reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

CIASTO POMIDOROWE

Składniki na jedną keksówkę:
1 szklanka krojonych pomidorów z puszki
1 banan
½ szklanki oleju
½ szklanki cukru

2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
½ łyżeczki proszki do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
½ łyżeczki soli
do podania: ¼ cukru pudru, ½ łyżeczki suszonego imbiru lub przyprawy do piernika, odrobina ciepłej wody

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę pomidorów z puszki i dokładnie zmiksować. Dodać banana, olej i cukier i jeszcze chwilę miksować na gęsty, puszysty krem.
Osobno w dużej misce dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlać mokre i bardzo krótko wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wsunąć do gorącego piekarnika. Piec przez 40 – 50 minut na złoty kolor. Po tym czasie ostudzić, z podanych składników przygotować lukier i chłodne ciasto oblać imbirowym lukrem. Podawać od razu, najlepiej z czarną herbatą.

reklama
dziewczyny ledwo moge stanąc na noge taki ból promienuje od jajnika
Lepiej idź na usg jak najszybciej - u mnie takie bóle oznaczają cysty na jajnikach.

Ja przez cysty straciłam 3/4 prawego jajnika i połowę lewego. A i tak potrafią dać po tyłku jak pęcherzyk nie chce pęknąć. Przy czym raz nie doczekałam laparoskopii - pękł i się rozlał na całą otrzewną. 30 min płukali i 2 tygodnie na antybiotykach. Masakra była. Teraz już jestem zdecydowana - po trzecim dziecku wycinają mi wszystko. Bo nie dość że mam wysokie ryzyko endometriozy (tylko ja się jeszcze uchowałam w rodzinie) to jeszcze PCO które daje o sobie znać coraz częściej cystami (a potem antybiotyki) - i na co mi to? Jak urodzę trzecie to niech mnie tną i zabierają to pieroństwo ze mnie.

@ginngerr7787

Zdaję raport
Badania odebrane.
Leki Działają!!!!!!!!!!!
Mam 354mlU/l(zakres referencyjny 103-496)
Przed braniem lekow mialam w lipcu 1098mlU i w sierpniu 1549mlU. ..

Jestem mega szczęśliwa! Teraz tylko brać sie do roboty! Gorzej jak nadal nic nie będzie wychodziło.
No to super :) najważniejsze, że wszystko w normie, teraz głowę będziesz miała spokojniejszą więc się nie martw na zapas tylko do dzieła ;)

wlasnie tez tak mam i zauwzylam ze to odczuwanie przy siadaniu to moze 1 max 2 dni .... wszystko mi sie teraz naklada... w tym dniu gleboko jest malo komfortowe a czasem wrecz niemozliwe , tylko zmiana pozycji cos tam pomaga ..ciebie boli prawe biodro a mi na krzyz jak przed @ promieniuje ;/ w tamtym cyklu to strasznie ale w tym juz lzej choc njbardziej czulam przed owulka
W dniu owu to z reguly stosujemy pozycje na leniwca...to znaczy na łyżeczkę bo wtedy inna jest u mnie niemożliwa z powodu tego owulacyjnego dyskomfortu. A co do samego siadania bądź poruszania się, to np w pracy ciężko mi jest chodzic w ten dzien bo wszystko mnie na dole drażni i chodzenie męczy mnie dwa razy bardziej. A dzien pozniej cudowne ozdrowienie!!!! Przed staraniami nie przywiązywalam wagi do tego ale teraz skojarzylam fakty.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Do góry