reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dziewczyny wróciłam z usg:)
zobaczyłam 6,17cm Mojego Szczęścia:)
Wszystko jest na swoim miejscu, serducho łomotało pięęęęęęęknie:) przezierność, przepływy ok! :)
Krew pobrana do Testu Pappa, wyniki za tydzień.
Co do płci to zapytałam, czy jest za wcześnie na określenie. pani dr mówi, że za wcześnie a potem dodała:
"Chyba chłopak, ale proszę się nie nastawiać, bo to równie dobrze może być łechtaczka" :p
Więc generalnie się nie nastawiam hehe choć chodzi mi po głowie teraz "chłopak, chłopak, chłopak" :)
Potwierdzony wiek ciąży 12t 4d - tak jak ostatnio tydzień starsza:) W związku z tym zaktualizowałam suwaczek:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dopóki nie pomyślałam 'a może czas na drugie' to miałam 29dniowe. No i od tego czasu ostatni 33 a teraz przez infekcje pewnie jeszcze inaczej :/ zatem nie nastawia się na nic ale to jest dopiero mój pierwszy prawdziwy cykl starań wiec nie mam co narzekać.
A jak u Ciebie staranka wyglądają? W jakieś konkretne dni czy na żywioł ?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
My to już chyba wszystkiego próbowaliśmy ... na żywioł, codzinnie od 7 dina cycklu do 17dc. a teraz czas na testy owulacyjne, a dokłądniej mam taki monitor z clearblue gdzie monitoruje owulacje... działa to na tej same zasadzie co zwykle testy - robust test i wkladasz go do kompureka i tam ci wszysto oblicza i zapisuje. Takze zobaczymy jak teraz to będzie... ;-)

Staraczki moje kochane! Pytanie mam, bo ja to świeżynka jeśli chodzi o mierzenie temperatury. Więc mierzę codzinnie rano po przebudzeniu ( dopiero 2 dzien, 9dc) Powidzcie mi tylko jam mierzycie tą temp? Posiadam thermometer elektroniczny (taki do ucha, jack dla niemowlaków bo takim najlepiej mi się zawsze mierzyło) i drugs dozier temp. pokazuje mi 36.4 ( czy wyjsciowa temp nie powinna byc 36.6???)

Hej dziewczyny mam nadzieje ze mnie pamiętacie !!!dawno mnie nie było !! Musiałam ogarnąć się , za bardzo się stresowałam Że mi nie wychodzi .
Dałam sobie spokój ze staraniami i ze wszystkim co dotyczyło ciąży . Znalazłam nową prace i odłożyłam wszystko do nowego Roku .

Aż tu wczoraj niespodzianka !!!
Zrobiłam test i pokazały sie 2 kreseczki . Test zrobiłam tak dla sprawdzenia nawet się nie spodziewałam ze wyjdzie pozytywny po za tym że bolą mnie piersi już zbyt długo i boli brzuch jak na okres to czyje się ok . Martwie sie troszke bo nie wiem czy donoszę tą ciąże .
Wizyta za tydzien w srodę .
1474379165-zygktf.jpeg

Pozdrawiam was serdecznie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny mam nadzieje ze mnie pamiętacie !!!dawno mnie nie było !! Musiałam ogarnąć się , za bardzo się stresowałam Że mi nie wychodzi .
Dałam sobie spokój ze staraniami i ze wszystkim co dotyczyło ciąży . Znalazłam nową prace i odłożyłam wszystko do nowego Roku .

Aż tu wczoraj niespodzianka !!!
Zrobiłam test i pokazały sie 2 kreseczki . Test zrobiłam tak dla sprawdzenia nawet się nie spodziewałam ze wyjdzie pozytywny po za tym że bolą mnie piersi już zbyt długo i boli brzuch jak na okres to czyje się ok . Martwie sie troszke bo nie wiem czy donoszę tą ciąże .
Wizyta za tydzien w srodę .
1474379165-zygktf.jpeg

Pozdrawiam was serdecznie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kolejna Majoweczka.Na kiedy termin z OM wychodzi?

reklama
Do góry