reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Właśnie zajść w ciążę to nie tak prosto jak się wydaje [emoji14]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba, ze ktoras idzie sie upic na disco a potem z jakimś swiezo poznanym facetem do lozka ,wtedy zachodzi bez problemu...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja teraz właśnie wychodzę z łazienki i zauważyłam lekko brązowy śluz... z 2tyg temu też taki miałam, 2 razy skorzystałam z toalety i już się nie pojawił.. jutro wizyta i już jestem cała chora. Nie jest to krwawienie czy nawet plemienie.. właśnie wracam z zakupów, może torby po prostu za ciężkie.. no nic teraz pozostaje mi tylko czekać

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie denerwuj się, zobaczysz że będzie dobrze, takie rzeczy czasem się zdarzają i są zupełnie normalne, ja np. miałam lekkie krwawienie ok 11 tc wprawdzie było małe ale była to żywa czerwona krew i też byłam przerażona, a tydzień później na usg okazało się, że wszystko jest dobrze. Musisz zachować spokój no i myśleć pozytywnie :)

Masz rację. Jak nie wyjdzie w tym cyklu to w następnym będę mądrzejsza i tylko przed owulacja i w trakcie a po już nie. Bo po ovu są najmniejsze szanse na zajście
Było w owu i przed - spokojnie, może już nie będzie następnego cyklu :) trzymam kciuki

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba, ze ktoras idzie sie upic na disco a potem z jakimś swiezo poznanym facetem do lozka ,wtedy zachodzi bez problemu...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A to swoją drogą. Moja przyjaciółka nie chciała być w ciąży a po 3 miesiącach związku wpadła. Oczywiście miesiąc później z tym gościem nie była.
Ja się o syna starałam 13 cykli. Teraz zaczynamy 3 i zobaczymy jak będzie chociaż się nie nakręcam.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Masz rację. Jak nie wyjdzie w tym cyklu to w następnym będę mądrzejsza i tylko przed owulacja i w trakcie a po już nie. Bo po ovu są najmniejsze szanse na zajście

Dzień dobry wszystkim :)
No to ja już nie wiem co robimy źle, w tym cyklu wyglądało to tak:
1511345867-7c941a3ea3f29e41-aaaaaa.jpeg

Zaznaczam serduszkowanie tylko w okolicach owu, później już mie się nie chce.
No i kurde jak to się staje, ze nie wychodzi? :)

Tak sobie czytam internety xd i zobaczcie szansę na zajście w ciążę w dniu owulacji to tylko 15 procent, a wydawało by się że jest owulka jest seks bez zabezpieczenia więc ci stoi na przeszkodzie :o Dziele się z wami, odpowiedz jakiegoś lekarza na pytanie jakie są szanse na zajście w ciążę w poszczególnych dniach
Jakieś małe są te szanse za zajście w ciążę, myślałam że jakiś dzień przed owu to będą przynajmniej 50% lub więcej a tu tylko 26%, szok

reklama
Śliczne to Twoje maleństwo :) niech zdrowo rośnie :)
Dziękuję [emoji173]
U nas z przytulankami to wyglądało tak (dni z trójkątami to przytulanki, owu była albo 15 albo 16, nie wiem do końca, 15 miałam delikatne bóle podbrzusza a 16 już dużo mocniejsze, a potem już spokój). Może i faktycznie coś w tym jest, że największe szanse są 2 dni przed owu, u nas byłoby to 13go jeśli owu była 15go :)
Screenshot_2017-11-22-11-24-14.png

Załączniki

• Screenshot_2017-11-22-11-24-14.png
    Screenshot_2017-11-22-11-24-14.png
    20,9 KB · Wyświetleń: 303
Do góry