reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Hej :)

@marc czyżby owulacja wczoraj? Musisz zobaczyć teraz w kolejnych dwóch dniach jak będą wyższe to znaczy że była owulacja.

@Lanvin Jak u Ciebie temperatura?

@Mimi2330 Gratuluję :)

Witam nowe staraczki:)

No i oczywiście ja też jeszcze Was dziewczynki nie opuszczam :) Dziś 5 dc , pierwsza tabletka Donga połknięta. Na opakowaniu przeczytałam żeby popijać mlekiem i tak zrobiłam :) Temperaturę zaczynam od jutra bo jeszcze troszkę plamię. Dziś może jakieś przytulanko będzie- mam nadzieję że nie usnę bo mój T będzie około 23 w domku :p
Życzę miłego dzionka :)

O ja pitole :) w 9 dc...
A jak spadnie to znaczy, ze nie była tak :-)?

reklama
Lanvin mnie właśnie te normy interesują bo nigdy mi gin nie mówił ze mam sobie obniżać ani euthyroksu nie proponował a w laboratorium taką normę mi podali do wyniku i nikt zastrzeżeń nie miał. Ani w odnoszenie ciąży nie miałam problemu z tym moim 2,5 ani problemow z zajsciem bo zaskoczylo od pierwszego cyklu dlatego jestem zaskoczona.

O ile się nie myślę, można stwierdzić że owulacja była po trzech wysokich temperaturach, czyli u Ciebie powyżej kreski która na wykresie pokazuje temperaturę 36.7. Jeżeli jutro spadnie poniżej tej kreski znaczy, że jeszcze nie było owulacji.

Jestem z Łodzi, Chwytamy się wszystkiego, sprawdzamy wszystkie ewentualności...
Poprzedni lekarz proponował inseminację bez wykonania drożności, ta Pani Doktor na pierwszej wizycie od razu dała skierowanie na drożność. Uważam, że już dawno powinnam to sprawdzić, bo może całe leczenie nie ma najmniejszego sensu... Obym się myliła ;)

Też się strasznie boję, ale chyba bardziej wyniku niż samego badania... :(

Norma tsh jest do 4,2 , ale najlepszy wynik umożliwiający zapłodnienie i dobry start to 1,0-1,5 . Zresztą przy takim wyniku ja czuję się najlepiej, ale choruję na niedoczynność i Hashimoto, więc może dlatego tak bardzo odczuwam wzrost tego hormonu ;)
Asa bo ty chorujesz to pewnie dlatego. Normy są podobno zależne od wieku a czasem i między lab się różnią. Ja robiłam w Mrągowie i mi podali do 5 ale pewnie najgorsze są te wahania hormonów przy hashi.

U mnie w 8 się podniosła powyżej kreski, a w 9 spadła. Przesyłam swój wykres.

Załączniki

• Screenshot_2017-03-14-09-37-37.png
    Screenshot_2017-03-14-09-37-37.png
    125,9 KB · Wyświetleń: 67
Witam Was moje gwiazdy.
Kochane ja wpadlam zapytac czy ktoras wie ile po czyszczeniu 15.02(poronienie 14 lutego) powinnam dostac okres. Czekam i czekam i sie wkurzam myslalam ze jakos ok 11 bede miec a tu nic. Im dluzej czekam tym sie bardziej martwie. Musze odczekac 2 okresy i myslalam ze kwiecien bedzie moim miesiacem pierwszej proby po stracie.
Mi lekarz powiedział, że na miesiączkę muszę czekać 4-6 tygodni. Po 5 dniach od poronienia przestałam krwawić, a za kilka dni znowu krew się pojawiła. Myślałam, że zwariuje. Też bardzo wyczekiwałam miesiączki, bo nie chciałam czekać tylko zacząć się starać po pierwszej miesiączce i tak zrobiłam. Tylko ja sie uparłam na czyszczenie farmakologiczne, niestety meczyłam się dwie doby. Lekarz powiedział, że jak ma sie udać to sie uda i nie ma znaczenia czy będę czekać czy nie. Organizm sam zdecyduje.

Witam się i Ja z rana u mnie dziś 7dc i tez wydaje mi się że czas za szybko leci dopiero co przyszla @@@ a teraz juz na dniach bedzie owu (o ile bedzie) jak tam moje "dongowe" dziewczynki spostrzegaja swoj cykl z tym dzialajacym cuda specyfikatem :):):) bo ja trzymam za Was mocno &&&&& juz od zeszlego cyklu takze z pomocą tego i tamtego powinno sie w tym cyklu juz na pewno udać reklamacji nie przyjmuje .... Wiec starać mi się tam kobitki intensywnie hehehe .... :):):)
U mnie dzis sloneczna pogoda i wolne od pracy takze trzeba by bylo troche ogarnąć ogródek po zimie ....milego dnia zycze ...:biggrin2:

reklama
O ile się nie myślę, można stwierdzić że owulacja była po trzech wysokich temperaturach, czyli u Ciebie powyżej kreski która na wykresie pokazuje temperaturę 36.7. Jeżeli jutro spadnie poniżej tej kreski znaczy, że jeszcze nie było owulacji.

Tak mi sie wydaje, ze myszą byc 3 dni wyższych :-)

Do góry