reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Hej. Nieśmiało chciałam do was dołączyć. Mam 29 lat i od jakichś 6 miesięcy staramy się o drugie dziecko ale na razie nie wychodzi. Przed pierwszą ciążą miałam stwierdzone policystyczne jajniki, ale po ciąży na kontroli ku zdziwieniu wszystkich jajniki już wyglądają prawidłowo. Bardzo mocno liczę na to, że grudzień będzie magiczny 🥹 w tym miesiącu chciałabym spróbować z paskami owulacyjnymi. Właśnie kończy mi się okres.
Tylko tak się zastanawiam kiedy najlepiej je robić ? Rano czy wieczorem ? Macie może jakąś aplikację do polecenia jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć pasków albo jakiejś analizy ?
Proszę też o wpisanie na testowanie 21.12
Witaj :)
Polecam aplikację Premom i ich testy owulacyjne - można kupić na amazonie.

Ja korzystam i sprawdzam owulację dwutorowo poprzez paski i mierzenie temperatury, a później ewentualnie sprawdzanie progesteronu 7dpo. Ale nie ma co się fiksować na początku :)

Ilu dniowe masz cykle? Ja mam ok. 31 dni i robię testy już od ok. 12 dnia cyklu. Pik trwa około 12h, więc później warto robić testy 2 razy dziennie (oby nie z porannego moczu)

Witaj :)
Polecam aplikację Premom i ich testy owulacyjne - można kupić na amazonie.

Ja korzystam i sprawdzam owulację dwutorowo poprzez paski i mierzenie temperatury, a później ewentualnie sprawdzanie progesteronu 7dpo. Ale nie ma co się fiksować na początku :)

Ilu dniowe masz cykle? Ja mam ok. 31 dni i robię testy już od ok. 12 dnia cyklu. Pik trwa około 12h, więc później warto robić testy 2 razy dziennie (oby nie z porannego moczu)
Dzięki za szybką odpowiedź ;)
Moje cykle trwają 26 dni i są regularne.

Dla mnie skład jest bardzo dobry, folactiv, duza zawartość choliny, witamina D, B6, cynk, jod. Dodatkowo brałam jeszcze Prenatal DHA, bo w Primo omega nie ma.
A jeśli przy staraniach biore Prenatal Uno to jest ok ? Wydaje mi się, że to wystarczy chyba.

Hej. Nieśmiało chciałam do was dołączyć. Mam 29 lat i od jakichś 6 miesięcy staramy się o drugie dziecko ale na razie nie wychodzi. Przed pierwszą ciążą miałam stwierdzone policystyczne jajniki, ale po ciąży na kontroli ku zdziwieniu wszystkich jajniki już wyglądają prawidłowo. Bardzo mocno liczę na to, że grudzień będzie magiczny 🥹 w tym miesiącu chciałabym spróbować z paskami owulacyjnymi. Właśnie kończy mi się okres.
Tylko tak się zastanawiam kiedy najlepiej je robić ? Rano czy wieczorem ? Macie może jakąś aplikację do polecenia jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć pasków albo jakiejś analizy ?
witamy ☺️ zapisałam na testowanie ☺️ jeżeli chodzi o testy owu to najlepiej robić rano z drugiego moczu , jeżeli widzisz że kreska ciemnieje to jak masz możliwość to rób je 2 a nawet 3 razy dziennie zachowując higienę wykonywania , czyli nie pijąc i nie sikając odpowiednią ilość czasu . Po pozytywnym teście owu powinna być po około 12-48 h , chociaż u mnie naprzyklad zazwyczaj była po kilku godzinach . Jeżeli chodzi o aplikacje to chyba większość z nas korzysta z Premom, ona sama ocenia wybarwienie kreski i wyłapuje pik . Jeżeli miałaś stwierdzone pcos to dobrze byłoby również iść na monitoring chociaż 1-2 razy i zobaczyć czy będzie się on pokrywał z testami . U mnie sytuacja jest tak że narazie mam podejrzenie psoc ,nie wszystkie wyniki to stwierdzają a na obrazie jajnikow jest okej , ale z samodzielna owulacja miałam problemy , była ale zbyt późno , testy w moim przypadku się nie za bardzo sprawdziły ale warto spróbować ☺️ trzymam kciuki aby grudzień bym szczęśliwy i jeszcze przed świętami byl miły prezent 🤞☺️

witamy ☺️ zapisałam na testowanie ☺️ jeżeli chodzi o testy owu to najlepiej robić rano z drugiego moczu , jeżeli widzisz że kreska ciemnieje to jak masz możliwość to rób je 2 a nawet 3 razy dziennie zachowując higienę wykonywania , czyli nie pijąc i nie sikając odpowiednią ilość czasu . Po pozytywnym teście owu powinna być po około 12-48 h , chociaż u mnie naprzyklad zazwyczaj była po kilku godzinach . Jeżeli chodzi o aplikacje to chyba większość z nas korzysta z Premom, ona sama ocenia wybarwienie kreski i wyłapuje pik . Jeżeli miałaś stwierdzone pcos to dobrze byłoby również iść na monitoring chociaż 1-2 razy i zobaczyć czy będzie się on pokrywał z testami . U mnie sytuacja jest tak że narazie mam podejrzenie psoc ,nie wszystkie wyniki to stwierdzają a na obrazie jajnikow jest okej , ale z samodzielna owulacja miałam problemy , była ale zbyt późno , testy w moim przypadku się nie za bardzo sprawdziły ale warto spróbować ☺️ trzymam kciuki aby grudzień bym szczęśliwy i jeszcze przed świętami byl miły prezent 🤞☺️
Dzięki :)
Jak chodziłam na wizyty do gina, które przypadały w okresie owulacji (wg kalendarzyka + odczuć) to pokrywało się to z obrazem usg. Ostatnia wizyta u gina była 4 miesiące temu i obraz jajników był prawidłowy - więc mocno liczę na to, że już tak zostanie. Stwierdziliśmy, że ten miesiąc jeszcze próbujemy, jak się nie uda to faktycznie pójdę na monitoring.
A testy wykonywać od razu po skończonej miesiączce, czy od jakiegoś konkretnego dnia ?

A jeśli przy staraniach biore Prenatal Uno to jest ok ? Wydaje mi się, że to wystarczy chyba.
Prenatal Uno brałam w 1 trymestrze ciąży. Skład niemal ten sam, z małą różnicą że w primo jest wyższa zawartość choliny, a w uno dodatkowo jest imbir.

ja mam stwierdzone po tym jak leżałam w szpitalu coś takiego jak zaburzenia czynności przysadki mózgowej i kory nadnerczy czy jakoś tak dlatego też ja tak przeżywam sobie te progesterony prolaktyny i tak dalej nie dla samego poprzeżywania, bo na 100% coś jest nie tak, ja bez leków żadnych miałam wynik biopsji endometrium w 25 chyba dniu cyklu jakbym była po menopauzie, wiec moje hormony to działają, ale na dobrze dobranych lekach 😅 Ale zgadzam się z @LadyCaro jak macie 7dpo swój progesteron 11 czy 13 to to są spoko wyniki :)
Miałaś robiony test hamowania deksametazonem? Czy na jakiej podstawie Ci stwierdzili te nieprawidłowości w działaniu nadnerczy i przysadki?

reklama
Premom 😊

Do góry