reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Też się boje igły, i nigdy nie patrzę jak mi krew pobierają, ale chciałam spróbować urodzić mimo wszystko, wprawdzie się nie udało, ale jeśli udałoby się zaciążyć to myślę, że drugim razem też bym spróbowała urodzić ale tylko jeśli poród zacząłby się samoczynnie, bo na pewno nie zgodzę się drugi raz na wywoływanie porodu
Ja też się nie zgodzę nigdy na wywołanie porodu... Prawie mi dziecko się udusiło bo tak zwlekali z CC i abym naturalnie rodziła. A wiecie co mi położna powiedziała? że jak będę miała CC to po CC nigdy nie będę mogła mieć już dzieci, specjalnie powiedziała tak abym jeszcze wytrzymała kilka godzin i może by się akcja porodowa zaczęła. Bo CC chyba drogo szpital kosztuje... A na drugi dzień lekarze jakby nigdy nic mówią mi że - oo dziecko było pępowiną wokół szyi dwa razy okrążone to i tak CC bysmy robili, taaa... Ciekawe czy by zdążyli ...

reklama
No jak miała ciężki poród to się dziewczynie nie dziwię.
Boże co mnie jajniki kłują :/
Jeszcze rano mnie sąsiadka namówiła na fajkę z rana i do tej pory mi nie dobrze...
Jeszcze półtora tygodnia temu paliłyśmy razem a teraz musi sama [emoji23]
Chociaż lepiej mi się żyje bez fajek.. więcej się nie dam namówić

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też rzuciłam. Paliłam od 16rż, rzuciłam 2 lata temu - dokładnie w czerwcu było 2lata:)
Za te kasę zafundowalismy sobie z mężem wypasione wakacje:D jak podałam znajomej cenę to się zakrztusila:D jak se policzyla że moje wakacje to ich roczne palenie (palą obydwoje z narzeczonym) to odpuściła.
To były najlepiej wydane pieniądze;D
A najlepiej jak jakiś palacz pyta mnie "gdzie Twoje lamborghini" to pokazuje mu zdjęcia:D każdemu palaczowi, któremu udało się rzucić ten okropny nałóg polecam odkładanie i kupienie sobie coś konkretnego za te kasę. Bardzo motywujące [emoji7]
1510835192-60e431eecbd1e260-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tu to sie nazywa histereskopia czy jakos tak. Najpierw kamerka i sprawdzenie wszystkiego a potem łyżeczkowanie i przypalanie polipa o ile jakiś jest. Ew inne zabiegi. Jakby to było samo badanie to by zrobili w miejscowym ale wolą uśpić żeby bez nerwów było jakby polip był. Procedury w UK są inne niż w polsce. Sama się dopiero dowiaduję o różnicach. Do dzisiaj np nie wiem co to za wizyta 17.grudnia też w szpitalu :) dowiem się jak pójdę :)
To ja też mam mieć właśnie histeroskopię, ciekawe jak u mnie będzie z terminem, jak będzie bardzo odległy to może pójdę prywatnie, ale to też w zależności od tego jakie będą ceny... No nic jutro dostanę skierowanie to się będę dowiadywać.

Ja też rzuciłam. Paliłam od 16rż, rzuciłam 2 lata temu - dokładnie w czerwcu było 2lata:)
Za te kasę zafundowalismy sobie z mężem wypasione wakacje:D jak podałam znajomej cenę to się zakrztusila:D jak se policzyla że moje wakacje to ich roczne palenie (palą obydwoje z narzeczonym) to odpuściła.
To były najlepiej wydane pieniądze;D
A najlepiej jak jakiś palacz pyta mnie "gdzie Twoje lamborghini" to pokazuje mu zdjęcia:D każdemu palaczowi, któremu udało się rzucić ten okropny nałóg polecam odkładanie i kupienie sobie coś konkretnego za te kasę. Bardzo motywujące [emoji7]
1510835192-60e431eecbd1e260-aaaaaa.jpeg

Teraz to odkładam na wózek [emoji23] i mikołaje... 6 dzieci do obdarowania [emoji23]

