reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ponoć progesteron moze blokować owulacje, czy też robi ścianki jaja grubsze i ciezej sie plemniki przedostaja.. nie wiem dokladnie. kilka dziewczyn z watku o poronieniach pisalo, takze sie trzymam.
Warto tez poczekac bo przecicez owu moze w ostataniej chwili sie przesunac.. takze tak robie dla bezpieczeństwa, zeby nie blokowac mozliwosci zajscia :)

Ja kupuje albo w Auchan Pepino paskowe czulosc od 10, jakies 7zł kosztuja? albo w rossmanie Facelle. tam jest niby czulosc 25, ale sa czulsze niz niejedna 10-tki. tez podobna cena, cos ok 8zł.

Aha. Rozumiem. Bo ja brałam luteinę od 16 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych, ale gwarancji nie mam ze owu występowała akurat 15dc a nie 16... niby. Co prawda zajść się udało, ale na krótko. Oprócz luteiny brałam Acard, Wit. E i kwas foliowy, ale lekarz w 6tc kazał odstawić Acard i cały czas się zastanawiam czy to nie przeważyło... Na szczęście mam już innego lekarza, bo luteine też kazał mi odstawić, a miałam niski progesteron, więc pewnie ciąża skończyłaby się jeszcze szybciej

mi okres powinien przyjść jutro- pojutrze i pewnie przyjdzie. Nie wierzę, że nagle mogłoby się udać. Objawów nie mam swoich typowych na ciążę ani na okres. Tylko mega zgaga i pocę się jak baba w menopauzie. Dla mnie to podwójnie trudne, bo jeśli teraz nic to przerywamy i chyba idę od września do tej pracy. Ciężko mi się pogodzić, że nic z tego :( chyba to będzie pierwsza miesiączka z płaczem. Już mi słabo na samą myśl

mi okres powinien przyjść jutro- pojutrze i pewnie przyjdzie. Nie wierzę, że nagle mogłoby się udać. Objawów nie mam swoich typowych na ciążę ani na okres. Tylko mega zgaga i pocę się jak baba w menopauzie. Dla mnie to podwójnie trudne, bo jeśli teraz nic to przerywamy i chyba idę od września do tej pracy. Ciężko mi się pogodzić, że nic z tego :( chyba to będzie pierwsza miesiączka z płaczem. Już mi słabo na samą myśl

Rozumiem Cię, ponieważ dla mnie teraz starania też są 'z nożem na gardle'. Przez to, że ostatnio zaszłam w ciążę, którą straciłam, chcą mnie zwolnić z pracy. Długo czekałam na umowę na czas nieokreślony, a teraz taki cios w plecy. Chamstwo, ale co zrobić, w naszym kraju pracownik ma tylko obowiązki, praw zero. Co prawda wypowiedzenia jeszcze nie dostałam, więc wciąż mam 3 miesiące na zajście, nie chcę się dać zwariować, pod presją to już na pewno nie zajdę, choćbym codziennie miała owulację. Staram się codziennie jakoś wyżyć, żeby nie myśleć i póki co działa, bo się nawet ucieszyłam jak @ dostałam. To z psem pobiegam to na rolki wyskoczę, muszę kombinować ;)

Aha. Rozumiem. Bo ja brałam luteinę od 16 dnia cyklu przy cyklach 28 dniowych, ale gwarancji nie mam ze owu występowała akurat 15dc a nie 16... niby. Co prawda zajść się udało, ale na krótko. Oprócz luteiny brałam Acard, Wit. E i kwas foliowy, ale lekarz w 6tc kazał odstawić Acard i cały czas się zastanawiam czy to nie przeważyło... Na szczęście mam już innego lekarza, bo luteine też kazał mi odstawić, a miałam niski progesteron, więc pewnie ciąża skończyłaby się jeszcze szybciej
jak masz tak regularne cykle to chyba ok od 16dc, a moze lepiej dla pewnosci 17dc zaczac..
Ja Acard biore caly czas. po pierwsze po prostu polepsza ukrwienie, po drugie bo mam mutacje MTHFR ktora moze zageszczac krew, i po trzecie dupek (nie wiem czy luteina analogicznie dziala, pewnie tez) zageszcza krew, wiec tym bardziec Acard sie przydaje jak sie bierze dupka. biore tez Femibion natal1 i zestaw witamin z grupy B w formie metylowej (B6,B12 i kwas foliowy).

Tak. Jak dla mnie pokazują albo fałszywie dodatnie wyniki ( w poprzednich cyklach tak miałam), a jak jest ciąża rzeczywiście, to nic nie pokazują. Nic niewarte...
:( no nic, wykoncze zapas ktory mam i przerzuce sie na inne. choc szkoda, bo te mi najwygodniej kupowac..
Mi te facelle pokazalo w jednym cyklu falszywie dodatni wynik, no ale poki co z nich jeszcze nie zrezygnowalam.

jak masz tak regularne cykle to chyba ok od 16dc, a moze lepiej dla pewnosci 17dc zaczac..
Ja Acard biore caly czas. po pierwsze po prostu polepsza ukrwienie, po drugie bo mam mutacje MTHFR ktora moze zageszczac krew, i po trzecie dupek (nie wiem czy luteina analogicznie dziala, pewnie tez) zageszcza krew, wiec tym bardziec Acard sie przydaje jak sie bierze dupka. biore tez Femibion natal1 i zestaw witamin z grupy B w formie metylowej (B6,B12 i kwas foliowy).

Też zastanawiam się nad tymi formami metylowymi, ale na razie zamówiłam Femibion Natal 1 i kolejne opakowanie witamin dla chłopa, żeby wykarmił swoją armię ;)

reklama
Do góry