reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mikaduchna Słońce, no dzień dziś nie nastraja optymistycznie, fakt
Ale 6 dni po owulacji to na ewentualne objawy za szybko nawet, więc myśl pozytywnie [emoji106]
Ja mam dzis 10 dzień po owulce i też nie mam objawów
Na dwoje babka wròżyła, więc ściskamy mocno kciuki

A i smęć ile chcesz, jak tylko Ci ulży

Napisane na HTC Desire 510 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki M_Ania:) Wiem, durnowata jestem. Niestety cierpliwość nie jest moją cnotą więc choć wiem, że to za wcześnie już mnie to wkurza, że nic nie czuję. Nie chcę świrować, ale to silniejsze ode mnie. Przeczytałam, że implantacja następuje zazwyczaj 6-10 dni od owulacji, a najczęściej 8. więc faktycznie mam czas.. Pierwszego synka zrobiliśmy w 9 dniu cyklu - przy owulacjach w 14 dniu - więc plemniczek czekał całe 5 dni!! To może teraz też poczekał, bo przytulanki były w 13 dc, a owu 14 dc. Trzymam kciuki za nas:) A kiedy Ty testujesz?

reklama
Mikaduchna, myślę że ocena lekarza na podstawie usg jest dokładniejsza od testów owulacyjnych. Jakie objawy chciałabyś mieć? Jeszcze jest chyba za wcześnie, tak mi się zdaje, ale rozumiem Cię doskonale :) mi też się dłużył czas, zrobiłam test dzień przed spodziewaną @ oczywiście negatywny, ale ja jestem oczywiście niecierpliwa i już nie mogłam się doczekać. Dopiero dziś delikatna druga kreska się pojawiła. Nie wiem co myśleć, bo wiem że może się wszystko zdarzyć u mnie i w jedną i w drugą stronę. Mnie boli brzuch, dzisiaj w pracy mnie chwilami tak dziwnie bolał, jakby mi coś drżało w podbrzuszu, dziwne to było . Nawet sobie pomyślałam, bo o było przed testem, że jak nawet doszło do zapłodnienia to po tych drganiach na pewno się wszystko skończy i dostanę @
Mam w domu duphaston, mysłicie że jak jutro pojawi mi się na teście druga kreska to mogę sobie od razu łyknąć jedną tabletkę, żeby wspomóc mój organizm, jak mam bóle brzucha? Brałam duphaston po owulacji w tym cyklu.
Nie martw się - ten ból brzucha jak na @, to jest całkowicie normalny objaw ciąży. Też się denerwowałam i latałam do toalety, bo mi było mokro i miałam wrażenie, ze zaraz @ przyjdzie, ale nie przyszła. I do Ciebie też nie zawita. Co do duphastonu - to się nie będę wypowiadała, bo nie wiem. Nigdy nie brałam niczego poza kwasem foliowym i femibionem. Może inne dziewczyny wiedzą. Jutro możesz zadzwonić do gina i się poradzić.

Ja czekam na @ do 16.10 a jak nie przyjdzie to może 17 -go sie skusze na test, o ile mi odwagi wystarczy [emoji57]
U nas sex był dwa dni przed i w dzień owulacji, więc teoretycznie szanse też są
I broń Boże nie myśl ze jesreś durnowata,

Nie martw się - ten ból brzucha jak na @, to jest całkowicie normalny objaw ciąży. Też się denerwowałam i latałam do toalety, bo mi było mokro i miałam wrażenie, ze zaraz @ przyjdzie, ale nie przyszła. I do Ciebie też nie zawita. Co do duphastonu - to się nie będę wypowiadała, bo nie wiem. Nigdy nie brałam niczego poza kwasem foliowym i femibionem. Może inne dziewczyny wiedzą. Jutro możesz zadzwonić do gina i się poradzić.

