reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Docia1975 czuje się dobrze bo jestem a)na L4 [emoji23] b) szczęśliwa bo mam wymarzonego psiaka :)))

mfifi04 tak będzie zdrowiej zobaczysz. A jak się uda w maju/czerwcu będzie marcowe a marcowe dzieci są kreatywne. Dzięki ze o mnie myślałaś tak jak napisałam ja odpłynełam ze szczęścia ;)

Lanvin to jest Russian blue ? Fajowy!

reklama
Docia1975 czuje się dobrze bo jestem a)na L4 [emoji23] b) szczęśliwa bo mam wymarzonego psiaka :)))

mfifi04 tak będzie zdrowiej zobaczysz. A jak się uda w maju/czerwcu będzie marcowe a marcowe dzieci są kreatywne. Dzięki ze o mnie myślałaś tak jak napisałam ja odpłynełam ze szczęścia ;)

Tak ja to wszystko wiem tylko to czekanie :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam udało mi się was nadrobić, teraz w pracy mamy zakaz tel i nie ma jak poczytać :)
A jak właściwie jest z ta toksoplazmą? Kurde ...
Ja jak byłam u mojego gin na kontroli po poronieniu to pierwsze pytanie było czy mam kota, a w pierwszej ciąży mieszkałam w Hiszpanii to na pierwszej wizycie lekarz powiedział ze całkowity zakaz kontaktu z kotami, ale ponoć chodzi o to żeby kuwety nie sprzątać

Dziewczyny a jaki macie śluz przed owulacja bo ja nigdy nie zauważyłam a teraz przy dongu mam mleczny ale ciagnacy

Staramy się z przerwami od lipca w listopadzie się udało zobaczyć dwie kreski ale to chyba była biochemiczna no i niedawno nakrylam męża jak wyleguje się w gorącej wodzie wrzatek prawie czytalam ze takie gorące kąpiele nie są wskazane a on ze prawie zawsze w takiej się kąpie i ze sobie cos wymyslam.:frown:oj juz odechciewa mi się wszyskiego

@M2b bardzo współczuje kochanie [emoji17] Cieszę się, ze tak dojrzałe podchodzisz do tematu ... zobaczysz wszystko będzie dobrze Twój aniołek czuwa [emoji6] i już niedługo będziesz najlepsza mamą na świecie [emoji8]

@NeSSi domek Twojej księżniczki cudny [emoji7] powiedz mi gdzie kupujesz ciuszki ciążowe ... internet czy raczej stacjonarnie ?

@leeleeth ah i Eh ... śliczne zdjęcie [emoji173]️ można się rozczulic

@nimitii dogoterapia jest najlepsza wiem coś o tym [emoji39] cudny słodziak ... miałam takiego samego w dzieciństwie

Kotek tez cudny [emoji8] choć nie lubię kotów ... taki dostojny

Dobrej nocki moje kochane stataczki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jak właściwie jest z ta toksoplazmą? Kurde ...
W sensie? Łatwiej załapać z brudnych warzyw, niż od kota :)

Fajny piesek:) też się nastawiam na przyszły rok :)

Tak, to rusek :)

Witam udało mi się was nadrobić, teraz w pracy mamy zakaz tel i nie ma jak poczytać :)

Ja jak byłam u mojego gin na kontroli po poronieniu to pierwsze pytanie było czy mam kota, a w pierwszej ciąży mieszkałam w Hiszpanii to na pierwszej wizycie lekarz powiedział ze całkowity zakaz kontaktu z kotami, ale ponoć chodzi o to żeby kuwety nie sprzątać

Dziewczyny a jaki macie śluz przed owulacja bo ja nigdy nie zauważyłam a teraz przy dongu mam mleczny ale ciagnacy
W ciąży nie powinno się sprzątać kuwety, ale prawda jest taka, że łatwiej załapać na dworze, czy z warzyw, niż od swojego kota. Codziennie chodzimy w butach po miejscach, gdzie koty sikają, robią kupy i znajdują się różne okropienstwa, a później przynosimy te brudy do domu...kiedyś weterynarz nam tłumaczył np. dlaczego należy szczepić koty, które nie wychodzą na dwór i właśnie argumentem było to, że różne zarazki przynosimy na butach i kot może się przez to zarazić, bo przecież liże wszystko dookoła. Jakby koty były takim zagrożeniem, to kto by chciał mieć kota :)

@M2b bardzo współczuje kochanie [emoji17] Cieszę się, ze tak dojrzałe podchodzisz do tematu ... zobaczysz wszystko będzie dobrze Twój aniołek czuwa [emoji6] i już niedługo będziesz najlepsza mamą na świecie [emoji8]

@NeSSi domek Twojej księżniczki cudny [emoji7] powiedz mi gdzie kupujesz ciuszki ciążowe ... internet czy raczej stacjonarnie ?

@leeleeth ah i Eh ... śliczne zdjęcie [emoji173]️ można się rozczulic

@nimitii dogoterapia jest najlepsza wiem coś o tym [emoji39] cudny słodziak ... miałam takiego samego w dzieciństwie

Kotek tez cudny [emoji8] choć nie lubię kotów ... taki dostojny

Dobrej nocki moje kochane stataczki [emoji8]

Ja też kotów nie lubię, także wiesz [emoji3] ale jednego mam [emoji14] wredny jak cholera...

qdkkj44j6bi2vbec.png

Bardzo mi przykro dziewczyny, że tego doświadczacie, na szczęście nie wiem jak to jest, ale straszny smutek bije z Waszych wypowiedzi i mam nadzieję, że żadnej już to nie spotka.

Co do toksoplazmozy to zagrożeniem jest pierwsze zarażenie i to ono jest groźne w ciąży. O ile kobieta toksoplazmozy nie przebyła to oczywiście trzeba uważać, ale od kota nie tak łatwo się zarazić zachowując podstawowe zasady higieny. Nikt chyba nie grzebie w kuwecie gołymi rękami, a później idzie jeść. Tak jak napisała @Lanvin łatwiej się zarazić nie myjąc dokładnie warzyw i owoców. Tak samo można się zarazić pijąc kranówkę. Jak słyszę, że ktoś pyta co zrobisz z kotami jak będziesz w ciąży (a mam dwa) to mnie szlag trafia.

Dla własnego spokoju warto się przebadać, bo jak są już przeciwciała to nie trzeba się stresować :)
Swoją drogą boskie te Wasze zwierzaki!

reklama
Renia, ja tez z USA. W jakim stanie mieszkasz?

Leeleeth, jaki fajowy dzidziol[emoji7] taki juz duży i ksztaltny[emoji173]

Nimitii[emoji8] piecho bombowy!! One zmieniają nasze zycia, ja od zawsze mialam jakiegoś psa, nie wyobrażam sobie inaczej[emoji4]

StorAnia, zazdroszczę działeczki. U nas tez pięknie, temperatury w okolicach 15 stopni, co z tego jak wciąż śniegu tony i nawet na płac zabaw nie ma co isc, nie wspomnę o rowerach czy zeby isc na hike.
Działkę masz typowo rekreacyjna, czy robisz uprawy?
Marc, piękny kotel [emoji7]

Do góry