reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

U mnie 27 cykl starań... a reszta sie zgadza ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ahh gapa jestem
Jeśli to nie problemmożecie mnie dopisać do tabelki, pewnie zagoszcze tu na dłużej[emoji4]
M_ania, wiek 33, imię Anna, cykl z wyliczaniem uznajmy ze 4, Choć stara.y sie od poczatku roku, termin @ 16.10 staramy sie o 2 dziecko

Napisane na HTC Desire 510 w aplikacji Forum BabyBoom
Jasne pojawisz się w kolejnej tabelce :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Masz stwierdzona przyczynę tych Waszych niepowodzeń?

Niestety u mojego M w zeszłym roku wyszły złe wyniki nasienia. Za malo plemników. Okazało sie ze przyczyna to tarczyca. Bierze tabletki i miał robione badania w maju i lipcu i w lipcu juz wyniki jesli chodzi o ilość plemników były ok tylko morfologia była słaba. Mieliśmy zakwalifikowanie na ivf (ale ponieważ bezpłatne jest od 3lat starań) nam wtedy zostały jeszcze 11msc wiec staramy sie cały czas (a nóż sie uda) a jak nie to w czerwcu ruszamy z procedura.

U mojego męża przy staraniach o côrke mówili że tylko in vitro, bo miał ponoć tak słabe wyniki nasienia, że na naturalne poczęcie nie mamy szans i by od razu sie na procedure zdecydowac, a jednak i inseminacja się udała i zaszłam naturalnie w ciąże, dlatego trzeba walczyć

Napisane na HTC Desire 510 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Tak, bo progesteron w ciąży wzrasta i dlatego owulacyjne wychodzą pozytywnie, chociaż oczywiście nie zawsze się to zgadza i tak wychodzi. Ale nie tylko hcg jest normą ciąży. A jaki powinien być progesteron w poszczególnych tygodniach ciąży znajdziecie na Wikipedii.

O tym nie wiedziałam ale doczytam bo lubie wiedzieć

Vanilia to super wieść zostały mi jeszcze dwa owulacyjne :) będę próbować od 26 dc

reklama
Niestety u mojego M w zeszłym roku wyszły złe wyniki nasienia. Za malo plemników. Okazało sie ze przyczyna to tarczyca. Bierze tabletki i miał robione badania w maju i lipcu i w lipcu juz wyniki jesli chodzi o ilość plemników były ok tylko morfologia była słaba. Mieliśmy zakwalifikowanie na ivf (ale ponieważ bezpłatne jest od 3lat starań) nam wtedy zostały jeszcze 11msc wiec staramy sie cały czas (a nóż sie uda) a jak nie to w czerwcu ruszamy z procedura.

I nie da się tej morfologii jakoś lekami poprawić?

Do góry