reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ty jeszcze nie miałaś robionych tych badań bo za wcześnie nie? Ok 10 tygodnia

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam ale z synem :) teraz idę tak w 13tc jak oczywiście wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie. Ale ja jestem taka że muszę wiedzieć czy wszystko jest dobrze dlatego wiem ze zrobię te badania :)

Jak mierzysz o 7, a potem np. O 8.30 to luz :) tylko żeby rano... i nie chodzić za dużo... ale do ubikacji to nie zmienia nic, ja zresztą tam mierzę często :)i mierzeniee zawsze po @ zaczynamm czyli też niee od 1dc jak piszą często, a skok widać bardzo :)
No właśnie u mnie 7 10 11...itd nawet ovufriend podaje w interpretacji że za duża rozbieżność czasowa w mierzeniu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamuśki pytanie dla Was :) co to są te badania prenatalne ? Mam się nad nimi zastanowić. Piszę w necie że kluja brzuch :/

Mifi04 prenatalne to te na topie.Jest to badanie USG gdzie mierzą przezierność karkową i robią ogólne pomiary maluchowi a dodatkowo wykonują test Papa to inaczej badania na obecność chromosomów odpowiedzialnych za wady u płodu , wynik tego badania podawany jest w skali np. 1:1000 i określane jest prawdopodobieństwo wystąpienia choroby genetycznej m.innymi ZD
W Polsce badania są za darmo dla kobiet w wieku od 35 lat wzwyż a te które mają poniżej mogą zrobić badania odpłatnie

Miałam ale z synem :) teraz idę tak w 13tc jak oczywiście wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie. Ale ja jestem taka że muszę wiedzieć czy wszystko jest dobrze dlatego wiem ze zrobię te badania :)
Będzie dobrze [emoji173] nie potrzebnie się martwisz. Trzymam kciuki za małe serduszko [emoji179]

Ja bym nie zwracała uwagi w tym przypadku na ovufriend.
Co do mierzenia to miarodajne jest przesuniecie pół godziny wcześniej lub później stałej goodziny pomiarów. Mi np. zawsze dzwoni budzik, mierzę i idę spać dalej jak jest dzień wolny.
Jak masz pracę zmianową to tak jak Spark pisała wystarczy 3 h ciągłego snu i po tym czasie możesz już mierzyć.

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ja w nocy pracuję. A potem nie odsypiam[emoji14]także zaczynam o 20.30 i idę spać dopiero kolejnego dnia ok.21 z córką...czyli 24 h bez snu. No może z godzinkę się kimne ale to czuwanie bardziej niż sen...
A pomiary były a to 7 a to 8 a to 11...itd. Czyli nawet 3 h różnicy...i termometr z 1 mcem po przecinku i w ustach mierze nie cipce[emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

W tym necie to bzdury piszą człowiek się potem denerwuje..

To, o czym piszesz, to amniopunkcja i wykonuje się ja, ewentualnie, jeśli badania, o których pisałam, wyjdą niepoprawnie. To jest bardziej inwazyjna metoda.

12dc. W tamtym cyklu w ten sam dzień miał już 12mm. Powiedziała, że może za jakieś 8dni coś z tego będzie, ale trudno stwierdzić . Endo też małe 6mm.
Jest mi naprawdę mega smutno teraz, tak opadłam zupełnie z sił.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, ale teraz zaczęłaś brać donga, może on w swoim tempie reguluje jajeczka.

Jest jeszcze test NiFTY tez z krwi od 10tyg ciąży sprawdza bardzo wiele chorób genetycznych ale także podaje płeć dziecka z dokładności do 99% ;-) tylko z tego co wiem to w PL koszt 2500zl w uk kosztuje to 300£ czyli około 1000zl taniej. ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie słyszałam, jak byłam w ciąży to chyba jeszcze tego nie było :-) cena niezła :-) swoją drogą co do płci to mamaginekolog pisała post o jakiejś pseudo naukowej metodzie sprawdzania płci już od 6 tygodnia na podstawie tego, z której strony znajduje się łożysko. Jeśli z lewej, będzie dziewczynka, jeśli z prawej, chłopiec. Pisała, że nie ma naukowego potwierdzenia, tylko twierdzenia jakiegoś tam lekarza, ale ona będzie to sprawdzać. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :-)

Tak, jak mój wcześniej wraca z pracy to też do toalety idę i nie ma różnicy w temp. Naprawdę...czasami przesadzają :D oczywiście o stałej mniej więcej porze to się zgodzę, bo ja mam góra 2h różnicy rano i też taka sama, ale po 4h jak czasem wstane sobiee o 12 to już skacze w górę [emoji14]

Taaak oczywiście, że miarodajna, to, że się przebudzisz nicc nie zmienia :) wiesz, tak jak pisałam, tv mi zgasnie, ja trzesac się potem spać nie mogę chwilę, a rano temp. Taka sama :p
Dzięki, teraz już rozumiem [emoji8] kochana jesteś :-) to rano będę śmigać do toalety mierzyć, ja codziennie wstaje o tej samej porze, więc problemu nie będzie :-) a w jakiej apce zapisujesz? Bo na ovufriend widziałam, że jakieś pakiety premium się pojawiły, nie będę płacić za to...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To, o czym piszesz, to amniopunkcja i wykonuje się ja, ewentualnie, jeśli badania, o których pisałam, wyjdą niepoprawnie. To jest bardziej inwazyjna metoda.

Kochana, ale teraz zaczęłaś brać donga, może on w swoim tempie reguluje jajeczka.

Nie słyszałam, jak byłam w ciąży to chyba jeszcze tego nie było :-) cena niezła :-) swoją drogą co do płci to mamaginekolog pisała post o jakiejś pseudo naukowej metodzie sprawdzania płci już od 6 tygodnia na podstawie tego, z której strony znajduje się łożysko. Jeśli z lewej, będzie dziewczynka, jeśli z prawej, chłopiec. Pisała, że nie ma naukowego potwierdzenia, tylko twierdzenia jakiegoś tam lekarza, ale ona będzie to sprawdzać. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :-)

Dzięki, teraz już rozumiem [emoji8] kochana jesteś :-) to rano będę śmigać do toalety mierzyć, ja codziennie wstaje o tej samej porze, więc problemu nie będzie :-) a w jakiej apce zapisujesz? Bo na ovufriend widziałam, że jakieś pakiety premium się pojawiły, nie będę płacić za to...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam "mój kalendarzyk", tam zapisuje się temp. Ale wykresu niee ma niestety

Do góry