Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 1 ciąży lek. Wystawił mi ,,ärztliches Attest" (na prosbe pracodawcy 5€)to wysylalam do firmy i oni mi wystawli zakaz pracy. Myślałam że teraz będzie tak samo, ale mój szef powiedział że to lekarz ma mi wystawić BV. Nie wiem dlaczego tym razem lek. Może chodzi o kasę bo o co innego. Czasem lekarze niechętnie to wystawiają bo boję się kontroli a tak na marginesie to mój szef zna lepiej moja pracę.Jutro dowiem się wiecejDokładnie tak się ten papier nazywa, wyleciało mi całkowicie z głowy
Właśnie trochę mnie zaskoczyło, że pracodawca, a nie lekarz to wystawia, ale jakaś tam logika w tym jest
Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie też mi się wydaje, że tu chodzi o to, że jednak szef dobrze wie co musimy robić i z czym to się wiąże, dlatego on ma to wystawiac.W 1 ciąży lek. Wystawił mi ,,ärztliches Attest" (na prosbe pracodawcy 5€)to wysylalam do firmy i oni mi wystawli zakaz pracy. Myślałam że teraz będzie tak samo, ale mój szef powiedział że to lekarz ma mi wystawić BV. Nie wiem dlaczego tym razem lek. Może chodzi o kasę bo o co innego. Czasem lekarze niechętnie to wystawiają bo boję się kontroli a tak na marginesie to mój szef zna lepiej moja pracę.Jutro dowiem się wiecej
No estem estemAle żeście się rozgadały! Nie nadążam czytać postów [emoji3]
Miałaś czas w pracy do lekarza? To Ty jakiś vip jesteśNo... to w piąteczek bedziem się kłuć [emoji7][emoji16]
Dla bobaska można się czasami poświęcić. [emoji14]Jak wstanę kuzwa, bo ja tak kocham wstawać skoro świt, ze mała bania! [emoji57] No ale czego się nie robi dla bobaska
Wstaniesz kuwa wstanieszJak wstanę kuzwa, bo ja tak kocham wstawać skoro świt, ze mała bania! [emoji57] No ale czego się nie robi dla bobaska