Ja też się nie zgodzę nigdy na wywołanie porodu... Prawie mi dziecko się udusiło bo tak zwlekali z CC i abym naturalnie rodziła. A wiecie co mi położna powiedziała? że jak będę miała CC to po CC nigdy nie będę mogła mieć już dzieci, specjalnie powiedziała tak abym jeszcze wytrzymała kilka godzin i może by się akcja porodowa zaczęła. Bo CC chyba drogo szpital kosztuje... A na drugi dzień lekarze jakby nigdy nic mówią mi że - oo dziecko było pępowiną wokół szyi dwa razy okrążone to i tak CC bysmy robili, taaa... Ciekawe czy by zdążyli ...
U mnie też czekali aż się akcja rozkręci, ale dlatego, że z moim dzieckiem było wszystko ok, także musiałam swoje odcierpieć...

Teraz to odkładam na wózek [emoji23] i mikołaje... 6 dzieci do obdarowania [emoji23]

Ja paliłam bardzo duzo... paczkę, nawet ponad jedna dziennie.
Teraz paczka tyle kosztuje, że odkładają nawet połowe z tego uzbiera się i na wózek, i na przyjemności.
Trzeba sobie tylko uzmysłowić ile się wydawało codziennie, i konselwentnie te kwotę odkładać - a potem przeznaczyć na coś, co cieszy :) niekoniecznie wszystko na wakacje, ale już ta kwota jako "dodatek" do wakacyjnego budżetu już też brzmi dobrze :) albo fajny ciuch, albo gdzieś blisko wycieczka, gadżet który dłuższy czas chodzi po głowie.. każdy coś już tam dla siebie sensownego wymyśli:)

Z tym polipem to właśnie zależy. Mojej mamie w Niemczech przy wymienianiu spirali ostatnio lekarka 2 polipy przy okazji, pod znieczuleniem wypaliła ;)

Jeśli chodzi o poród, to chyba też bym nie chciała rodzić z moim. Znaczy... Fajnie jakby był na początku, ale jakby się akcja rozkręciła na poważnie wolałabym zostać sama. Ale to ja właśnie tak na ból reaguję. Wolę się skupić sama na sobie, żeby nic mnie nie rozpraszało. Nawet teraz, jak jestem chora, a mój chłop stara się mnie przytulić, czy pogłaskać to na niego warczę :D tyle, że ja przez długi czas okropnie nienawidziłam dotyku ludzi, dopiero od paru lat sobie z tym radzę :D a od roku już tak całkiem nieźle, bo w mojej byłej pracy każdy byl bardzo kontaktowy i albo klepał po ramieniu, albo wszyscy się przytulali, więc głupio było odskakiwać z krzykiem :D

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym polipem to właśnie zależy. Mojej mamie w Niemczech przy wymienianiu spirali ostatnio lekarka 2 polipy przy okazji, pod znieczuleniem wypaliła ;)

Jeśli chodzi o poród, to chyba też bym nie chciała rodzić z moim. Znaczy... Fajnie jakby był na początku, ale jakby się akcja rozkręciła na poważnie wolałabym zostać sama. Ale to ja właśnie tak na ból reaguję. Wolę się skupić sama na sobie, żeby nic mnie nie rozpraszało. Nawet teraz, jak jestem chora, a mój chłop stara się mnie przytulić, czy pogłaskać to na niego warczę :D tyle, że ja przez długi czas okropnie nienawidziłam dotyku ludzi, dopiero od paru lat sobie z tym radzę :D a od roku już tak całkiem nieźle, bo w mojej byłej pracy każdy byl bardzo kontaktowy i albo klepał po ramieniu, albo wszyscy się przytulali, więc głupio było odskakiwać z krzykiem :D

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale to chyba były polipy na szyjce a nie w macicy, bo ja mam szyjkę ok, tylko w macicy coś urosło...

reklama
U mnie też czekali aż się akcja rozkręci, ale dlatego, że z moim dzieckiem było wszystko ok, także musiałam swoje odcierpieć...
U mnie podali kroplówkę wywołująca poród o 6 rano i tak zaraz zaczęli mi się skurcze ale nie miałam rozwarcia, rozwarcie 3cm i tylko tyle od 6 do 20 czekali aż się zwiększy rozwarcie i nic, męczyłam się tylko z tymi bólami porodowymi cały dzień, aż wyprosiłam tą cesarkę i o 20 zrobili mi cesarkę :)

Do góry