reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Dokładnie tak się ten papier nazywa, wyleciało mi całkowicie z głowy ;)
Właśnie trochę mnie zaskoczyło, że pracodawca, a nie lekarz to wystawia, ale jakaś tam logika w tym jest ;)

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
W 1 ciąży lek. Wystawił mi ,,ärztliches Attest" (na prosbe pracodawcy 5€)to wysylalam do firmy i oni mi wystawli zakaz pracy. Myślałam że teraz będzie tak samo, ale mój szef powiedział że to lekarz ma mi wystawić BV. Nie wiem dlaczego tym razem lek. Może chodzi o kasę bo o co innego. Czasem lekarze niechętnie to wystawiają bo boję się kontroli a tak na marginesie to mój szef zna lepiej moja pracę.Jutro dowiem się wiecej

W 1 ciąży lek. Wystawił mi ,,ärztliches Attest" (na prosbe pracodawcy 5€)to wysylalam do firmy i oni mi wystawli zakaz pracy. Myślałam że teraz będzie tak samo, ale mój szef powiedział że to lekarz ma mi wystawić BV. Nie wiem dlaczego tym razem lek. Może chodzi o kasę bo o co innego. Czasem lekarze niechętnie to wystawiają bo boję się kontroli a tak na marginesie to mój szef zna lepiej moja pracę.Jutro dowiem się wiecej
No właśnie też mi się wydaje, że tu chodzi o to, że jednak szef dobrze wie co musimy robić i z czym to się wiąże, dlatego on ma to wystawiac.
Jak się coś dowiesz, to dawaj znać, bo jestem ciekawa jak to wygląda tutaj od tej strony bardziej formalnej, bo narazie nie chcę rozmawiać o tym wsrod znajomych, bo to jednak dość wczesna ciąża jest i w razie czego nie chce wszystkim rozpowiadać :)

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

No... to w piąteczek bedziem się kłuć [emoji7][emoji16]
1516200782-fcc8df1daee0a651-aaaaaa.jpeg

reklama
Do góry