A co do objawów jakie bym chciała mieć: no chociaż mogłyby mnie cycki zacząć boleć czy coś:-D

Ja czekam na @ do 16.10 a jak nie przyjdzie to może 17 -go sie skusze na test, o ile mi odwagi wystarczy [emoji57]
U nas sex był dwa dni przed i w dzień owulacji, więc teoretycznie szanse też są
I broń Boże nie myśl ze jesreś durnowata,

No to pięknie:) Pewnie, że są! To już niedługo - ja mam ok 23.10 (nie pamiętam w tej chwili, ale jest w tabelce).
Będę Ci kibicować. :)

Przykro mi :-( ale przynajmniej szybciej zaczniesz staranka w 3 cyklu .... ale fakt coś nam nie poszedł ten czerwiec kurcze ... dziwne

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
To fakt szybciej zaczniemy działać, ale w tym cyklu bez testów, bez liczenia:happy:tylko zrobię kontrolne badanie prolaktyny bo skonczylam kurację dostinex em i mam nadzieję, że się unormowala. A po za tym to.... Dostałam dziś propozycje pracy i hmmmm byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i tak myślę co zrobić. jeśli przyjmę ja to automatycznie będę musiała przesunąć w czasie staranka...z mężem rozmawiałam i chyba oboje bardziej pragniemy dzieciątka niż tej całej ,, kariery,,:laugh2::laugh2:,

Mikaduchna boję się że za wcześnie jeszcze na świętowanie sukcesu, chociaż wiadomo marzę o nim :)
Też mi się wydawało kilka razy że już przyszła @, dokładnie tak jak piszesz. Dzisiaj mi było cały dzień gorąco, w pracy otwierałam okna, a koleżanki się smiały i mówiły że mam się śpieszyć z kolejnym dzieckiem bo menopauza mi się zbliża jak mi tak gorąco :)
Rozumien Cię doskonale bo ja też szukałam u siebie objaw, spokojnie to normalne:)

dzieki, no ciezko mi juz, szybko sie mecze, zgaga meczy, mlody sie rozpycha :) a Ty jak tam?
Oj przypomnialas mi o tej zarazie zgadze, cała pierwsza ciaze mnie meczyla
Alexandra - gratulacje:) Beta bardzo ładnie przyrosła:)
A wiecie - moja znajoma ma dwie córy i ma taki pogląd, że jak beta przyrasta po górnej granicy na dany tydzień (wiadomo, że widełki są dość szerokie), to będzie dziewczynka, a jak raczej po dolnej granicy - to chłopczyk:) I u mnie tak się sprawdziło, że raczej miałam te dolne poziomy, a ona górne. Ja mam dwóch chłopców - ona dwie dziewczynki:)
Uuu ciekawe, u mnie właśnie powyżej średniej leci więc zaczęłam się zastanawiać czy może owu źle nie wyznaczyłam i była jednak wcześniej ale temp dość jednoznaczna, okaże się za kilka miesięcy mam nadzieję czy teoria jest prawdziwa ;)
Cześć Dziewczyny, tyle piszecie, a ja nie mam kiedy czytać wszystkiego, szkoda bo bardzo chciałabym czytać na bieżąco :/
U mnie dziś pojawiła się delikatna druga kreseczka na teście ciążowym, ale naprawdę jaśniuteńka. Okres powinnam dostać wczoraj, test robiłam dziś pod wieczór, planuję zrobić jeszcze jeden rano, może będzie ciemnieć. Zastanawiam się czy jutro nie iść na betę żeby mieć pewność. Może zadam głupie pytanie, ale nigdy nie robiłąm bety, czy lepiej żebym poszła rano czy pora dnia jest bez różnicy, a nie jak w testach na mocz? :)
Gratulacje,
możesz o każdej porze, ale ja np nie znalazlam miejsca które by pobierało po 11

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To fakt szybciej zaczniemy działać, ale w tym cyklu bez testów, bez liczenia:happy:tylko zrobię kontrolne badanie prolaktyny bo skonczylam kurację dostinex em i mam nadzieję, że się unormowala. A po za tym to.... Dostałam dziś propozycje pracy i hmmmm byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i tak myślę co zrobić. jeśli przyjmę ja to automatycznie będę musiała przesunąć w czasie staranka...z mężem rozmawiałam i chyba oboje bardziej pragniemy dzieciątka niż tej całej ,, kariery,,:laugh2::laugh2:,
To niespodzianka ... faktycznie to są te trudne decyzje. Ja mam dobrą pracę i na moim poziomie to głównie panowie i zwlekalam długo z ta decyzja i wiem, że sporo stracę ale czasem to się po prostu czuje, priorytety się zmieniają stąd nawet nie wiesz jak bardzo rozumiem Wasza decyzję [emoji6]

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry