reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

CIASTO POMIDOROWE

Składniki na jedną keksówkę:
1 szklanka krojonych pomidorów z puszki
1 banan
½ szklanki oleju
½ szklanki cukru

2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
½ łyżeczki proszki do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
½ łyżeczki soli
do podania: ¼ cukru pudru, ½ łyżeczki suszonego imbiru lub przyprawy do piernika, odrobina ciepłej wody

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę pomidorów z puszki i dokładnie zmiksować. Dodać banana, olej i cukier i jeszcze chwilę miksować na gęsty, puszysty krem.
Osobno w dużej misce dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych składników wlać mokre i bardzo krótko wymieszać.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wsunąć do gorącego piekarnika. Piec przez 40 – 50 minut na złoty kolor. Po tym czasie ostudzić, z podanych składników przygotować lukier i chłodne ciasto oblać imbirowym lukrem. Podawać od razu, najlepiej z czarną herbatą.

reklama
dziewczyny ledwo moge stanąc na noge taki ból promienuje od jajnika
Lepiej idź na usg jak najszybciej - u mnie takie bóle oznaczają cysty na jajnikach.

Ja przez cysty straciłam 3/4 prawego jajnika i połowę lewego. A i tak potrafią dać po tyłku jak pęcherzyk nie chce pęknąć. Przy czym raz nie doczekałam laparoskopii - pękł i się rozlał na całą otrzewną. 30 min płukali i 2 tygodnie na antybiotykach. Masakra była. Teraz już jestem zdecydowana - po trzecim dziecku wycinają mi wszystko. Bo nie dość że mam wysokie ryzyko endometriozy (tylko ja się jeszcze uchowałam w rodzinie) to jeszcze PCO które daje o sobie znać coraz częściej cystami (a potem antybiotyki) - i na co mi to? Jak urodzę trzecie to niech mnie tną i zabierają to pieroństwo ze mnie.

@ginngerr7787

Zdaję raport
Badania odebrane.
Leki Działają!!!!!!!!!!!
Mam 354mlU/l(zakres referencyjny 103-496)
Przed braniem lekow mialam w lipcu 1098mlU i w sierpniu 1549mlU. ..

Jestem mega szczęśliwa! Teraz tylko brać sie do roboty! Gorzej jak nadal nic nie będzie wychodziło.
No to super :) najważniejsze, że wszystko w normie, teraz głowę będziesz miała spokojniejszą więc się nie martw na zapas tylko do dzieła ;)

wlasnie tez tak mam i zauwzylam ze to odczuwanie przy siadaniu to moze 1 max 2 dni .... wszystko mi sie teraz naklada... w tym dniu gleboko jest malo komfortowe a czasem wrecz niemozliwe , tylko zmiana pozycji cos tam pomaga ..ciebie boli prawe biodro a mi na krzyz jak przed @ promieniuje ;/ w tamtym cyklu to strasznie ale w tym juz lzej choc njbardziej czulam przed owulka
W dniu owu to z reguly stosujemy pozycje na leniwca...to znaczy na łyżeczkę bo wtedy inna jest u mnie niemożliwa z powodu tego owulacyjnego dyskomfortu. A co do samego siadania bądź poruszania się, to np w pracy ciężko mi jest chodzic w ten dzien bo wszystko mnie na dole drażni i chodzenie męczy mnie dwa razy bardziej. A dzien pozniej cudowne ozdrowienie!!!! Przed staraniami nie przywiązywalam wagi do tego ale teraz skojarzylam fakty.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

reklama
Do góry