reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry:)
Tak przedstawia się nasza tabelka na dzień dzisiejszy. Proszę o aktualne dane. Życzę udanego dnia<3

Nevka - 23 - Claudia - 4 - 7.07
MotylkowaOna-30-Malwina-1-8.07
Gabiś - 34 - Gabi - 2 - 9/07
Kacha10 -34-Kasia-6- 14/07
Agatix-23- Agata- 1- 17/07
Kotek87-29- - 14-18/07
Inga90- 26- Inga -15-19/07
Skaba- 35 - Iza - 19- 19/07
KulkaMM-28-3-19/07
Izabela90-26-Iza-4-20/07
Asia669 -31 - Asia - 4 - 23/07
siwa84 - 32 - Ola - 2- 23/07
Spark- 26- Lena - 27-23/07
agnesis-28-Agnieszka-10-30.07
Kolekcjonerka - 35 - Oliwia - 2 - 1/08
Bertha - 34 -Beata- 10 - 5/08
Mamuniol-31-Marta-7- 5/08
Karola.2 - Karolina - 24 - 14 - 07.08

Udało się !! Są II kreseczki !

Nick. Termin porodu
Oleczka920: ♡ Listopad 2016
Luxuorius: ♡ 26 Grudzien 2016
Renia83: ♡ 15 styczeń 2017
Kruczyca: ♡ styczeń 2017
Maciur-ka: ♡ 1-3 Luty 2017
Anna 25: ♡ 9 luty 2017
Elenna: ♡ 20 Luty 2017
Eveee: ♡ Marzec 2017
Mydestiny: ♡ ??
Dżoł: ♡ Marzec 2017

Poczekalnia:
NeSSi -34 -Zosia - 2- 15/06
Katkatarinka-26-Kasia-3-26/06
Samotnaja-28-Ania-3-28/06
89katia
Magoo-40- -14- 26/04
Anulka_p- 30- Ania
Ann89 ♡♡♡
Paraplu: ♡♡♡
Fabimama
Caltha

reklama
Kacha no bardzo szybko przy córci to przez dwa lata nie zachodziłam wcale.
Nie dochodziłam za bardzo przyczyn poronień, robiłam tylko podstawowe badnia, i wyszła mi insulina i glukoza na granicy normy, od 2 cykli biore glucophage, inofem i witd D bo mam duży niedobor. Moja lekarka nie jest za bardzo za diagnostyką, tym bardziej, że jak z córką zaszłam po dwóch latach to nie miałam żadnych problemów z utrzymaniem ciązy. On ajest zdania, że jeśli trafi sie mocny zarodek to otroche obroni sie sam a później można wspomóc i obstawi lekami. Tylko musimy trafic na takiego silnego malucha, który chce życ :) ja podzielma jej zdanie, mówiła mi zawsze, że mam swoje odcierpiec bo to normalne, ale mam sie nie ogladac tylko zachodzi. Teraz wyniki mi sie poprawiły insulina z 20 spadła na 10 cukier z 99 na 84, na wypadek pozytywnego testu dała mi luteinę bo teraz akurat zaczęal urlop. Dziewczyny a czy któraś z Was byłą kiedyś na heparynie ? czy to zwiększa szanse na powodzenie ?

Kurczę, to ciekawe ze wczesniej tyle czekałaś na córę, a teraz bez problemu zachodzisz.. Moze to jednak metformina tak pomaga.. Huba pójdę zbadać glukozę i insulinę z obciążeniem.
Robiłam tylko na czczo, i glukozę mam 79,4, a insulinę 8,6. Wiec generalnie nie widać chyba problemu. Ale moze z obciążeniem wyjdzie. Tez cieżko mi schudnąć (mam 70kg), a jem podobnie jak moja bratowa co wazy 48kg.

Tylko wcześniej ja miałam tez problem z tsh ok 3,4 cały czas łykam eutyrox. Trochę tych leków biorę. Teraz jak pomyśleliśmy o rodzeństwie to w 4 cyklu zaszłam potem zabieg okres j w marcu znowu ciąża i poronienie i wtedy badania i taka wysoka insulina o glukoza i ta wit D. Wiec teraz jestem w miarę uregulowana mam nadzieje wielka ze bedzie ok

Ja też myślę że to duża zasługa metforminy. Mój endo wysłał mi bardzo ciekawy artykuł na temat samej metforminy jak i na jej działanie w ciąży,to są najnowsze wyniki badań. Generalnie cudowny lek. Teraz jestem poza domem,jak wrócę chętnie się tym z Wami podzielę.
Bertha,ja waze więcej i nawet nie wiesz u ilu dietetyków byłam,ile ja diet przeszłam i dupa...a to podobno insulina miesza...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze ja też bym się przebadała w tym kierunku. Jem tony słodyczy i nie tyje, ciągle pije wodę, po 3 litry, bo mnie zwyczajnie suszy. Ważę 54kg przy 160cm wzrostu, więc raczej z waga problemu nie mam. Ale ciągle pragnienie mnie martwi i to takie, że jak nie mam wody to robię się nerwowa i mdli mnie :eek:

Dziewczyny piszę na gorąco z telefonu bo akurat wyszłam od lekarza. Lekarka młoda po studiach stażu,lekarz wojskowy. Chodzę do niej bo ona zawsze ile może to daje skierowania,leki. Poszłam w sprawie Glucophage jak mam brać. A ona mówi że mam się położyć do szpitala na badania prolaktyny czy nie mam czasem hiperprolaktynemii czynnosciowej...bo to idzie w parze i ona nie chce stawiać tezy ale czy czasami u mnie nie wystarczy Bromergon i Metformina...jestem w szoku. Znowu mój gin olał ważny temat...a mówiłam że w przeszłości miałam wysoką prolaktyne i brałam Norprolac....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo, długo mnie nie było. Tyle zalatwien miałam, urlop się kończy za niedługo. I tak jak dostałam miesiączkę 7.07 to do tej pory mam :( ahh :(
Testy owulacyjne przyszły ;) czas pokaże czy będzie się udawało ;)

Zastanawiamy się nad kupnem działki, bo okazało się ze teściowa nie przepisze na Nas domu.

Gabis to korzystaj, jak chce wsiąść do szpitala i diagnozować tym bardziej za free to ja bym poszła. Sama przed córka byłam, miałam nawet laparo/histero

reklama
Gabis - masakra z tymi lekarzami. I jak tu powierzać swoje życie i zdrowie? Dobrze, że trafiłaś do kogoś fajnego. Daj znać czy i kiedy idziesz do szpitala

Nevka - czyli działka pod budowę domu? A mąż ma rodzieństwo? Komu zamierza teściowa przepisać

Do góry