reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
7a 11 to już sporo...
Wiem. Właśnie dlatego mierzenie temp.nie dla mnie. Nie chce mi się nastawiać budzika jak mogę pospać to raz. Dwa- na nocce w pracy spać raczej nie śpię. Przyłożę się na godzinę ale to bardziej czywanie niż sen...wstaje robię obchód placówki i znów za godzinę-dwie...a odsypiac w domu nie potrafię...i też by pomiar był ok.13 bo z nocki wracam do domu ok.10...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

To, o czym piszesz, to amniopunkcja i wykonuje się ja, ewentualnie, jeśli badania, o których pisałam, wyjdą niepoprawnie. To jest bardziej inwazyjna metoda.

Kochana, ale teraz zaczęłaś brać donga, może on w swoim tempie reguluje jajeczka.

Nie słyszałam, jak byłam w ciąży to chyba jeszcze tego nie było :-) cena niezła :-) swoją drogą co do płci to mamaginekolog pisała post o jakiejś pseudo naukowej metodzie sprawdzania płci już od 6 tygodnia na podstawie tego, z której strony znajduje się łożysko. Jeśli z lewej, będzie dziewczynka, jeśli z prawej, chłopiec. Pisała, że nie ma naukowego potwierdzenia, tylko twierdzenia jakiegoś tam lekarza, ale ona będzie to sprawdzać. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :-)

Dzięki, teraz już rozumiem [emoji8] kochana jesteś :-) to rano będę śmigać do toalety mierzyć, ja codziennie wstaje o tej samej porze, więc problemu nie będzie :-) a w jakiej apce zapisujesz? Bo na ovufriend widziałam, że jakieś pakiety premium się pojawiły, nie będę płacić za to...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Może racja. Postaram się i tak co drugi dzień robić boboseksy, tak na wszelki wypadek. Dzisiaj cała ochota na wszystko mi odeszła. Liczę tylko na to? Że ten cykl nie będzie trwał w nieskończoność.

Clo przecież i tak nie da gwarancji na ciążę prawda?
Zły dzień, naprawdę zły, bardzo nie cierpię poniedzialkow!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

W tym necie to bzdury piszą człowiek się potem denerwuje..

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pisza bzdur [emoji12] pod nazwa "badania prenatalne" (zwroc uwage, ze to liczba mnoga "badania") znajduje sie caly zbior badan disgnostycznych jaki mozesz zrobic. Najpopularniejsze to jest USG prenatalne, czyli bardzo dokladne badanie USG w kierunku wad rozwojowych i genetycznych np. Zespol Downa. Jest tez badanie pappa czy jakos tak, z krwi. Jest tez amniopunkcja w celu pobrania plynu owodniowego i to jest to klucie w brzuch ;)
I pewnie wiele innych.

Z reguly wykonuje sie USG prenatalne a na dalsze badania kieruja jesli USG wyszlo nieprawidlowe i/lub ma sie obciazony wywiad.

PS
Dopiero teraz zauwazylam, ze dziewczyny juz Ci napisaly [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana ja w nocy pracuję. A potem nie odsypiam[emoji14]także zaczynam o 20.30 i idę spać dopiero kolejnego dnia ok.21 z córką...czyli 24 h bez snu. No może z godzinkę się kimne ale to czuwanie bardziej niż sen...
A pomiary były a to 7 a to 8 a to 11...itd. Czyli nawet 3 h różnicy...i termometr z 1 mcem po przecinku i w ustach mierze nie cipce[emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze 24h bez snu[emoji15] podziwiam ja bym nie dała rady.
Jeżeli tak żadko śpisz to nie wiem czy w twoim przypadku te pomiar coś dadzą, ale zawsze możesz mierzyć co2 dzień[emoji2]

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry