reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Docia1975 czuje się dobrze bo jestem a)na L4 [emoji23] b) szczęśliwa bo mam wymarzonego psiaka :)))

mfifi04 tak będzie zdrowiej zobaczysz. A jak się uda w maju/czerwcu będzie marcowe a marcowe dzieci są kreatywne. Dzięki ze o mnie myślałaś tak jak napisałam ja odpłynełam ze szczęścia ;)

Lanvin to jest Russian blue ? Fajowy!

reklama
Docia1975 czuje się dobrze bo jestem a)na L4 [emoji23] b) szczęśliwa bo mam wymarzonego psiaka :)))

mfifi04 tak będzie zdrowiej zobaczysz. A jak się uda w maju/czerwcu będzie marcowe a marcowe dzieci są kreatywne. Dzięki ze o mnie myślałaś tak jak napisałam ja odpłynełam ze szczęścia ;)

Tak ja to wszystko wiem tylko to czekanie :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam udało mi się was nadrobić, teraz w pracy mamy zakaz tel i nie ma jak poczytać :)
A jak właściwie jest z ta toksoplazmą? Kurde ...
Ja jak byłam u mojego gin na kontroli po poronieniu to pierwsze pytanie było czy mam kota, a w pierwszej ciąży mieszkałam w Hiszpanii to na pierwszej wizycie lekarz powiedział ze całkowity zakaz kontaktu z kotami, ale ponoć chodzi o to żeby kuwety nie sprzątać

Dziewczyny a jaki macie śluz przed owulacja bo ja nigdy nie zauważyłam a teraz przy dongu mam mleczny ale ciagnacy

Staramy się z przerwami od lipca w listopadzie się udało zobaczyć dwie kreski ale to chyba była biochemiczna no i niedawno nakrylam męża jak wyleguje się w gorącej wodzie wrzatek prawie czytalam ze takie gorące kąpiele nie są wskazane a on ze prawie zawsze w takiej się kąpie i ze sobie cos wymyslam.:frown:oj juz odechciewa mi się wszyskiego

@M2b bardzo współczuje kochanie [emoji17] Cieszę się, ze tak dojrzałe podchodzisz do tematu ... zobaczysz wszystko będzie dobrze Twój aniołek czuwa [emoji6] i już niedługo będziesz najlepsza mamą na świecie [emoji8]

@NeSSi domek Twojej księżniczki cudny [emoji7] powiedz mi gdzie kupujesz ciuszki ciążowe ... internet czy raczej stacjonarnie ?

@leeleeth ah i Eh ... śliczne zdjęcie [emoji173]️ można się rozczulic

@nimitii dogoterapia jest najlepsza wiem coś o tym [emoji39] cudny słodziak ... miałam takiego samego w dzieciństwie

Kotek tez cudny [emoji8] choć nie lubię kotów ... taki dostojny

Dobrej nocki moje kochane stataczki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jak właściwie jest z ta toksoplazmą? Kurde ...
W sensie? Łatwiej załapać z brudnych warzyw, niż od kota :)

Fajny piesek:) też się nastawiam na przyszły rok :)

Tak, to rusek :)

Witam udało mi się was nadrobić, teraz w pracy mamy zakaz tel i nie ma jak poczytać :)

Ja jak byłam u mojego gin na kontroli po poronieniu to pierwsze pytanie było czy mam kota, a w pierwszej ciąży mieszkałam w Hiszpanii to na pierwszej wizycie lekarz powiedział ze całkowity zakaz kontaktu z kotami, ale ponoć chodzi o to żeby kuwety nie sprzątać

Dziewczyny a jaki macie śluz przed owulacja bo ja nigdy nie zauważyłam a teraz przy dongu mam mleczny ale ciagnacy
W ciąży nie powinno się sprzątać kuwety, ale prawda jest taka, że łatwiej załapać na dworze, czy z warzyw, niż od swojego kota. Codziennie chodzimy w butach po miejscach, gdzie koty sikają, robią kupy i znajdują się różne okropienstwa, a później przynosimy te brudy do domu...kiedyś weterynarz nam tłumaczył np. dlaczego należy szczepić koty, które nie wychodzą na dwór i właśnie argumentem było to, że różne zarazki przynosimy na butach i kot może się przez to zarazić, bo przecież liże wszystko dookoła. Jakby koty były takim zagrożeniem, to kto by chciał mieć kota :)

@M2b bardzo współczuje kochanie [emoji17] Cieszę się, ze tak dojrzałe podchodzisz do tematu ... zobaczysz wszystko będzie dobrze Twój aniołek czuwa [emoji6] i już niedługo będziesz najlepsza mamą na świecie [emoji8]

@NeSSi domek Twojej księżniczki cudny [emoji7] powiedz mi gdzie kupujesz ciuszki ciążowe ... internet czy raczej stacjonarnie ?

@leeleeth ah i Eh ... śliczne zdjęcie [emoji173]️ można się rozczulic

@nimitii dogoterapia jest najlepsza wiem coś o tym [emoji39] cudny słodziak ... miałam takiego samego w dzieciństwie

Kotek tez cudny [emoji8] choć nie lubię kotów ... taki dostojny

Dobrej nocki moje kochane stataczki [emoji8]

Ja też kotów nie lubię, także wiesz [emoji3] ale jednego mam [emoji14] wredny jak cholera...

qdkkj44j6bi2vbec.png

Bardzo mi przykro dziewczyny, że tego doświadczacie, na szczęście nie wiem jak to jest, ale straszny smutek bije z Waszych wypowiedzi i mam nadzieję, że żadnej już to nie spotka.

Co do toksoplazmozy to zagrożeniem jest pierwsze zarażenie i to ono jest groźne w ciąży. O ile kobieta toksoplazmozy nie przebyła to oczywiście trzeba uważać, ale od kota nie tak łatwo się zarazić zachowując podstawowe zasady higieny. Nikt chyba nie grzebie w kuwecie gołymi rękami, a później idzie jeść. Tak jak napisała @Lanvin łatwiej się zarazić nie myjąc dokładnie warzyw i owoców. Tak samo można się zarazić pijąc kranówkę. Jak słyszę, że ktoś pyta co zrobisz z kotami jak będziesz w ciąży (a mam dwa) to mnie szlag trafia.

Dla własnego spokoju warto się przebadać, bo jak są już przeciwciała to nie trzeba się stresować :)
Swoją drogą boskie te Wasze zwierzaki!

reklama
Renia, ja tez z USA. W jakim stanie mieszkasz?

Leeleeth, jaki fajowy dzidziol[emoji7] taki juz duży i ksztaltny[emoji173]

Nimitii[emoji8] piecho bombowy!! One zmieniają nasze zycia, ja od zawsze mialam jakiegoś psa, nie wyobrażam sobie inaczej[emoji4]

StorAnia, zazdroszczę działeczki. U nas tez pięknie, temperatury w okolicach 15 stopni, co z tego jak wciąż śniegu tony i nawet na płac zabaw nie ma co isc, nie wspomnę o rowerach czy zeby isc na hike.
Działkę masz typowo rekreacyjna, czy robisz uprawy?
Marc, piękny kotel [emoji7]

Do góry