnikowej a nie menopauzie. Oznacza to tyle ze jajeczek jest juz mało i czasu też. Ale w wieku 40 lat każdy zdaje sobie sprawę ze czas ucieka. Poza tym nie wiesz jakie miałaś amh 20 lat temu. To też ma znaczenie. Niektórzy startują z niskim amh. Wielu kobietom udaje się zajść naturalnie mimo niskiego amh, czasem potrzebna jest dodatkowa stymulacja owulacji np. Clostilbegytem. Ważne są tez pozostałe badania fsh i LH. Także głowa do góry będzie dobrze. Teraz kciuki za droznosc.[emoji110]

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
U mnie dzisiaj 8dc, sytuacja przedstawia się jak na wykresie poniżej :)

1490167736-aaaaaa.png

Dzisiaj po pracy idziemy z małym na dni otwarte do jednej ze szkół, której wybór rozważam. Ta szkoła jest akurat trochę bliżej nas, ale sama nie wiem, nie mogę się zdecydować, a zaraz ruszają zapisy... I muszę Wam pochwalić mojego syna, w końcu nauczył się czytać :D wczoraj kolejny wieczór z rzędu zawołał mnie do siebie i przeczytał mi całą stronę w książce. Umówiliśmy się, że codziennie będzie mi czytał po jednej stronie póki co, żeby się nie zniechęcił, a później ja mu czytam przed snem :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

I mnie sytuacja taka z wykresem ....
5 dni po owu... domniemanej :-)

Załączniki

• IMG_3555.PNG
    IMG_3555.PNG
    50 KB · Wyświetleń: 84
Do góry