reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ale by były jaja jakby się jednak udało... Tego Ci życzę!

Nic nie kłują. Ja bym zrobiła, robiłam 7 lat temu. Gin mierzy przeziernosc karkową i robi test PAPPa z krwi, to badanie wykrywa ewentualne wady genetyczne.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Jest jeszcze test NiFTY tez z krwi od 10tyg ciąży sprawdza bardzo wiele chorób genetycznych ale także podaje płeć dziecka z dokładności do 99% ;-) tylko z tego co wiem to w PL koszt 2500zl w uk kosztuje to 300£ czyli około 1000zl taniej. ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny-jak Wam się udaje mierzyć tą temperaturę o tej samej porze?? Ja kurde teraz tak chciałam zobaczyć co i jak...ale jak raz o 7 raz o 10 czy o 11 wstaje to w ogóle nie wiarygodny pomiar prawda? W dodatku zapominam i potrafię wstać siku i dopiero-o cholera,miałam zmierzyć...mam ogólnie pracę zmianowa. I niby nie biorę tego do głowy ale ovufriend na 8 dc mi wyznaczylo owu...a my dopiero seksy od 9. 7 dc to jeszcze resztki po @ miałam... wg.wcześniejszych obserwacji śluz+testy+kłócie jajnika to w 12/13 dc. No i @ w 26/27 dc przychodziła. Tylko ostatnio wcześniej ale też raczej lutealna się skróciła... Nie brać do głowy tej interpretacji z ovufriend?? Bo jak tak to się załamie...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Queen_b człowiek przy tobie zwarjuje naprawdę [emoji23]

mfifi04 zrób sobie je. One są nie inwazyjne przez brzuszek sprawdza się przezornosc i inne takie.

Dziekuje za wsparcie moje robaczki. Już tak nie kłuje mocno. Ale za to mam mdłości :) jak ja chcę zobaczyć dzisiaj na wizycie serce ! Aż się cała nie mogę doczekać 17 30

Kumam teraz. Czyli mogę wstać, przebiec się do toalety i tam zmierzyć? Wiesz, młody codziennie do nas w nocy przychodzi i trochę niekomfortowo się czuję, że musiałabym mierzyć przy nim w łóżku...

A jak ja w nocy wstaje do toalety i idę dalej spać, albo się budzę kilka razy, to będzie miarodajna?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, jak mój wcześniej wraca z pracy to też do toalety idę i nie ma różnicy w temp. Naprawdę...czasami przesadzają :D oczywiście o stałej mniej więcej porze to się zgodzę, bo ja mam góra 2h różnicy rano i też taka sama, ale po 4h jak czasem wstane sobiee o 12 to już skacze w górę :p

Taaak oczywiście, że miarodajna, to, że się przebudzisz nicc nie zmienia :) wiesz, tak jak pisałam, tv mi zgasnie, ja trzesac się potem spać nie mogę chwilę, a rano temp. Taka sama :p

Dziewczyny-jak Wam się udaje mierzyć tą temperaturę o tej samej porze?? Ja kurde teraz tak chciałam zobaczyć co i jak...ale jak raz o 7 raz o 10 czy o 11 wstaje to w ogóle nie wiarygodny pomiar prawda? W dodatku zapominam i potrafię wstać siku i dopiero-o cholera,miałam zmierzyć...mam ogólnie pracę zmianowa. I niby nie biorę tego do głowy ale ovufriend na 8 dc mi wyznaczylo owu...a my dopiero seksy od 9. 7 dc to jeszcze resztki po @ miałam... wg.wcześniejszych obserwacji śluz+testy+kłócie jajnika to w 12/13 dc. No i @ w 26/27 dc przychodziła. Tylko ostatnio wcześniej ale też raczej lutealna się skróciła... Nie brać do głowy tej interpretacji z ovufriend?? Bo jak tak to się załamie...

Jak mierzysz o 7, a potem np. O 8.30 to luz :) tylko żeby rano... i nie chodzić za dużo... ale do ubikacji to nie zmienia nic, ja zresztą tam mierzę często :)i mierzeniee zawsze po @ zaczynamm czyli też niee od 1dc jak piszą często, a skok widać bardzo :)

Ja bym nie zwracała uwagi w tym przypadku na ovufriend.
Co do mierzenia to miarodajne jest przesuniecie pół godziny wcześniej lub później stałej goodziny pomiarów. Mi np. zawsze dzwoni budzik, mierzę i idę spać dalej jak jest dzień wolny.
Jak masz pracę zmianową to tak jak Spark pisała wystarczy 3 h ciągłego snu i po tym czasie możesz już mierzyć.

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom

12dc. W tamtym cyklu w ten sam dzień miał już 12mm. Powiedziała, że może za jakieś 8dni coś z tego będzie, ale trudno stwierdzić . Endo też małe 6mm.
Jest mi naprawdę mega smutno teraz, tak opadłam zupełnie z sił.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
No spokojnie za tydz. Możesz mieć owu :) to tylko 2 dni różnicy tak naprawdę skoro.ostatnio 12 a teraz 8 ;)

reklama
Queen_b człowiek przy tobie zwarjuje naprawdę [emoji23]

mfifi04 zrób sobie je. One są nie inwazyjne przez brzuszek sprawdza się przezornosc i inne takie.

Dziekuje za wsparcie moje robaczki. Już tak nie kłuje mocno. Ale za to mam mdłości :) jak ja chcę zobaczyć dzisiaj na wizycie serce ! Aż się cała nie mogę doczekać 17 30
Ty jeszcze nie miałaś robionych tych badań bo za wcześnie nie? Ok 10 tygodnia

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry