reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

To Ty masz złoty a ja srebrny :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
OK ;)

reklama
Jakoś tak mi niezręcznie pisać co u mnie pośród tych radosnych nowin, ale muszę się komuś wygadać bo mi smutno i źle... Otóż będąc wczoraj na monitoringu usłyszałam dwie wiadomości: dobrą i złą. Dobra jest taka, że jest pęcherzyk prawidłowej wielkości, a ta gorsza jest taka, że prawdopodobnie mam polip w macicy, który może skutecznie utrudniać osiągnięcie zamierzonego celu.... także raczej nie mam szans na ciążę w tym roku. Za miesiąc mam iść na zabieg histeroskopii, co wiąże się z przerwaniem starań.
Wiesz tez mialam ten problem bardzo mnie to gryzlo. Ja czekałam dluzej ma zabieg. Ale powiem ci ze polip tylko utrudnia zajscie a nie ja uniemozliwia calkowicie. Mozna zajsc z polipem... Na szczescie po zabiegu mozna od razu wrócić do starania. Nie trzeba robic przerwy na regeneracje. I podobno mozna szybko zajść

Ja też planuję testować 31 go :) Fajnie, że nie będę sama :) Chociaż najchętniej to bym testowała 29go żeby mieć M przy sobie wtedy. Coś czuję, że moja silna wola nie pozwoli mi dotrwać do tego 31go i zatestuję w niedzielę o_O
Dziewczyny a po jakim czasie od owu można spodziewać się jakiś pierwszych objawów ciąży?
Ja cos czuje po sobie ,ze tez nie wytrzymam jak zwykle i zatestuje wczesniej ;) taka glupia jestem i co poradze hehe
Mi ostatnio okolo 7-8dni po owulce juz sie domyslalam

A miałaś jakieś dolegliwości? Bo ja nie mam zbytnio pojęcia jak rozpoznać objawy
Wiesz co ciezko napisac jakos czulam poprostu,ze sie udalo, brzuch mnie popolewal na @ a do niej jeszcze dlugo bylo, piersi okropnie mnie bolaly z boku od zewnetrznej strony okropnie nigdy az tak nie bola na @ i bez stanika bardzo bolaly , temperature mialam rano podwyzszona i strasznie mokro tam na dole, test pozytywny kilka dni przed @ a w terminie @ zaczely mi sie lekkie mdlosci no ale moja radosc trwala krotko niestety :( ponad tydzien potem koniec,ciaza biochemiczna :(

reklama
Dziewczyny czy słyszeliście coś o jedzeniu pietruszki we wczesnej ciąży?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom[/

Takie cos znalazlam, ogolnie jest zdrowa ale w ciazy nie naduzywac.
Kiedy nie nadużywać?
Chociaż przyjęło się, że pietruszka ma zbawienny wpływ na funkcjonowanie całego naszego organizmu, w niektórych przypadkach nie powinna być nadużywana. Mowa tu na przykład o kobietach w ciąży – zawarte w natce pietruszki składniki mogą mieć negatywny wpływ na skurcze mięśni macicy. Kolejny przypadek to osoby narażone na choroby nerek. Ze względu na spore ilości szczawianów, mogących odpowiadać na powstawanie kamieni nerkowych, lepiej zachować tutaj ostrożność.

Do góry