reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Tylko to comiesięczne czekanie już mnie tak dobija. Za każdym razem jest taka nadzieja, a wychodzi jak zwykle @
Ze dwa razy w czasie starań myślałam, że jestem w ciąży, bo tak dziwnie piersi mnie bolały i miałam dziwne ruchy w podbrzuszu i nic...
W zeszłym roku pojechałam na wypasione wakacje zagranicę, bo słyszałam, że totalny relaks + gorący klimat mogą zdziałać cuda. Specjalnie wybrałam termin urlopu tak, aby w trakcie przypadła owulacja :) i znowu nic.
Przestraszyłam się, boję się, że ze mną coś nie tak. Sama nie wiem, może za bardzo się już nakręcam na ciążę.
Nie wiem jak dodać tu swoj watek dlatgo pisze w odpowiedzi jestem nowa na forum wczesniej tylko cztalam. A wiec do rzeczy:
Staram sie rowniez z partnerem o dziecko i stosuje testy owulacjne i teraz sama nie wiem jaki jest najlepszy dzien do staran. Wczoraj mialam pozytywny wynik testu owulacyjnego a jak dzisiaj bedziemy sie kochac to jest szansa na zaplodnienie?

reklama
Tylko to comiesięczne czekanie już mnie tak dobija. Za każdym razem jest taka nadzieja, a wychodzi jak zwykle @
Ze dwa razy w czasie starań myślałam, że jestem w ciąży, bo tak dziwnie piersi mnie bolały i miałam dziwne ruchy w podbrzuszu i nic...
W zeszłym roku pojechałam na wypasione wakacje zagranicę, bo słyszałam, że totalny relaks + gorący klimat mogą zdziałać cuda. Specjalnie wybrałam termin urlopu tak, aby w trakcie przypadła owulacja :) i znowu nic.
Przestraszyłam się, boję się, że ze mną coś nie tak. Sama nie wiem, może za bardzo się już nakręcam na ciążę.
Nie wiem jak dodać tu swoj watek dlatgo pisze w odpowiedzi jestem nowa na forum wczesniej tylko cztalam. A wiec do rzeczy:
Staram sie rowniez z partnerem o dziecko i stosuje testy owulacjne i teraz sama nie wiem jaki jest najlepszy dzien do staran. Wczoraj mialam pozytywny wynik testu owulacyjnego a jak dzisiaj bedziemy sie kochac to jest szansa na zaplodnienie?

Ja kochałam się codzienne bez względu na to czy mam dni płodne czy nie. Stwierdziłam że to ma być dla nas przyjemność i jeśli np byl dzień plodny i nie mialam ochoty to tego nie robilam. Więc może kochana za mocno się starasz.

Napisane na X5max_PRO w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kochałam się codzienne bez względu na to czy mam dni płodne czy nie. Stwierdziłam że to ma być dla nas przyjemność i jeśli np byl dzień plodny i nie mialam ochoty to tego nie robilam. Więc może kochana za mocno się starasz.

Napisane na X5max_PRO w aplikacji Forum BabyBoom
Popieram :) Też kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę, bez testów i obserwacji, seks tak mniej więcej co drugi dzień, czasem codziennie przez cały cykl, bez nakręcania się, że to tylko po to żeby zajść w ciążę, po prostu z miłości i się udało w pierwszym cyklu.

U nas 3cs. Odkąd okres się skończył co 2 dzień. Potem 3 dni przerwy. Dwa dni pozytywnych testów owulacyjnych i w te dwa dni pod rząd miłości :) i się udało :)
Więc próbujcie :D trzymam kciuki :*
ckai9jcgjazlduyd.png

reklama
Wiec tak, mam 27 lat staramy sie o dziecko od ok 8 miesiecy, w sierpniu zaszlam w ciaze a we wrzesniu poronilam, najprawdopodobniej wady wrodzone spowodowaly poronienie. Teraz drugi cykl sie staramy ale narazie nie wychodzi. Kupilam testy owulacyjne i wczoraj pokazaly 2 kreski czyli pozytywny ale nie kochalismy sie. Kochalismy sie dzien wczesniej i dzisiaj jak to wyglada z tymi testami ma ktos wieksze doswiadczenie?

Do góry