reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam się i Ja z rana u mnie dziś 7dc i tez wydaje mi się że czas za szybko leci dopiero co przyszla @@@ a teraz juz na dniach bedzie owu (o ile bedzie) jak tam moje "dongowe" dziewczynki spostrzegaja swoj cykl z tym dzialajacym cuda specyfikatem :):):) bo ja trzymam za Was mocno &&&&& juz od zeszlego cyklu takze z pomocą tego i tamtego powinno sie w tym cyklu juz na pewno udać reklamacji nie przyjmuje .... Wiec starać mi się tam kobitki intensywnie hehehe .... :):):)
U mnie dzis sloneczna pogoda i wolne od pracy takze trzeba by bylo troche ogarnąć ogródek po zimie ....milego dnia zycze ...:biggrin2:

Ja póki co zauważyłam trochę śluzu juz od 7dc i w sunie nic więcej póki co :-)

reklama
Natalia, wprowadzasz w błąd. Starające powinny mieć tsh nie większe, niż 2-2,3, a najlepiej jak mają jeszcze mniej.

Zobaczysz jutro, ale może faktycznie owu była wczoraj :) jak jutro temp się podniesie, tzn że jesteś po :)

I kolejna zaczyna przygodę z dongiem, fajnie :) ja dzisiaj 36,74, czekam na @, mogłaby przyjść w końcu :)

qdkkj44j6bi2vbec.png
Testa rób ;)

Dzień dobry.witam się z kawką:)kurczę powiem wam dziewczyny ze mi tak szybko czas leci.dziś już 12 dc mam a dopiero co zaczął mi się okres:Ddziś przydziałamy pewnie;)
Wam też tak dni uciekają?mi okropnie.dopiero co święta były a tu już następne niedlugo:errr:
Powiedzcie mi jeszcze czy podrożowałyście w ciąży?Chodzi mi o jazdę kilku godzinną A nawet kilkunastu godzina?zaplanowane mamy wakacje w Chorwacji Ale tak myślę że jakby się udalo zajść w ciążę to trochę się tym martwię.co o tym myślicie?jakieś doświadczenia macie?
Mam ten sam problem. mieliśmy jechać 30.04 do 08.05 do Chorwacji tyle tylko że autokarem bo wycieczka i 5eraz się boję czy lekarz nie zabroni mi bo plamie i wogole jsktu wysiedziec tyle godzin w autokarze a to będzie akurat koniec I trymestr u początek II :/

Ja pracuję w Lidlu :) mam nie fajna kierowniczke regionalna która może mnie zwolnić...jak zadzwoniłam z informacją,że straciłam dziecko i będę chciała skorzystać z urlopu macierzyńskiego to była bardzo zdziwiona,i nie starała się mi pomóc w żaden sposób...dopiero jak zadzwoniłam do Bydgoszczy to wszystko wyjaśnili :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
a skąd jesteś? Bo widzę że moje okolice :)

O ja pitole :) w 9 dc...
A jak spadnie to znaczy, ze nie była tak :-)?
Tak :) jeśli 3 dni będzie wyższa, tzn że była wczoraj, ale równie dobrze możesz mieć jak ja. Dwa razy skoczyła mi do 36,8, a na drugi dzień spadła. Rób może testy owu i jasność nastanie :)

Lanvin mnie właśnie te normy interesują bo nigdy mi gin nie mówił ze mam sobie obniżać ani euthyroksu nie proponował a w laboratorium taką normę mi podali do wyniku i nikt zastrzeżeń nie miał. Ani w odnoszenie ciąży nie miałam problemu z tym moim 2,5 ani problemow z zajsciem bo zaskoczylo od pierwszego cyklu dlatego jestem zaskoczona.
No tak, ale to u Ciebie. Normy są niby do 4,5 dla zdrowej osoby, ale nie dla starającej :) już ten temat poruszałysmy wielokrotnie :) także to, co najważniejsze - tsh niech nie będzie większe, niż 2, a jak będzie, to najlepiej skontaktować się z ginem :)

Dziewczyny a skąd wiecie o tym Dongu? Czy którejś polecił to lekarz czy tylko drogą pantoflową?
Poczta pantoflowa, ale przetestowana :) poczytaj troszkę o tym, to nie są leki, tylko tabletki ziołowe, a ile dają dla kobiecego organizmu... :)

Witam się i Ja z rana u mnie dziś 7dc i tez wydaje mi się że czas za szybko leci dopiero co przyszla @@@ a teraz juz na dniach bedzie owu (o ile bedzie) jak tam moje "dongowe" dziewczynki spostrzegaja swoj cykl z tym dzialajacym cuda specyfikatem :):):) bo ja trzymam za Was mocno &&&&& juz od zeszlego cyklu takze z pomocą tego i tamtego powinno sie w tym cyklu juz na pewno udać reklamacji nie przyjmuje .... Wiec starać mi się tam kobitki intensywnie hehehe .... :):):)
U mnie dzis sloneczna pogoda i wolne od pracy takze trzeba by bylo troche ogarnąć ogródek po zimie ....milego dnia zycze ...:biggrin2:
U mnie była owu, był śluz, także dong zadziałał w punkt :D

Nie, bo temperatura coraz niżej :) dzisiaj mam nadzieje malpiszon przyjdzie :)

@marc, zobacz jak to u mnie wyglądało zanim owu była :)

1489483250-aaaaaa.png

1489483261-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png

Asa bo ty chorujesz to pewnie dlatego. Normy są podobno zależne od wieku a czasem i między lab się różnią. Ja robiłam w Mrągowie i mi podali do 5 ale pewnie najgorsze są te wahania hormonów przy hashi.
U mnie pani endokrynolog też mówiła że poniżej 1,5 dla starających się. Gin mówi, że nie może przekroczyć 2,5 także u ciebie jest chyba górna granica.

Poczytam o diecie na obniżenie a jutro znowu idę się kuć teraz hormony przysadki. Generalnie mnie naszło na odchudzanie heh wczoraj trening z lewandowską dziś Zumba sałatki smoothiski. Od razu lepiej się czuję, energia wróciła.

reklama
Kochana fajnie ze dostalas juz miesiaczke ja czekam i czekam jestem caly czas na l4 jesli po 6 tyg mialabym dostac to pokrzyzuje mi to plany. Jestem na l4 od ginekolog do konca marca a w miedzy czasie ide do psychologa. Chcialam byc na l4 do nastepnej ciazy w pracy na moim stanowisku jest ktos inny. Bedzie ciezko teraz wrocic

Ja musiałam wywołać, bo miałam pęcherzyk przetrwały, poroniłam 16.10, a dopiero po dupku @ dostałam 19.12

Do góry