reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry:)
Tak przedstawia się nasza tabelka na dzień dzisiejszy. Proszę o aktualne dane. Życzę udanego dnia<3

Nevka - 23 - Claudia - 4 - 7.07
MotylkowaOna-30-Malwina-1-8.07
Gabiś - 34 - Gabi - 2 - 9/07
Kacha10 -34-Kasia-6- 14/07
Agatix-23- Agata- 1- 17/07
Kotek87-29- - 14-18/07
Inga90- 26- Inga -15-19/07
Skaba- 35 - Iza - 19- 19/07
KulkaMM-28-3-19/07
Izabela90-26-Iza-4-20/07
Asia669 -31 - Asia - 4 - 23/07
siwa84 - 32 - Ola - 2- 23/07
Spark- 26- Lena - 27-23/07
agnesis-28-Agnieszka-10-30.07
Kolekcjonerka - 35 - Oliwia - 2 - 1/08
Bertha - 34 -Beata- 10 - 5/08
Mamuniol-31-Marta-7- 5/08
Karola.2 - Karolina - 24 - 14 - 07.08

Udało się !! Są II kreseczki !

Nick. Termin porodu
Oleczka920: ♡ Listopad 2016
Luxuorius: ♡ 26 Grudzien 2016
Renia83: ♡ 15 styczeń 2017
Kruczyca: ♡ styczeń 2017
Maciur-ka: ♡ 1-3 Luty 2017
Anna 25: ♡ 9 luty 2017
Elenna: ♡ 20 Luty 2017
Eveee: ♡ Marzec 2017
Mydestiny: ♡ ??
Dżoł: ♡ Marzec 2017

Poczekalnia:
NeSSi -34 -Zosia - 2- 15/06
Katkatarinka-26-Kasia-3-26/06
Samotnaja-28-Ania-3-28/06
89katia
Magoo-40- -14- 26/04
Anulka_p- 30- Ania
Ann89 ♡♡♡
Paraplu: ♡♡♡
Fabimama
Caltha

reklama
Kacha no bardzo szybko przy córci to przez dwa lata nie zachodziłam wcale.
Nie dochodziłam za bardzo przyczyn poronień, robiłam tylko podstawowe badnia, i wyszła mi insulina i glukoza na granicy normy, od 2 cykli biore glucophage, inofem i witd D bo mam duży niedobor. Moja lekarka nie jest za bardzo za diagnostyką, tym bardziej, że jak z córką zaszłam po dwóch latach to nie miałam żadnych problemów z utrzymaniem ciązy. On ajest zdania, że jeśli trafi sie mocny zarodek to otroche obroni sie sam a później można wspomóc i obstawi lekami. Tylko musimy trafic na takiego silnego malucha, który chce życ :) ja podzielma jej zdanie, mówiła mi zawsze, że mam swoje odcierpiec bo to normalne, ale mam sie nie ogladac tylko zachodzi. Teraz wyniki mi sie poprawiły insulina z 20 spadła na 10 cukier z 99 na 84, na wypadek pozytywnego testu dała mi luteinę bo teraz akurat zaczęal urlop. Dziewczyny a czy któraś z Was byłą kiedyś na heparynie ? czy to zwiększa szanse na powodzenie ?

Kurczę, to ciekawe ze wczesniej tyle czekałaś na córę, a teraz bez problemu zachodzisz.. Moze to jednak metformina tak pomaga.. Huba pójdę zbadać glukozę i insulinę z obciążeniem.
Robiłam tylko na czczo, i glukozę mam 79,4, a insulinę 8,6. Wiec generalnie nie widać chyba problemu. Ale moze z obciążeniem wyjdzie. Tez cieżko mi schudnąć (mam 70kg), a jem podobnie jak moja bratowa co wazy 48kg.

Tylko wcześniej ja miałam tez problem z tsh ok 3,4 cały czas łykam eutyrox. Trochę tych leków biorę. Teraz jak pomyśleliśmy o rodzeństwie to w 4 cyklu zaszłam potem zabieg okres j w marcu znowu ciąża i poronienie i wtedy badania i taka wysoka insulina o glukoza i ta wit D. Wiec teraz jestem w miarę uregulowana mam nadzieje wielka ze bedzie ok

Ja też myślę że to duża zasługa metforminy. Mój endo wysłał mi bardzo ciekawy artykuł na temat samej metforminy jak i na jej działanie w ciąży,to są najnowsze wyniki badań. Generalnie cudowny lek. Teraz jestem poza domem,jak wrócę chętnie się tym z Wami podzielę.
Bertha,ja waze więcej i nawet nie wiesz u ilu dietetyków byłam,ile ja diet przeszłam i dupa...a to podobno insulina miesza...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze ja też bym się przebadała w tym kierunku. Jem tony słodyczy i nie tyje, ciągle pije wodę, po 3 litry, bo mnie zwyczajnie suszy. Ważę 54kg przy 160cm wzrostu, więc raczej z waga problemu nie mam. Ale ciągle pragnienie mnie martwi i to takie, że jak nie mam wody to robię się nerwowa i mdli mnie :eek:

Dziewczyny piszę na gorąco z telefonu bo akurat wyszłam od lekarza. Lekarka młoda po studiach stażu,lekarz wojskowy. Chodzę do niej bo ona zawsze ile może to daje skierowania,leki. Poszłam w sprawie Glucophage jak mam brać. A ona mówi że mam się położyć do szpitala na badania prolaktyny czy nie mam czasem hiperprolaktynemii czynnosciowej...bo to idzie w parze i ona nie chce stawiać tezy ale czy czasami u mnie nie wystarczy Bromergon i Metformina...jestem w szoku. Znowu mój gin olał ważny temat...a mówiłam że w przeszłości miałam wysoką prolaktyne i brałam Norprolac....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo, długo mnie nie było. Tyle zalatwien miałam, urlop się kończy za niedługo. I tak jak dostałam miesiączkę 7.07 to do tej pory mam :( ahh :(
Testy owulacyjne przyszły ;) czas pokaże czy będzie się udawało ;)

Zastanawiamy się nad kupnem działki, bo okazało się ze teściowa nie przepisze na Nas domu.

Gabis to korzystaj, jak chce wsiąść do szpitala i diagnozować tym bardziej za free to ja bym poszła. Sama przed córka byłam, miałam nawet laparo/histero

reklama
Gabis - masakra z tymi lekarzami. I jak tu powierzać swoje życie i zdrowie? Dobrze, że trafiłaś do kogoś fajnego. Daj znać czy i kiedy idziesz do szpitala

Nevka - czyli działka pod budowę domu? A mąż ma rodzieństwo? Komu zamierza teściowa przepisać

Do góry